Polędwiczka miodowo-musztardowa 284pieprzem. Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać miód, musztardę, oliwę,tymianek,paprykę,oregano i zalać plastry polędwiczki. Odstawić w chłodne miejsce na około 1h. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Pod koniec zalać resztą zalewy i chwilkę smażyć. Podawać z ziemniakami, ryżem, frytkami
O kuchni z uczuciem
Rolada ślaska z wieprzowiny 251papryka ogórek konserwowy boczek wędzony cebula sól, pieprz 2-3 łyżki mąki margaryna i olej do smażenia Przygotowanie : Łopatkę wieprzową oczyszczam i kroję skośnie względem kierunku włókien mięsa, odrobina soli i pieprzu i rozklepuję względnie cieńko po czym smaruję musztardą. Paprykę, ogórka i boczek kroję w paski a cebulę w piórka i po trochu każdego układam na mięsie
Mechanik w kuchni
Zupa krem z cukinii 365cukinie 500g pałek z kurczaka (opcjonalnie) przyprawy: czosnek, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi jogurt naturalny i pestki słonecznika do dekoracji Przygotowanie: 1. Ugotuj wywar z warzyw (opcjonalnie z mięsem) w osolonej wodzie.… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisy
Burrito 251Burrito to naleśnik z mąki pszennej popularnie zwany tortillą wypełniony sycącym i pikantnym farszem. Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 papryczki chilli lub 3 łyżeczki przecieru z papryczek chilli 2 średnie cebule pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 150 ml przecieru pomidorowego oliwa sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie : Mielone podsmażam na oliwie dość
Mechanik w kuchni
Mięsa 261płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki drobiowe Pierś z kurczaka grillowana Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto Placki ziemniaczane z gulaszem Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo
Ala piecze i gotuje
Smalec z jabłkiem i cebulką 200słoniny wędzonej 20dag słoniny mięsnej/boczku 2 średnie białe cebule średnie kwaskowe jabłko majeranek sól Sposób przygotowania Słoninę drobno kroimy w mała kostkę lub mielimy w maszynce do mięsa. Przekładamy do średniego garnka, najlepiej z grubym dnem, i wytapiamy na bardzo małym ogniu, często mieszając (szczególnie na początku). Gdy słonina w większości się wytopi dokładamy pokrojoną w małą kostkę
Pyry na Gaz
Pieczona karkówka 217suszonym majerankiem, bazylią odrobinę jeszcze posolić, dodać pieprz w proszku a na wierzch ułożyć listki laurowe. Całość przykryć górną częścią naczynia żaroodpornego i pozostawić na ok 1 godzinę żeby mięso trochę przeszło przyprawami. Wstawić pieczeń do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno
Na słodko lub wytrawnie
Piersi z kurczaka w sosie pomidorowym z dodatkiem suszonych pomidorów 373kawałki. Rozgrzać patelnię z małą ilością tłuszczu, przełożyć kurczaka i odrobinę podsmażyć. Zagotować wodę. Dodać wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy i drobno pokrojone suszone pomidory i śliwki. Wrzucić lekko podsmażone mięso i gotować po przykryciem ok. 1 godziny. Gdy kurczak już będzie miękki rozrobić mąkę ze śmietaną i małą ilością wody, a następnie przelać do garnka z kurczakiem. Całość gotować jeszcze
Na słodko lub wytrawnie
Kanapki ze sztuką mięsa wołowego 364Wczoraj rosół, dzisiaj kanapka. Nie byle jaka. Kanapka z mięsem wołowym, domowym ogórkiem małosolnym i musztardą. Jedna z najlepszych kanapek na świecie. Dobry chleb na zakwasie, rozpływając się w ustach wołowina z gotowania rosołu w towarzystwie chrzanu lub musztardy, do tego ogórek. Proste i pyszne. Idealne do zabrania do pracy lub na piknik. SKŁADNIKI (1 kanapka) 2 kromki chleba kilka
OstryKęs
Polędwiczka wieprzowa z czerwoną cebulą 269gałązki świeżego oregano posiekanego - 200 ml soku z jabłek - 100ml oleju rzepakowego lub rydzowego - 100ml czerwonego wina półsłodkiego - 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne - świeżo mielony pieprz - szczypta soli Mięso oczyszczamy z błon, po czym wrzucamy na noc do marynaty. Następnego dnia obsmażamy polędwiczkę na rumiano z każdej strony. Dorzucamy cebulki. Podlewamy lekko półsłodkim czerwonym winem, chwilę smażymy
Sajkofanka smaku
Kurczak zapiekany z fetą i szpinakiem 488środka kieszonki włożyć farsz ze szpinaku. Nacięcie zamknąć wykałaczkami. Kurczaka posypać granulowanym czosnkiem, papryką i solą. Nagrzać piekarnik do 200°C. Włożyć kurczaka do formy posmarowanej masłem. Na wierzch mięsa również położyć kawałek masła. Piec około 20 minut. Po tym czasie przekręcić na drugą stronę i piec jeszcze 15 minut
Bullio
Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku 257Natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z połowy cytryny. Do kieszonki włożyć jeden lub dwa plastry mozzarelli. Całość posypać drobno pokrojoną bazylią. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę masła. Zapiekać w temperaturze 200°C około 25 minut. Puree: ziemniaki zagotować z solą. Miękkie zblendować z groszkiem. Upieczonego kurczaka posypać otartą skórką z cytryny/limonki oraz świeżą bazylią
Bullio
Makaron z ricottą i migdałami 305samym mięsem człowiek żyje i dziś danie bez mięska. Makaron z dodatkiem lubczyku a do tego prosty sos z ricotty i migdałów z dodatkiem natki pietruszki. Wyszło mega pyszne danie. składniki: 400 g makaronu z lubczykiem 250 g ricotty 50 ml śmietanki 30 % 2 solidne garście migdałów pokroionych w słupki 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki bulionu warzywnego
Monia miesza i gotuje
Szwedzkie klopsiki z sosem żurawinowym, ryż z selerem i szpinakiem. 227wody. Przykryj garnek, zwiększ ogień do dużego i duś selera, regularnie mieszając. Do małego garnka wsyp ryż, zalej 2 kubkami wrzątku, wsyp szczyptę soli i przykryj. Do miski włóż mięso mielone, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz drobno posiekanego koperku, po czym czystymi rękami dobrze wszystko wymieszaj i ugnieć. Podziel masę mięsną na 4 części i zwilżonymi dłońmi szybko uformuj
Kredowe Menu
Ziemniaki w mundurkach z aromatycznym farszem z indyka z szybkowaru 279masz kolendry, użyj innego, świeżego zioła. Jeżeli wolisz, aby farsz był mniej zbity, dodaj do niego nieco więcej kremówki. Nie przesadź z solą - indyk jest bardzo delikatnym mięsem i bardzo łatwo go przesolić. Obrany, gorący ziemniak, polany masłem smakuje wybornie! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 16 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 5 Farsz z filetu indyka - ilość
Szybko Szybkowar