mięso - 63110 przepisów (strona:1927/4208)

Dynia smażona z czosnkiem 116

jednak uwielbiam z makaronem lub kaszą perłową kuskus lub bulgur. Wypróbowałam już wiele różnych połączeń i te trzy pasują mi najbardziej. Często podaję też jako dodatek do grillowanego mięsa. Na zimno także smakuje, więc i dodatek do pudełka/słoika będzie z niej dobry

Kucharzyca
Wyluzowany ptak z modrą żurawiną i jabłkiem 158

stopni i piekę godzinę i  30 minut. W między czasie podlewam kurczaka sokami które wytworzył. Mus z kapusty: Odłożoną kapustę miksuję blenderem dzięki czemu powstanie fajny mus do mięsa

wesoła kuchnia
Zupa a’la gołąbki 155

mieszać co chwilkę. Wlać passatę pomidorową, wodę, dodać majeranek, pokrojone drobno marchewki i korzeń pietruszki. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie klopsów – do miski wrzucić mięso, posiekaną drobno cebulę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i uformować kulki. Wrzucić klopsiki do zupy, dodać ryż. Gotować na małym ogniu 15 minut. Co jakiś czas

Kuchnia Pokoleń
2 pyszne pomysły na lekkie, pełnowartościowe dania! 125

piersi są już z dwóch stron zarumienione, wlać pomidory krojone i poddusić 3-4 minuty. Do jogurtu naturalnego wlać 2 łyżki sosu pomidorowego, wymieszać i przelać na patelnię z mięsem, połączyć całość. Posypać kaparami. Smacznego! Wpis powstał przy współpracy z marka Lubella oraz Łowicz

Kraina Miodem Płynąca
Indyk z ryżem i warzywami – pyszny obiad w 30 minut! 231

smażenia (ok 1 łyżka) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki opcjonalnie 1 łyżka masła       *** Ryż gotujemy z dodatkiem kurkumy według przepisu na opakowaniu(użyłam ryżu w woreczku). Mięso z indyka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na rozgrzanym oleju *** *** Na patelnie dokładamy mrożone warzywa *** *** Wszystko mieszamy, zakrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około

Blog z Apetytem
Stek z rostbefu z pieczonymi batatami 86

Stek z rostbefu z pieczonymi batatami to pyszny zestaw obiadowy, który pokocha każdy mięsożerca. Pyszny kawał mięsa podany przekornie nie ze zwykłymi ziemniakami, a pieczonymi batatami sprawi, że danie to będzie jeszcze bardziej wykwintne i ciekawsze w smaku. Przygotowanie dobrego steka to temat dosyć ciężki i skomplikowany. Prawdziwi mistrzowie w tym fachu robią to perfekcyjnie i [...] Artykuł Stek z rostbefu

Pogotujmy.pl
Pierś kurczaka w cieście francuskim 142

cieście francuskim to niezwykle efektowne danie. Wymaga nieco więcej pracy niż klasyczne kotlety z kurczaka lub kotleciki z kurczaka z serem i majonezem , jednak warto ten czas poświecić. Mięso kurczaka nadziane pieczarkami, posypane serem i owinięte w ciasto francuskie, staje się niezwykle miękka i soczysta. Jedna taka pierś w cieście jest dość duża i sycąca, dlatego też możecie przekroić

Kuchnia Bazylii
Dietetyczne nuggetsy z kurczaka. Bez tłuszczu i glutenu. PRZEPIS 1560

paski, przełóż do miski, dodaj jogurt, czosnek roztarty z solą na papkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj i odstaw co najmniej na 3 godziny, a najlepiej na noc, aby mięso się zamarynowało. Dzięki temu będzie miękkie, soczyste i aromatyczne. Gdy już się zamarynuje, do miski wbij jajka i ponownie wszystko wymieszaj. Płatki kukurydziane rozgnieć – najłatwiej zrobić to, wysypując

Kulinarna Polska
Kurczak w sosie pomidorowym z mozzarellą 126

misce mieszamy sok pomidorowy, przyprawy, mąkę ziemniaczaną i jogurt.  Wysmażone piersi zalewamy sosem. Czekamy aż sos się zagotuje.  Mozzarellę kroimy w plastry i nakładamy je na mięso (tak aby było przykryte).  Patelnię przykrywamy i wszystko razem dusimy ok. 8 minut

Czarnawisienka
Curry z indykiem i warzywami 110

wykonaniu. Można podać z ryżem, makaronem i kluseczkami. Piersi z indyka pokroić w paseczki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, wymieszać. Na patelnię wlać trochę oleju, najlepiej kokosowy, podgrzać. Dodać mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki grzybki. Wymieszać i smażyć 30 sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać pastę z suszonych pomidorów, potarty imbir, patę curry. Wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Tadżin z kurczaka z suszonymi morelami i cytrynowym kuskusem 139

razem z wodę, w której się moczyły. Wszystko razem przemieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać wody lub bulionu.  Podgrzewać wszystko razem kilka minut po czym dodać zrumienione mięso kurczaka. Dusić pod przykryciem przez 15 minut aż kurczak całkowicie się ugotuje, a smaki potrawy się połączą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kuskus wsypać do żaroodpornej miski. Zalać wrzątkiem

olalacooking
udziec kozi z rękawa... 151

150C termoobieg piec z 10 minut powstały wywar przelać do garnuszka, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać i mieszać do zagęszczenia sosu., do smaku przyprawić przyprawą w płynie - mięso kozie jest bardzo delikatne, kruche, lekko odchodzi od kości bez użycia noża, smakuje lepiej od wieprzowiny, przypomina mi trochę cielęcinę...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Eskalopki z indyka z sosem pomarańczowo-morelowym 159

pomarańczy 100 ml soku pomarańczowego 1 goździk 100 ml wody Jak przygotować eskalopki z indyka z owocowym sosem . Pierś z indyka pokroić w plastry, delikatnie rozbić młotkiem do mięsa na cienkie plastry. Posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Kiedy olej jest gorący obsmażyć eskalopki z obu stron na złoty kolor. Średni ogień. Sos: morele zalać

mecooks
Pad thai z tofu - moja wersja tajskiego makaronu :) 104

gdybym nie spróbowała przygotować własnej domowej wersji pad thai. Uzbrojona w przyprawy i filmiki z tajskich streetfoodów stworzyłam ten oto tajski makaron z tofu :)  Moja wersja jest bez mięsa, ale najczęściej dodaje się do niego kurczaka lub krewetki, więc wybierzcie swój ulubiony zestaw.  W oryginale używa się także kiełków fasoli, ponieważ jednak takich nie znalazłam, zamieniłam

HealthyCreations
Udka na ostro w ketchupie i majonezie 203

kurczaka  2 łyżki warzywka  2 łyżeczki papryki czerwonej 2 ząbki czosnku świeżego 2 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupy papryka chilli ( według uznania ) Wykonanie Na wstępie myję mięso i osuszam , następie dokładnie wcieram nasze wcześniej wymienione przyprawy , obrany czosnek kroję w kosteczkę i posypuję po kurczaku . Kiedy mamy już kurczaka doprawionego odstawiamy na godzinkę do lodówki . Po godzince wracamy

Mój Smak