mięso - 63110 przepisów (strona:1946/4208)

Roladki drobiowe z ryżem i rodzynkami 110

przez praskę, rozmrożony szpinak osączyć z nadmiaru wody i wszystko połączyć z pieczarkami. Doprawić i dusić około 10 minut. Ryż połączyć z połową rodzynek i posiekanymi orzechami. Na płatach mięsa rozłożyć masę szpinakową a potem ryż z rodzynkami. Zwinąć roladki i w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na rumiano, podlać bulionem, dodać masło i resztę rodzynek. Dusić około

Pieguskowa Kuchnia
Polędwiczka w warzywach 92

Polędwiczka w warzywach to kolejna propozycja na szybki i smaczny obiad. Uwielbiam to delikatne, soczyste mięso w towarzystwie warzyw, których ostatnio ciągle mam niedosyt. Najsmaczniejsze z ryżem ale tym razem podałam z zapiekanymi ziemniakami :). Polędwiczka w warzywach polędwiczka papryka najlepiej kolorowa 30 dag pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego masło Polędwiczkę kroimy na plastry, lekko spłaszczamy ręką doprawiamy i podsmażamy

Pieguskowa Kuchnia
ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ 118

Zrobiło się już chłodno i coraz częściej mam ochotę na cięższe dania. Odkąd pamiętam byłam mięsożercą i tak mi pozostało do dzisiaj. Chyba nigdy nie wyrzeknę się mięsa. Dzisiaj na obiad były żeberka z miodem i musztardą . To świetny przepis na łatwy i smaczny obiad. Wysiłku niewiele a efekt Was zaskoczy. Polecam. ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ żeberka 4 łyżki

Pieguskowa Kuchnia
Schab zapiekany pod pierzynką z marchewki i pieczarek 324

moim stole. Często przyrządzam go na imprezy rodzinne, bo nie wymaga nakładu pracy. Gdy przygotuję sobie farsz wcześniej, to danie robi się prawie samo. Bardzo lubimy tak przygotowane mięso. Schab jest soczysty, a połączenie marchewki i pieczarek bardzo nam odpowiada. Warto farsz pieczarkowy doprawić dość konkretnie, żeby nie było za mdłe. Nie przesadźcie również z ilością majonezu, bo schab będzie

Pieguskowa Kuchnia
Klopsy z bobem i cytryną 132

Klopsy z bobem i cytryną to propozycja dla tych osób, które nie boją się łączyć mięsa z aromatycznymi przyprawami. „Świeże, ostre i bardzo, bardzo smaczne-te klopsy to nasz pomysł na idealna wiosenną kolację”. Zupełnie się zgadzam z autorami książki kucharskiej „Jerozolima”. Danie jest bardzo syte i zarazem lekkie. Dodatek soku z cytryny świetnie ożywił

Pieguskowa Kuchnia
Mięsne kulki z niespodzianką 136

Mięso mielone to żadna nowość, ale jeśli są to smażone pulpeciki z niespodzianką w środku, to już coś innego. A jeśli jeszcze zapieczemy w sosie pomidorowym to już zmienia nam się danie. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Chrupiące skrzydełka w tempurze 194

tempurze. Soczyste w środku a chrupiące na zewnątrz dzięki tempurze właśnie. Skrzydełka wcześniej ugotowałam w mieszance suszonych warzyw. Oczywiście w ten sposób możecie przygotować pałki z kurczaka lub inne mięsa. Tempura świetnie nadaje się także do warzyw jak i ryb czy owoców morza. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Makaron ze szpinakiem 259

daniu wolę gdy czosnek nie jest zbyt mocno dominujący. W daniu równie dobrze sprawdzą się pokrojone na paseczki suszone pomidory. Przepis dodaję również do kategorii „Bez mięsa”, bo gdy zrezygnujemy z szynki/boczku otrzymamy pyszne danie jarskie:) 500 g makaronu 450 g mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku (lub więcej,wg uznania) 2 duże cebule 200 g szynki wędzonej

Smaki Na Talerzu
Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 155

trzech miseczkach przygotowujemy mąkę, roztrzepane jajko z solą i pieprzem oraz bułkę tartą. Naszą pierś panierujemy wkładając ją po kolei do mąki, jajka oraz bułki tartej. Przygotowane przez nas mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż panierka zyska piękny, złoty kolor. Po odwróceniu na drugą stronę na pierś z kurczaka nakładamy przygotowane wcześniej, usmażone pieczarki, które następnie posypujemy startym

Programista w kuchni
Sałatka z indykiem i brzoskwiniami 201

oczyszczamy z błonek, myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w paseczki lub kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami do indyka. Ja ostatnio korzystam z wędzonej papryki. Tak przygotowane mięso odstawiamy na minimum 30 minut. Następnie smażymy na dowolnym tłuszczu (polecam wykorzystać olej kokosowy) przez około 15-20 minut, aż indyk nabierze złotego koloru z każdej strony. Kukurydzę odsączamy

Programista w kuchni
Salsa z ananasem i kolendrą, pyszny dodatek do dań 205

papryczkę pokroiłam drobno. Wszystkie składniki razem wymieszałam. Przełożyłam zawartość miski do ananasa, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 30 minut. Salsę z ananasem i kolendrą podałam do mięs z grilla , była to pyszna kombinacja. Salsa z ananasem i kolendrą, pyszny dodatek do dań

Kuchnia na wzgórzu
KOTLETY SIEKANE Z PIERSI KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CZOSNKIEM KONSERWOWYM 1549

łyżeczki  pietruszki suszonej * 6-7 ząbków czosnku konserwowego * 1/2 łyżeczki  przyprawy do kurczaka Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.  W misce umieścić mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki. Dodać przyprawy, suszona pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać.  Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje masy, formując okrągły placek. Smażyć

Zrób to smacznie
PULPETY Z SOSEM JAGODOWO-MALINOWYM 159

Drobiowe PULPETY Z SOSEM Z OWOCÓW zaskakują niecodziennym smakiem. Do... Artykuł PULPETY Z SOSEM JAGODOWO-MALINOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych 415

pieprzu papier do pieczenia Przepis 1 Piersi oczyszczamy i dzielimy na filety. 2 Płatki wsypujemy do miski i lekko je zgniatamy ręką, aby łatwiej mniejsze kawałki przyklejały się do mięsa. 3 Mąkę wysypujemy na talerzyk. 4 Jajko rozbijamy w głębokim talerzu, dodajemy do niego sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą i mieszamy do połączenia się składników. 5 Kawałki kurczaka obtaczamy

Kuchnia Bazylii
Roladki z kurczaka z cukinią i papryką 139

pyszne.   Podałam je z ryżem i surówka z kapusty . Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cukinia papryka konserwowa olej do smażenia mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż. Każdy kawałek rozbić cienko, oprószyć solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Umytą cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plastry, paprykę w paseczki. Na kurczaka położyć

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania