Przepis na : obiad
Pyszny i aromatyczny. W sam raz na rodzinny obiad. 1 kurczak (ok 1,5-2 kg) 2 cytryny sól pieprz łyżeczka papryki słodkiej kilka gałązek tymianku 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju Kurczaka umyć, osuszyć. Wycisnąć sok z jednej cytryny, posiekać tymianek, wymieszać z olejem i przyprawami i natrzeć całego kurczaka. Odstawić na noc do lodówki. Do kurczaka włożyć ząbek czosnku i pół cytryny, związać nogi i włożyć go do rękawa do pieczenia. Do rękawa wrzucić też cząstki cytryny, 2 ząbki czosnku i kilka gałązek tymianku. K... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...