Składniki: 500g mięsa mielonego, 1 czerwona cebula, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), 5 czubatych łyżek majonezu, 10 łyżek śmietany 12%, 2 łyżki ketchupu pikantnego, kapusta pekińska, 200g startego sera żółtego, sól, pieprz, doritos lub inne twarde trójkątne chipsy - smak dowolny, 4 ząbki czosnku, papryka słodka mielona i papryka ostra mielona
W kuchni u MonikiGęsta jarzynowa z brukselką Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Surówka z marchewki z czarnuszką Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką
Moja smaczna kuchniasłodka w proszku 5 plasterków sera żółtego 5 plasterków szynki 5 kawałków ogórka konserwowego 5 wykałaczek olej Schab pokroić na plastry i rozbić dość cienko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie po kolei na każdym kawałki schabu położyć plasterek sera żółtego, szynki i kawałek ogórka, zawinąć w roladkę i spiąć
Simply FoodSkładniki: 1 woreczek białej kaszy gryczanej ( 100g ), 1 nieduża główka kapusty włoskiej, 1/2 większej cebuli, 500g mięsa mielonego, 1-2 łyżki masła, majeranek, sól, pieprz, 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 listki laurowe, świeży koperek ( może być mrożony ), mała śmietana 18% ( może być inna, nadająca się do sosów ), 2 płaskie łyżki mąki pszennej. Przygotowanie
W kuchni u MonikiNaturrino”. W trakcie warsztatów eksperci Sokołowa m.in. podpowiadali, jak rozpoznać dobre wędliny. To dobra okazja, by podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami w tym […] Artykuł Dobry kawałek mięsa, czyli o wędlinach słów kilka. pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuodrobinę oliwy wraz musztardą a po chwili dodajcie jogurt i posiekane zioła. Odstawcie na bok. Umyjcie sałatę i porwijcie na mniejsze kawałki, osuszcie. Na talerzu układajcie sałatę i kawałki mięsa, posypcie śliwkami i całość polejcie jeszcze ciepłym dressingiem. Gwarantuję Wam, że to połączenie przypadnie Wam do gustu. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smaczniepierś z kurczaka bez kości pokrojona w kostkę – sól, pieprz – 1 szczypta suszonego tymianku – śmietana kremówka/jogurt Cebulę, seler, jabłko i marchew podsmażyć. Dodać mięso, przyprawy i bulion. Gotować jeszcze ok 20-30 minut. Podawać gorące w bulionówkach
Szybko Tanio SmacznieCiocia mojego Męża co jakiś czas podrzuca nam wiejskie kiełbasy robione przez rzeźnika. Nie jestem fanką kiełbas, ale te akurat mi smakują – czuć, że jest tam dużo mięsa, naturalne przyprawy i zero ulepszaczy. Z takich pysznych kiełbas postanowiłam przyrządzić dzisiejszy obiad – ugotować je w piwie i z dodatkiem świeżego rozmarynu. Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 4 wiejskie
Szybko Tanio SmacznieCzęsto miałam problem co z robić z mięsem, które zostawało po ugotowaniu zupy. Wtedy wpadłam na pomysł przyrządzenia pasty do chleba. Aromatycznej, świeżej i przepysznej. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – ok 100 g kurczaka kurczaka – 3 łyżki jogurtu bez laktozy – sól, pieprz cytrynowy – bazylia lub inne świeże zioło (ilość dowolna, im więcej tym lepiej) opcjonalnie: czosnek, płatki
Szybko Tanio SmacznieTutaj trzeba się pobawić trochę własnym smakiem ;) Kotleciki smakują dobrze podane na ciepło, jak i jako przekąska w podróży lub w pracy. Podaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również inne sosy, np. pieczarkowy, bądź pomidorowy wg swoich upodobań ;) Smacznego
Calzonella.compokrojone w plasterki oliwki. Strach się bać Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki /2-3 porcje/: 1/2 opakowania makaronu spaghetti classic Lubella 500 g mięsa mielonego 500 ml Czytaj dalej... Artykuł Spaghetti z oczami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakułyżki kaszy manny sól, pieprz, papryka słodka i ostra mielona, czosnek dodatkowo: masło i bułka tarta do przygotowania formy do pieczenia Przygotowanie : Kajzerkę jak i soczewice namaczamy. Mięso mielimy wraz z cebulą i soczewicą, dodajemy odciśniętą bułkę, posiekany koperek oraz drobniutko pokrojona paprykę czerwoną, wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami. wyrabiamy jednolita masę dodając kaszę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKlasyczne klopsiki wieprzowe zyskają zupełnie nowy wymiar, gdy wypełnimy je szpinakowym farszem z czosnkiem, cebulką i śmietanką. Składniki: klopsy: 500g mięsa mielonego z łopatki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + około szklanki do obtaczania klopsików średnia cebula łyżeczka musztardy francuskiej sól, czarny pieprz, majeranek olej do smażenia szklanka esencjonalnego bulionu szpinak: koło 200g rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku
Pyry na Gaz