mięso - 63110 przepisów (strona:1959/4208)

klopsiki z fasolką i makaronem... 215

Składniki: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlet schabowy 241

Takie schabowe marynowane są pyszne..często je robię..zwłaszcza na święta czy jakieś imprezy...wystarczy wcześniej przygotować marynatę i włożyć do niej plastry mięsa i odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy  sól i pieprz  olej do smażenia

Moje domowe kucharzenie
Kurczak z salsą i mozzarellą 458

Pierś kurczaka z salsą pomidorową i mozzarellą. Posypana świeżą bazylią. Kolejne łatwe do wykonania danie obiadowe. Najbardziej pracochłonna jest sama salsa. 500 g mięsa z piersi kurczaka 3 łyżeczki oregano szczypta soli i pieprzu do posypania kurczaka 1 kula mozzarelli kilka listków bazylii 2 łyżki oliwy Salsa: 2 małe pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok wyciśnięty z połowy cytryny

Bullio
Zupa Krupnik 285

była zmora dzieciństwa. Nie byłam jej fanką, zdecydowanie. Za dużo się w niej działo. W wersji żydowskiej jedynym tłuszczem jaki w niej znajdziemy jest masło. Nie dodaje się mięsa, ani bulionu mięsnego wedle zasady nie łączenia produktów mięsnych i mlecznych. Zupa smakuje jak podrasowana zupa cebulowa. Jest słodka, na co wpływ mają również marchewki. Jak najbardziej polecam, można się nią

W kuchni wieczorem
Sałatka z wędzonym kurczakiem 402

majonezu sól pieprz do smaku Opcjonalnie: pietruszka lub szczypiorek Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Z udek z kurczaka ściągamy skórę i oddzielamy mięso od kości, dzieląc je przy okazji na mniejsze kawałki. Dodajemy kukurydzę, jajko i majonez i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jeśli lubicie - można dodać pietruszkę lub szczypiorek

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kolorowe kotlety z kurczaka 204

gorącej wody i poddusić do miękkości. 2. Filety oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę (ok 1-1,5cm). Doprawić. 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekać. 4. Mięso wymieszać z papryką, cebulą, kukurydzą i natką. Dodać jajka i mąkę ziemniaczaną. W razie potrzeby jeszcze doprawić. 5. Kłaść porcjami na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu

Kto ugości moich gości?
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe roladki z ketchupem, koperkiem i czosnkiem 357

myjemy, osuszamy, oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem i rozklepujemy.  Filet smarujemy ketchupem. Czosnek obieramy i wraz z koperkiem siekamy. Następnie  nakładamy koperek na całą powierzchnię mięsa oraz posypujemy posiekanym czosnkiem. Filet zwijamy w roladę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy roladki i opiekamy po 2 minuty z każdej strony.  Roladki przekładamy do naczynia do gotowania

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak sosie grzybowym 145

szalotkę. Dodać czosnek drobno pokrojony i pieczarki pokrojone w plasterki. Podsmażyć do odparowania wody. Zalać śmietaną i smażyć aż otrzymamy gęsty sos. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać posiekany koperek. Mięso kroimy na plastry i polewamy gorącym sosem. Smacznego

O kuchni z uczuciem
Pasztet mięsno - warzywny z boczkiem! 388

skrzydło indycze - 3 marchewki - 2 pietruszki - 1 cebula - 4 jajka - 1 kajzerka - sól, pieprz - boczek surowy wędzony W/w ugotować do miękkości, wywar będzie idealny na zupę lub rosół. Mięso i warzywa z wywaru zmiksuj blenderem na gładką masę.  Do masy wpij jajka i namoczoną kajzerkę w wywarze. Wszystko miksujemy na gładką masę. Formę wysmaruj olejem. Dno formy wyłóż boczkiem

SMYKWKUCHNI
Boczek w marynacie paprykowo- cebulowej 227

sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę mieszam z olejem, papryką mieloną, majerankiem oraz solą i pieprzem. 2. Do marynaty wkładam boczek. Mięso dokładnie nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 3. Boczek razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązuję i układam na blaszce. Piekę 2 godziny

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak w sosie karmelowym 221

kurczaka 150 g cukru 3 łyżki oliwy z oliwek 6 łyżek octu balsamicznego garść orzechów nerkowca łyżka świeżego tymianku (nieobowiązkowo) kostka przyprawowa czosnkowa lub granulowany czosnek sól, pieprz Przygotowanie Mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Posolić, porządnie popieprzyć. Do wysokiego garnka wlać oliwę, wsypać (na zimną oliwę) cukier, mieszać od czasu do czasu. Kiedy zrobi się ciemny, bursztynowy

Kulinarne Inspiracje
Krupnik z grzybami shitake 226

listki laurowe - 3 sztuki ziela angielskiego - opalona nad ogniem cebula - nieco ponad 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej - 2 połamane grzybki shitake - sól i pieprz do smaku - ząbek czosnku Przygotowanie:  Mięso zalać zimną wodą i postawić na średnim ogniu. Zagotować i zebrać z powierzchni wody szumowiny. Gotować jeszcze przez 15 minut, następnie dodać grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i warzywa (poza

W poszukiwaniu inspiracji
Schab z nutą papryki z szynkowaru 198

łyżeczki ziół prowansalskich  PRZYGOTOWANIE: Schab myjemy. Do rondla lub garnka wlewamy przegotowaną wodę, dodajemy papryki, sól peklową, zioła, liść laurowy i ziele angielskie - mieszamy. Do zalewy wkładamy mięso. Odkładamy schab w zimne miejsce (u mnie do lodówki na minimum 3 doby). Następnie schab przekładamy do szynkowaru, zalewamy około 100-125 ml wody i zakręcamy. Wkładamy szynkowar do garnka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Żurawina do mięsa, serów i nie tylko - multicooker Redmond i vs tradycyjny garnek 218

laska cynamonu opcjonalnie 1/4 łyżeczki cukru waniliowego lub szczypta gałki muszkatołowej opcjonalnie mała szczypta kashmiri chili lub duża szczypta mielonego czarnego pieprzu (jeśli żurawina ma być podawana tylko do mięsa, pasztetów lub serów). Przygotowanie Multicooker Redmond (model M90) Do misy multicookera wlać sok z pomarańczy, dodać cukier, miód i przyprawy. Ustawić program multi cook, czas 7 minut, temperatura 90 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz z wątróbką, boczkiem i ogórkami kiszonymi | Danie à la Strogonow 208

Danie to ze względu na obecność mięsa, ogórków i pieczarek przypomina Strogonowa (inaczej: Stroganow ). Jednakże fuzja wątróbki oraz boczku w towarzystwie ogórków kiszonych oraz pieczarek , czyni z niego danie, które gwarantuje niezwykłe doznania smakowe . SKŁADNIKI 100-150 g wędzonego boczku 1/2 kg wątróbki 250 g pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 1/2 litra bulionu

Zofiana

Proponowane wyszukiwania