Mówią ,że buraki są bardzo zdrowe... więc ja dziś proponuje Wam tarte właśnie z burakami, mięsem i serem feta. Wyszło pysznie! Polecam. Składniki na ciasto; 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 jajko 1 łyżka śmietany odrobina soli Składniki na nadzienie; 2 ugotowane buraki ćwikłowe garść szpinaku 1 ząbek czosnku 20 dag szynki pieczonej
Radość kipiąca uśmiechem.podajecie placki ziemniaczane? U mnie najczęściej polane są gulaszem, najlepiej wołowym z dodatkiem papryki i pieczarek, a na wierzchu z kleksem śmietany. W wersji bez mięsa podaję z umieszanym ze śmietaną twarożkiem (takie lubi mąż). Ja preferuję polane kwaśną śmietaną i odrobiną keczupu. Dzisiaj na blogu wersja pikantna z dodatkiem salami i papryki. Składniki: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka
Czerwień i błękitpapryka słodka mielona - sos sojowy - olej - zielona cebulka lub szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Piersi z kurczaka, paprykę, pieczarki kroję w paseczki. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju obsmażam na niej najpierw mięso, przyprawiam, kiedy jest lekko rumiane zmniejszam ogień, dodaję paprykę i pieczarki. Całość chwilkę duszę, aż papryka będzie na wpół miękka. W małym naczyniu rozrabiam śmietanę z mąką i przelewam
Kuchnia z widokiem na ogródzetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Na końcu przyprawić dodając majonez, śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , sałatki i surówki Tagged: ananas , filet z kurczaka , kukurydza , seler konserwowy , ser żółty
https:KKuchniaMniammięsko przewróciłam tylko raz..tak dla pewności..ale i bez przewracania też by się upiekło.Takie mięsko można upiec również w piekarniku . boczek sól, pieprz majeranek przyprawa do mięsa wieprzowego odrobina oleju Przyprawy wymieszać z odrobiną oleju i natrzeć mięsko, odstawić do lodówki na kilka godzin, aby mięsko przeszło smakiem przypraw.Następnie piec w kombiwarze lub piekarniku przez około
Moje domowe kucharzenieJeżeli lubicie gołąbki to ta zupa na pewno Wam posmakuje. Szybka i łatwa w przygotowaniu a jest nią zupa gołąbkowa :) Składniki na zupę gołąbkową: – 500 g mięsa mielonego wieprzowego – 600 g białej kapusty – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka masła – 1 puszka krojonych pomidorów (400g
Kuchenne WariacjeKolejne jednogarnkowe danie obiadowe pełne zdrowych składników, zaliczanych do tzw. „superfoods”. Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą . Danie bez mięsa, bez glutenu, bez nabiału. Świetne dla wegan. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/wegetarianski-gulasz-batatami-czerwona-fasola-healthy-one-pot-dish-superfood-1170x874.jpg The post Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjarównomiernie się nagrzewa co spowodowało, że pulpeciki ładnie zarumieniły się z zewnątrz- błyskawicznie zamykając pory, dzięki czemu w środku były soczyste, co jest bardzo ważne podczas smażenia jakiegokolwiek mięsa; 3. dodatkowo patelnia jest duża- ma 28 cm średnicy oraz głębokość aż 7 cm - w przypadku tej potrawy rewelacyjnie się spisała: patelnia z luzem pomieściła porcję na 4 osoby
Kraina Miodem Płynącazaskoczy trójwymiarowym smakiem, zaczynając od kremowej słodyczy słodkich ziemniaków i kukurydzy, przechodząc łagodnie do pikantności chili i rozgrzewającego imbiru. Do tego delikatny cytrusowy aromat kolendry- bez glutenu i bez mięsa! Zimowa poezja dla podniebienia! Nie czekajcie dłużej i rozjaśnijcie swój poniedziałek ekspresową zupą z kukurydzy w kolorze słońca. :) Pikantna zupa krem z kukurydzy Potrzebujesz: 300g batatów 2 puszki kukurydzy
Kuchnia w Słońcu Skąpanadlatego trzeba wszystko dobrze zlepić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez ok 30 min. Podawać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z grzybami , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad na szybko , Obiad Świąteczny , Przystawki i przekąski , Zapiekanki Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , pieczarki , ser żółty
https:KKuchniaMniam400g filetu z kurczaka 100g żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 duże jajko 2 łyżki kaszy manny 1 szalotka sól pieprz tymianek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, doprawić do smaku. Z masy formować kotlety, obtaczając w bułce tartej. Smażyć
Obiad gotowyżaroodpornym i przykryć, piec ok godziny w temp. 160stC, następnie zdjąć przykrywkę lub rozciąć rękaw od góry i podpiekać jeszcze ok 20 minut. Żeberka powinny być miękkie, a mięso odchodzić od kości. Smacznego
Obiad gotowypiekę dużo pasztetów ale czasami tak mi się zamarzy i wtedy pyszny pasztet ląduje na naszym stole. Tym razem połączyłam mięso z indyka z ukochana dynią a rezultat? rewelacja, pasztet jest wilgotny i bardzo smaczny. Zachęcam do wypróbowania. Pasztet z indyka z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczemu wcześniej na to nie wpadłam Tak właśnie jest z tym daniem, jest banalnie proste i przepyszne. Na pewno będę je często robić. Przepis na dwie porcje. 300 g mięsa z piersi kurczaka 1 duży por 1 średnia cebula 1 czubata łyżka masła 3 łyżki śmietany 22% sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki suszonego estragonu olej do smażenia
Bullio