Paje z wołowiną i pieczarkami.
Paje z wołowiną i pieczarkami.
Kiedyś walijscy górnicy zabierali je do pracy na drugie śniadanie. Później Australijczycy wynieśli je niemal do rangi narodowego dania, mnożąc rodzaje farszów. Na początku lat dziewięćdziesiątych jakiś australijski Polak próbował rozpropagować je w naszym kraju i przez kilka lat pojawiały się tu i ówdzie w fastfoodowej wersji. Ja proponuję dziś paje na sposób, który wydaje mi się podstawowy i najbardziej tradycyjny - z mieloną wołowiną. Takie wytrawne ciastka są świetną gorącą przekąską - codzienną lub imprez... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie
Autor
zadanie-gotowanie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, ciasto, śniadania, śniadanie, do pracy, ciastka , pieczarki, wołowina, ciasteczka, mięso, marchewka, zupa pomidorowa, przekąska, przekąski, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, muffiny, mielone pieczarki, duszona marchew, drugie danie, pieczarki w cieście, szybkie ciasto, mięso duszone, jajka z farszem, ciasto na zimno, pieczarki przekąska, mięso mielone, dania na gorąco
Inne przepisy z zadanie-gotowanie
Dodaj komentarz