Sezon na śliwki uważam za rozpoczęty! Ja swoją inaugurację zrobiłam parę dni temu, kiedy to umierałam z głodu. Przyzwyczajona jestem do tego, że ok 12.00 w pracy idziemy całym działem jeść obiad i będąc w Poznaniu u rodziców poczułam ssanie w żołądku. Za długo nie myślałam – wyjęłam patelnię, pocięłam kurczaka w kostkę i szybko zamarynowałam. Przygotowałam szybką, sycącą sałatkę którą zawsze można zabrać ze sobą do pracy. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka (150 – 200 g) 4 ś... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...