Udka pieczone po amerykańsku 603przyprawione ziołami ziemniaki, które pięknie się upiekły i cały obiad praktycznie zrobił się sam :D Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " Przyślij Przepis ") ok. 1 kg podudzi/udek z kurczaka 1 biała cebula 1 czerwona cebula ok. 0,5 szklanki pikantnego keczupu sól, pieprz Udka umyć, dokładnie osuszyć i włożyć do miski. Cebule obrać, posiekać w średnią kostkę
Simply Food
Zupa koperkowa z kurczakiem 233również, ponieważ jest ona pyszna i na pewno Wam posmakuje. Bardzo aromatyczna i mega smakowita. Jeśli nie macie pomysłu na obiad to polecam właśnie tę zupę. Zupa koperkowa z kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 279oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje z kurczakiem są też często spotykane. Receptura z gry nie wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać
Nerds Kitchen
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 230miejscem jest także kantyna na u-boocie, który jest główną kryjówką naszego bohatera. Mamy tam nietypowe maszyny z podgrzewanymi daniami, widocznymi przez szyby – m.in. kolby kukurydzy, pieczone udka kurczaka czy pancakes. Co więcej, w pewnym momencie fabuły za sterami kuchni na statku staje Polka, Anna Wolańska – w jednym z jej monologów słyszymy, że wspomina o kulinarnych zwyczajach Warszawy
Nerds Kitchen
Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami 213filet to dość efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu. 2 duże filety z kurczaka 250g pieczarek 100g tartej mozzarelli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej 1. Pieczarki drobno kroimy
Szefowa kuchni
Szaszłyki z pulpecikami z kurczaka, grillowaną cukinią i dipem jogurtowo-ziołowym (Spiedini di polpettine di pollo con zucchine 325sapore, saranno poi accompagnate da una leggera salsa di yogurt alle erbe aromatiche. Buon appetito;):) **** Zapraszam Was na przekąskę, idealn ą na letni obiad. Pieczone pulpeciki z kurczaka zaserwowane w formie szaszłyków z grillowan ą cukini ą i aromatycznym dipem jogurtowo-ziołowym. Smacznego ;):) INGREDIENTI 300 g di polpettine di pollo " Amica Natura-Alcass "* 2 zucchine sale
La grande e la piccola cuoca
Pyszna surówka z pekińskiej kapusty 206Przygotowuję ją w większych ilościach, bo zawsze znika bardzo szybko. Czasem lubię ją jeść od tak bez niczego. Wczoraj podałam ją do placków ziemniaczanych z sosem z piersi z kurczaka. Całość smakowała wspaniale Surówka z pekińskiej kapusty jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Jedynym wyzwaniem (zwłaszcza jak przygotowujecie ją w większych ilościach) jest siekanie i tarcie składników. Osobiście bardzo tego
Słodkie okruszki
Młoda kapusta 165łyżeczek cukru. Dodajcie także sól i pieprz. Gotowe! Taka kapusta to idealny dodatek do obiadu, jaki jadało się u mnie zawsze w niedziele popołudnie, czyli filet z kurczaka lub schab panierowany, ziemniaczki i właśnie taka kapustka! U mnie na stole pojawił się filet z indyka, oczywiście nie mogło zabraknąć także młodych ziemniaków polanych odrobiną masełka i posypanych koperkiem. Kapusta przyrządzona
Cooking Monster
Jedzonko do pracy #61 202przygotowuje, jak i dla tego kto je konsumuje ;) Dlatego polecam Wam przygotowywać takie pudełeczka dla siebie nawzajem ;) Śniadanie: Jogurt jagodowy i truskawki Lunch: Miska rozmaitosci: Pierś z kurczaka pieczona w przyprawie jerk, podana na ryżu z różnymi dodatkami, to co miałam pod ręką (pomidorki, rzodkiewki, ogórek kiszony, buraczki, papryka). Jednym słowem danie idealne na czyszczenie lodówki
Codzienne Gotowanie
Zapiekana cukinia z pomidorami i mozzarellą 207Cukinia przygotowywana przeze mnie pierwszy raz bez mięsa mielonego lub kurczaka. Okazała się rewelacyjna. Będę robiła częściej. Składniki na zapiekaną cukinię z pomidorami i mozzarellą (2 porcje): 2 cukinie cebula 2 ząbki czosnku 3 plasterki szynki prosciutto 2 pomidory 2 łyżki koncentratu pomidorowego kulka mozzarelli bazylia oregano tymianek rozmaryn sól pieprz Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i wydrążyć środek. Pomidory sparzyć
Karola gotuje
Młoda kapusta z marchewką i cukinią 183cukinią i marchewką, także z dużą ilością kopru. Bo jakże by inaczej:) Kapustę podaję z tłuczonymi lub pieczonymi ziemniakami oraz pieczonym lub smażonym drobiem, dziś z roladkami z kurczaka. Wersja młoda kapusta plus młode tłuczone ziemniaki w skórkach lub bez też się kłania Przepis na duży gar, na kilka dni, można także zawekować lub zamrozić, smacznego Składniki: 3 młode kapusty
Zasmakuj Kuchni
Surówka z kapusty w stylu indyjskim 215plasterki ogórka. Fasolę odsączamy i dorzucamy do warzyw. W miseczce łączymy wszystkie składniki na dressing. Polewamy nim surówkę i podajemy. U mnie pojawiła się w towarzystwie chlebków naan i kurczaka tandoori . Smacznego Artykuł Surówka z kapusty w stylu indyjskim pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Zdrowa sałatka „z zupek chińskich” 282kapustą pekińską i szynką jest bardzo smaczna, sycąca i świetnie sprawdzi się na imprezie, grillu czy jako lunch do pracy. Składniki: 250 g szynki (może być również pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę i usmażona) duży ogórek zielony pół główki średniej kapusty pekińskiej około 100 g makaronu noodle papryka czerwona puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przyprawa
e-PrzepisyKulinarne
Jak zrobić domową kiełbasę? 534warto zaopatrzyć się nie tylko w wędzarkę, ale także w drewno z drzew liściastych lub owocowych. Przepis na domową kiełbasę wieprzowo-drobiową z szynkowara Składniki: 40 dag piersi z kurczaka 60 dag łopatki 25 g soli peklowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1,5 łyżki żelatyny woda Sposób przygotowania: Mięso myjemy i kroimy w kostkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Satay z tempehu z sosem orzechowym 181indonezyjskiej wiem niewiele. Potrawy, które znam i próbowałem, mógłbym wymienić na palcach jednej ręki. Jednak wśród nich znajduje się jedna z moich ulubionych — satay, czyli grillowane szaszłyki (zwykle z kurczaka) serwowane z obłędnym sosem orzechowym. Ów sos jest jednym z popularniejszych dodatków indonezyjskich dań. I wcale się nie dziwię, bo cóż może być lepszego od mieszanki masła orzechowego z mlekiem
Food Square