Przepis na : obiad
Niektórzy z Was powiedzą, że proponuję niezdrowe jedzenie. Wątróbka indycza lub wieprzowa pojawia się na naszym stole nie częściej niż raz, dwa razy w miesiącu, a że lubimy to nie potrafimy sobie jej odmówić :) Składniki : ok. 30-40 dag wątróbki cebula pieprz, sól liść laurowy, tłuszcz do smażenia mąka Przygotowanie : Wątróbkę umyć i pozbawić ewentualnych żyłek, osuszyć jak najdokładniej by podczas smażenia nie "strzelał" i nie rozpryskiwał się wokół tłuszcz Na talerz wysypać mąkę i maczać... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula