mięso - 63110 przepisów (strona:1962/4208)

Wieprzowina w chińskim smaku 215

sosu sojowego ciemnego 2-3 łyżki przyprawy do dań chińskich 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy makaron, przykrywamy i trzymamy około 5 minut, odcedzamy.  Mięso myjemy i kroimy w paseczki, wrzucamy do woka na rozgrzany olej i smażymy około 7 minut, następnie dodajemy sos sojowy i podsmażamy około 2 minutki.  Dodajemy warzywa i przyprawę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - pomidorki faszerowane ryżem i mięsem 208

przygotować je na ciepło. Zostały nafaszerowane ryżem i kurczakiem więc świetnie spiszą się na diecie i mogą byc zarówno smacznym obiadek jak i kolacją.  Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem SKŁADNIKI: 4 pomidory np rzymskie 50 g ryżu brązowego 130 g piersi z kurczaka sos sojowy sól pieprz roszponka - garść mix sałat do podania  PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy w lekko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak pieczony z nutą cytryny 251

Kurczak na naszym blogu pojawia się dość często. Obie bardzo lubimy białe mięso. Jest ono zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Pieczenie czy smażenie bądź przygotowywanie go na parze zajmuje o wiele mniej czasu niż innych mięs.  Dzisiaj postawiłam na kurczaka, przygotowałam go w inny sposób niż zazwyczaj, mianowicie upiekłam go w piekarniku w towarzystwie cytryny.  Kurczak pieczony

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Drobiowe kotleciki z kaszą pęczak i szpinakiem 186

doprawiamy solą i pieprzem - dodajemy podsmażony szpinak z boczkiem.  Wyrabiamy wszystko na jednolitą masę dodając 2-3 łyżki bułki tartej by masa nie była zbyt luźna. Z mięsa formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - roladki z kurczaka z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 202

Dziś zapraszamy na roladki z filetu z kurczaka, które robię zwykle na Święta. Nie jest to typowe połączenie, bo mięso występuje tu w towarzystwie suszonych pomidorów i orzechów włoskich. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt zdaje się być dość odświętny. A do tego są zdrowsze od tradycyjnych kotletów, gdyż są bez panierki i z minimalną ilością tłuszczu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron kolanka w sosie mięsnym z ziołami i czosnkiem 437

dodajemy sól, zioła oraz paprykę słodką i podsmażamy 10 minut.  Czosnek obieramy i siekamy przekładamy do malaksera, dodajemy pomidory oraz pieprz i miksujemy na gęsty sos, przelewamy do mięsa, całość mieszamy i podgotowujemy 5 minut. Do sosu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy.  Podajemy całość dekorując posiekaną natką pietruszki. Makaron CZANECKI przysłał nam kolejną paczuszkę z ich produktami, bardzo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lekki bigos (240 kcal) 313

Bardzo lubię staropolski bigos z dużą ilością mięsa, śliwkami i grzybami. Jednak od kiedy jestem na diecie szukam lekkiej alternatywy dla tradycyjnych potraw. Odchudzony bigos wyszedł smaczny, w wersji wegetariańskiej byłby jeszcze mniej kaloryczny, ale takiego bigosu to już nie jestem w stanie znieść Składniki (ok 6 porcji): 1 kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek duża marchew

e-PrzepisyKulinarne
Wieprzowy gulasz z boczniakami i chlebem razowym (348 kcal) 288

była całkowicie zakryta. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Dusimy pod przykryciem, aż karkówka zmięknie, w razie potrzeby podlewamy wodą. Chleb razowy i marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Boczniaki kroimy w paski i podsmażamy na maśle. Kiedy marchewka zmięknie dodajemy przyprawy, musztardę i boczniaki. Dusimy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Schab z quinoa z parowaru 244

Ostatni raz przepis na schab wstawiałem w Święta, więc trochę czasu minęło :) Po piersi z kurczaka, to rodzaj mięsa, który najczęściej robię w parowarze. Sobotę zacząłem od kawki, później odwiedziłem BioBazar i Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :) Schab podałem z suszonymi śliwkami, ale nie nadziewałem go i nie robiłem

Parowar Faceta
Złoty kurczak. 4088

ananasa. Wszystko dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec mięso wraz z marynatą około 1 godziny do zarumienienia

O kuchni z uczuciem
Zapiekany bakłażan z nadzieniem 381

bakłażan to najczęściej stosuję go w formie duszonej z innymi warzywami. Jednak dziś przygotowałam go dla Was i dla siebie w formie nadziewanej Składniki: 2 bakłażany 1 marchewka paczka mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100g ryżu 1 opakowanie przecieru pomidorowego ulubione przyprawy (u mnie: sól, pieprz, czosnek,… Czytaj więcej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Szaszłyki drobiowo-warzywne 230

czerwonej dużej papryki 30 dag piersi z kurczaka 2 cebule 20 pomidorków koktajlowych pieprz, sól, przyprawa do kurczaka, ostra papryka Z porcji wychodzi 10 niedużych szaszłyków. Mięso myjemy, wycinamy żyłki i kroimy w dużą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, przyprawą do kurczaka. Przykrywamy folią i zostawiamy je na kilka godzin  (lub całą noc) w lodówce, żeby przeszło przyprawami

Humanistka w kuchni
Kotlety drobiowe w sezamowej panierce 276

stron. 2. W osobnych naczyniach przygotowujemy panierkę: w jednym mąkę, w drugim jajko roztrzepane z odrobiną mleka, a w trzecim bułkę tartą z sezamem (pół na pół). 3. Panierujemy mięso, najpierw w mące, następnie w jajku, a potem w bułce z dodatkiem sezamu. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Chili con carne na szybki obiad 569

Propozycja na kolejny szybki obiad. Dziś danie z mięsa mielonego - chili con carne według mojego przepisu. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Makaron razowy z kurczakiem i pieczarkami - pomysł na posiłek do pracy 543

jakiś czas temu. Dzisiaj proponuję makaron razowy z kurczakiem i pieczarkami. Składniki: 2 garści makaronu razowego pół pojedynczej piersi z kurczaka kilka pieczarek szczypior śmietana sól, pieprz, curry Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę. Smażymy na łyżce oleju przyprawiając solą, pieprzem i curry. Dodajemy pokrojone pieczarki. Ja pokroiłam je w plasterki, ale jeśli wolicie, mogę być też większe cząstki, np. ćwiartki

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania