mięso - 63110 przepisów (strona:1946/4208)

Spaghetti z pomidorami 214

nagrzanej głębokiej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek i przepuszczonego przez praskę czosnku. Dodajemy posiekaną cebulę czerwoną oraz pastę z suszonych pomidorów. Smażymy ok. 10 minut, a następnie dodajemy mięso mielone. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy ok. 15 minut. W garnku gotujemy wodę delikatnie osoloną i na wrzącą wrzucamy makaron. Gotujemy al dente. Mieszamy z sosem

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z mięsa mielonego z cukinią 194

Roladki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i aromatem czosnku sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Nie ukrywam, ze bardzo lubię to danie z racji łatwości przygotowania. Składniki na jego przygotowanie zawsze znajdę w lodówce więc jeśli nie mam weny do wymyślania obiadu

Pyry na Gaz
Polędwiczki wieprzowe w winie z kurkami 229

Pyszne mięsko mam dzisiaj dla wszystkich smakoszy. Jest soczyste, aromatyczne i bardzo kruche, polecam na obiad czy kolację. Zróbcie sobie taki rarytas i cieszcie się smakiem mięsa. Polędwiczki wieprzowe w winie z kurkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
szynkowar-udka kurczaka do pieczywa... 180

łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1/2 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyzka, woda 3/4 szklanki udka średnie wielkości umyć, osuszyć i mięso obrać z kości bez skóry i chrząstek, dodać wszyskie składniki i tak długo wyrabiać aż masa będzie kleista masę przełożyć do woreczka, włożyć do szynkowara "kliknij i ZOBACZ-szynkowar "SINGIEL" , zamknąć

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczony boczek 186

się kupienia ich. A wiadomo, że takie swojskie to i kosztują i nie każdego po prostu na nie stać. Dlatego warto pomyśleć nad domowymi wypiekami typu boczek czy inne mięso. Naprawdę warto, zdrowiej i smaczniej. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jesienny pieczony udziec z indyka 162

Jesienny pieczony udziec z indyka. Idealny na chłodne wieczory. Soczyste, aromatyczne, z delikatną, prawie niewyczuwalną korzenną nutą. Imbir, rodzynki, wanilia, cynamon i inne pachnące składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy.   Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony

Pociąg Do Kuchni
steak wołowy 254

płatków chili pół cebuli czerwonej - palonej na suchej patelni łyżka pieprzu gruboziarnistego kilka liści boćwiny i młodego groszku  sól do smaku Z groszku ,masła i chili robimy puree . Mięso smażymy na grillu elektrycznym posmarowanym uprzednio oliwą po 3 minuty z każdej strony ,zdejmujemy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na około 5 minut ,posypujemy solą i pieprzem ,  serwujemy

na gazie
Curry z dynią 205

Aromatyczne curry z kurczakiem i dynią. Danie dla 3-4 osób. 500 g mięsa z piersi kurczaka 400 ml mleka kokosowego 2 łyżki masła 400 g miąższu z dyni 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli Marynata do kurczaka: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kurkumy

Bullio
Pierś kurczaka z ziemniakiem truflowym 229

cytryny  Przyprawy :  papryka słodka pieprz czarny  imbir  tymianek kardamon kminek rzymski mielony  Filet z piersi myjemy, odsączamy, oczyszczamy i kroimy w paski. Polewamy mięso oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron papryką słodką, pieprzem czarnym, imbirem i tymiankiem. Wszystkie warzywa myjemy. Marchew fioletową obieramy, ścieramy na tarce i przyprawiamy kardamonem. Paprykę oczyszczamy w środku

Parowar Faceta
Eintopf jesienny- z udkami kurczaka, marchewką i grzybami 174

marchewkę, pomidorki, zalać wywarem grzybowym i przykryć. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni (termoobieg), dusić 60 minut, a następnie odkryć i piec 15 minut- do lekkiego zarumienienia się mięsa. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Grillowany szaszłyk w polędwiczce wieprzowej 207

pieprzem z każdej strony, a z jednej smarujemy jedną łyżką majonezu. Na jednym boku układamy grillowane warzywa i zwijamy najpierw boki do środka a następnie w rulon.   Mięso zwijamy sznurkiem spożywczym i obtaczamy w mące, a następnie opiekamy na 2 łyżkach oleju rzepakowego. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z pozostałymi pokrojonymi składnikami i ziemniakami. Polewamy olejem ziołowym

Kuchnia w czekoladzie
Fasolka po portugalsku - Feijoada à Portuguesa 209

Fasolka po portugalsku a tak naprawdę są to żeberka wieprzowe z fasolką po portugalsku. Danie pyszne i pożywne. Mięso rozpływa się w ustach a razem z fasolką smakuje wybornie. Cieszę się że poznałam trochę kuchnię portugalską dzięki ulotkom Biedronki. Zachęcam do gotowania. Fasolka po portugalsku - Feijoada à Portuguesa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Polędwiczki wieprzowe z ryżem jaśminowym z parowaru 207

żółta  1/2 marchewki pomarańczowej  kiełki buraka  1 łyżka oliwy z oliwek  Przyprawy :  pieprz czarny  cząber papryka słodka  pieprz cayenne  kmin rzymski Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy na pół. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym i cayenne, papryką słodką, kminem rzymskim, cząbrem . Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Marchewki myjemy i obieramy. Ryż

Parowar Faceta
Orzeszki mięsne a la risotto 128

danie jest dla wielbicieli ryżu i mięsa. Szybka propozycja obiadowa a zarazem smaczna. To danie robiła kiedyś moja teściowa, i w sumie jest to Jej pomysł na to danie. Powiedziałam mi co i jak i zrobiłam je w domu. Jeśli lubicie ryż to na pewno będziecie zadowoleni z tego dania. ( Zdjęcie i przepis sprzed bloga ) Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Hot wings a'la KFC (smażone skrzydełka z kurczaka) 210

Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym lub czosnkowym. Rady: - skrzydełka smażyć na mocno rozgrzanym oleju; na średnim ogniu, - możecie przygotować je dzień wcześniej, a przed podaniem podgrzać w piekarniku, - mięso trzeba dosyć mocno przyprawić, - mąkę do panierowania najlepiej wsypać do zamykanego pojemnika (dzięki temu kawałki kurczaka równomiernie będą obtoczone, a mąką nie wyleci na blat

Ugotować

Proponowane wyszukiwania