mięso - 63110 przepisów (strona:1940/4208)

Krokiety z wątróbką drobiową w cieście filo 204

potem osaczyłam na sicie. Każdy z podanych głównych składników tj. wątróbkę, cebulę i pieczarki smażyłam oddzielnie. A pokrojony czosnek razem z cebulą. Wątróbkę smażyłam tylko do momentu, aż mięso straciło oznaki surowizny tj, przestało być czerwone. Wątróbkę mieszamy często, by nie stała się twarda, musi pozostać delikatnie krucha. Nie soliłam jej podczas smażenia.  Jeśli nie mamy pod ręką ugotowanej

Proste Potrawy
Jagnięce kotleciki z kością z wolnowaru 212

umyć i osuszyć. Każdy kotlet posypać z obu stron solą, pieprzem, suszonym czosnkiem, tymiankiem i oregano. Można też wszystkie przyprawy wymieszać w misce i tak przygotowaną  mieszanką przyprawić mięso. Czosnek drobno pokroić, cebulę pokroić w piórka.  Na dnie misy wolnowaru położyć cebulę, 2/3 pokrojonego czosnku, skropić oliwą. Ułożyć na cebuli jagnięcinę, posypać resztą czosnku i rozmarynem, skropić oliwą

Stare Gary
Makaron z kurczakiem i pomidorkami suszonymi 224

pokroić w paski. Oprószyć solą morską (nie za dużo bo oliwki i pomidorki też są słone) i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorków i podsmażyć mięso. Pomidorki pokroić w paski i dodać do filetów. Dodać oliwki i makaron. Doprawić do smaku bazylią, chwilkę przesmażyć. Podawać posypane natką pietruszki

Smakołyki Asi
Kurczak ala KFC 1217

Weroniki . Z tym, że ona przygotowywała skrzydełka z kurczaka. Ja i moja córcia wolimy jednak filety ;) Kurczak przygotowany w ten sposób ma niesamowicie chrupiącą panierkę i bardzo delikatne, soczyste mięso. Polecam Wam zarówno na obiad jak również jako mięsną przekąskę na imprezy. Z jogurtowymi sosami smakują po prostu wyśmienicie. Składniki: 3 filety z kurczaka sól łyżka papryki słodkiej ew. pieprz

Smakołyki Asi
Młoda kapusta z pulpecikami 182

ważne dla zapracowanych można je spokojnie przygotować wcześniej i odgrzać po powrocie z pracy. Kapustkę polecam podać z młodymi ziemniaczkami, obficie posypanymi koperkiem. Po prostu pycha :) Pulpety: 400g mięsa mielonego wieprzowego np. z łopatki 2 jajka sól pieprz świeżo mielony łyżeczka czosnku granulowanego bułka 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Kapusta: główka młodej kapusty mała cebulka 2 łyżki

Smakołyki Asi
Kotlety siekane zapiekane pod serową pierzynką 373

ząbek czosnku Dodatkowo: 2 łyżki oleju   500 g fasolki szparagowej koperek Sos: 3 łyżki śmietany łyżka majonezu   ząbek czosnku 10 dag sera żółtego startego   pieprz Kotlety: Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Posiekać. Dodać pokrojona w kostkę paprykę, kukurydzę, zmiażdżony czosnek, jajko i mąkę. Doprawić do smaku, wymieszać. Formę żaroodporną posmarować olejem. Łyżka nakładać i formować

Smakołyki Asi
Roladki z papryką otulone boczkiem 200

Pyszne i soczyste mięso z kurczaka otulone chrupiącym i pachnącym ziołami boczkiem. Świetnie pasuje do pieczonych ziemniaczków i surówki.  Talerz "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice . 2 duże filety z kurczaka kawałek papryki czerwonej kawałek papryki jasnej 1/2 kulki mozzarelli 12 cieniutkich plasterków boczku sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany rozmaryn 2 łyżki oleju Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić

Smakołyki Asi
Papryczki ala Dynia na Halloween 150

przekąski i napoje na ten dzień. Co powiecie na taką mini "dynię" na jutrzejszy obiad lub kolację? Dzieci na pewno będą zadowolone :) 2-3 żółte papryki Farsz: 30 dag mięsa mielonego 1 jajko 1/2 bułki 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu sól, pieprz papryka słodka majeranek Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do miski przełożyć wszystkie składniki na farsz

Smakołyki Asi
Mielone z kapustą i kaszą jaglaną prażoną 301

Jakie wyszły w smaku, musicie zrobić i przekonać się sami :)  Mi osobiście posmakowały, a kapusta jak i kasza nie była zbyt wyczuwalna.  Składniki: Na 14 sztuk: 500g mięsa mielonego z szynki wp. 350g poszatkowanej kapusty białej 100g kaszy jaglanej prażonej (1 woreczek) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka margaryny np. Palma

Kuchnia w czekoladzie
Policzki wieprzowe duszone w ciemnym piwie 233

garnka włożyłam marchewkę, cebule i czosnek, podsmażyłam na dużym ogniu, zmniejszyłam ogień włożyłam obsmażone policzki i wszystko zalałam piwem. Dodałam pozostałe przyprawy i przykryłam przykrywką, zmniejszyłam gaz i dusiłam mięso przez półtorej godziny na naprawdę minimalnym gazie.  Podałam policzki wraz z pęczakiem duszonym z jarmużem, czosnkiem i pieczoną dynią.    Genialny to był obiad

Kuchnia na wzgórzu
Pałki kurczaka duszone w warzywach 156

Duszone mięsa mają kilka niepodważalnych zalet: są mięciutkie, soczyste i zdrowsze od smażonych. Pałki przygotowane w ten sposób są przesiąknięte smakiem warzyw i aromatem przypraw a ich przygotowanie jest bardzo łatwe. SKŁADNIKI: 10 pałek z kurczaka sól, czarny pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany, suszona cebula, oregano (opcjonalnie przyprawa typu gyros) oliwa

Pyry na Gaz
Biała kiełbasa z grilla 225

boczku pół szkl wody 1 łyżka majeranku sól pieprz pieprz ziołowy 4-5 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej jelita baranie na marynatę oliwa, sok z limonki, zioła.  Mięso zemleć w maszynce o dużych oczkach. Dodać przyprawy i rozgnieciony czosnek. Wyrabiać masę przez ok 20 min. Odstawić do lodówki na kilka - kilkanaście godzin. Kiełbaśnice - jelita baranie umyć i wymoczyć. Nałożyć

Gotowanie jest łatwe
Karczek dojrzewający 192

godziny 7. umyć 8. osuszyć przygotować zioła i czosnek (majeranek, pieprz, pieprz ziołowy, papryka, może być czosnek niedźwiedzi ) czosnek rozgnieść, wymieszać zioła na talerzu i porządnie okleić nimi mięso z każdej strony. 9. włożyć do skarpetki , podkolanówki .. 10. zawiesić w kuchni w przewiewnym miejscu.. może być pod sufitem, przy karniszu, niedaleko drzwi.. obojętne... i czekać

Gotowanie jest łatwe
Gotowane klopsy z marchewką i groszkiem 226

wywaru, dodać również listki laurowe, ziele angielskie i połowę cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 3 minuty. W międzyczasie przygotować klopsy. Do mielonego mięsa dodać posiekaną małą cebulkę, majeranek, wyciśnięty przez praskę czosnek, jajko i bułkę tartą. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe okrągłe klopsy. Do gotującego się sosu wrzucić klopsy

Kuchnia Pokoleń
Karkówka z pieczarkami w sosie pomidorowym 220

Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na dno szybkowaru wlać olej i partiami przesmażyć plasterki karkówki (z obu stron; na złoty kolor). Następnie podsmażone mięso ułożyć jedno na drugim. Wlać pomidory z puszki i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Zamknąć pokrywę od szybkowaru. Wybrać 2 poziom ciśnienia. Gotować 30 minut (czas liczymy od momentu

Ugotować

Proponowane wyszukiwania