Pęczak z kurczakiem i pieczarkami 232Kasza pęczak z kurczakiem i pieczarkami. Łatwe do wykonania danie obiadowe. Nigdy nie przepadałam za kaszą, jednak w tym wydaniu bardzo mi smakuje. 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g kaszy pęczak 250 g pieczarek 1 mała natka pietruszki 1 mała cebula 2 szklanki bulionu (lub ewentualnie gorącej wody z 2 łyżeczkami vegety) łyżeczka masła 50 g parmezanu sól
Bullio
Kurczak z salsą i mozzarellą 310Pierś kurczaka z salsą pomidorową i mozzarellą. Posypana świeżą bazylią. Kolejne łatwe do wykonania danie obiadowe. Najbardziej pracochłonna jest sama salsa. 500 g mięsa z piersi kurczaka 3 łyżeczki oregano szczypta soli i pieprzu do posypania kurczaka 1 kula mozzarelli kilka listków bazylii 2 łyżki oliwy Salsa: 2 małe pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok wyciśnięty z połowy cytryny
Bullio
Klopsiki wołowe z fasolką szparagową w cytrynowej glazurze 224przygotowania tego dania zainspirował mnie przepis, który przeczytałam na mrożonce Bonduelle- sałatka z fasolki szparagowej i orzechów :) Od siebie dodałam klopsiki z wołowego mięsa oraz wyśmienitą, słodko-cytrynową glazurę i powstało lekkie, a równocześnie sycące danie, o z askakującym połączeniu smaków, które fantastycznie zgrywają się w jedną, pyszną całość. Podane z ryżem bądź makaronem stanowić będą smaczny i pełnowartościowy
Kraina Miodem Płynąca
SCHAB W ZIOŁACH I SAŁATKA Z MOZZARELLĄ! 293lodówki na minimum 4 godziny (schab w tej postaci możecie marynować nawet do dwóch dni, taki jest najlepszy, ważne tylko aby odlewać wodę, która się będzie wytwarzać z mięsa). Schab najlepiej zasypać ziołami wieczorem a następnego dnia na obiad będzie idealny. Na patelni rozgrzej masło i oliwę z oliwek, połóż gałązkę tymianku. Smaż schab z każdej strony
SMYKWKUCHNI
Gołąbki w kapuście kiszonej 214sypko i studzimy. Boczek kroimy w plastry. Kiełbasę pozbawiamy osłonek. Mieszamy z ryżem. Liście kapusty płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy. Ścinamy zgrubienia. Na każdy liść nakładamy porcję mięsa, zawijamy brzeg liścia, układamy plaster boczku i zwijamy gołąbki. Gołąbki posypujemy przyprawami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Dolewamy wodę, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury
Maminek kulinarny
Schabowy w amarantusie 259Schabowy...tym razem dla odmiany w panierce z amarantusa.. 75 dag schabu mąka 2-3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz wegeta amarantus Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać jogurt i przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i amarantusie. Smażyć z obu stron na rumiano
Moje domowe kucharzenie
Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym. 2571patelnie polaną niewielką ilością oleju. Roladki obsmażam na większym ogniu ze wszystkich stron do zrumienienia. Zmniejszam ogień, dolewam gorącej, przegotowanej wody tylko tyle aby w połowie przykryła roladki. Mięso duszę pod przykryciem na wolnym ogniu aż do miękkości. Roladki tym razem podałam z pieczonymi ziemniakami z patelni i surówką z kapusty pekińskiej . Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród
PÓŁMISEK MIĘS … PIECZONE ZIEMNIAKI … SERNIK I SZARLOTKA czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W C.K.BROWAR 260www.groupon.pl/oferty/dealbank_pl_pl/ck-browar-3/55456685 ______________________________________________________________________________________________________ JAK SMAKOWAŁO? Rozpisywać się tutaj za dużo nie będę nad jedzeniem, ponieważ ono i tym razem zachwyciło! Każde danie! Fantastyczne , gorące zupy , idealnie doprawione , niezwykle kremowe. Obłędne mięsa, soczyste , świetnie doprawione , idealnie wypieczone. Nieziemskie desery, których smak jeszcze na długo pozostał na podniebieniu. Porcje ogromne! Ale to bardzo ogromne! I to takie, z którymi nie poradziłyśmy sobie
Ostra na Słodko
klopsiki z fasolką i makaronem... 239Składniki: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha
W Mojej Kuchni Lubię
Kotlet schabowy 262Takie schabowe marynowane są pyszne..często je robię..zwłaszcza na święta czy jakieś imprezy...wystarczy wcześniej przygotować marynatę i włożyć do niej plastry mięsa i odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy sól i pieprz olej do smażenia
Moje domowe kucharzenie
Kurczak z salsą i mozzarellą 489Pierś kurczaka z salsą pomidorową i mozzarellą. Posypana świeżą bazylią. Kolejne łatwe do wykonania danie obiadowe. Najbardziej pracochłonna jest sama salsa. 500 g mięsa z piersi kurczaka 3 łyżeczki oregano szczypta soli i pieprzu do posypania kurczaka 1 kula mozzarelli kilka listków bazylii 2 łyżki oliwy Salsa: 2 małe pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok wyciśnięty z połowy cytryny
Bullio
Zupa Krupnik 304była zmora dzieciństwa. Nie byłam jej fanką, zdecydowanie. Za dużo się w niej działo. W wersji żydowskiej jedynym tłuszczem jaki w niej znajdziemy jest masło. Nie dodaje się mięsa, ani bulionu mięsnego wedle zasady nie łączenia produktów mięsnych i mlecznych. Zupa smakuje jak podrasowana zupa cebulowa. Jest słodka, na co wpływ mają również marchewki. Jak najbardziej polecam, można się nią
W kuchni wieczorem
Sałatka z wędzonym kurczakiem 420majonezu sól pieprz do smaku Opcjonalnie: pietruszka lub szczypiorek Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Z udek z kurczaka ściągamy skórę i oddzielamy mięso od kości, dzieląc je przy okazji na mniejsze kawałki. Dodajemy kukurydzę, jajko i majonez i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jeśli lubicie - można dodać pietruszkę lub szczypiorek
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kolorowe kotlety z kurczaka 219gorącej wody i poddusić do miękkości. 2. Filety oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę (ok 1-1,5cm). Doprawić. 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekać. 4. Mięso wymieszać z papryką, cebulą, kukurydzą i natką. Dodać jajka i mąkę ziemniaczaną. W razie potrzeby jeszcze doprawić. 5. Kłaść porcjami na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu
Kto ugości moich gości?
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe roladki z ketchupem, koperkiem i czosnkiem 375myjemy, osuszamy, oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem i rozklepujemy. Filet smarujemy ketchupem. Czosnek obieramy i wraz z koperkiem siekamy. Następnie nakładamy koperek na całą powierzchnię mięsa oraz posypujemy posiekanym czosnkiem. Filet zwijamy w roladę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy roladki i opiekamy po 2 minuty z każdej strony. Roladki przekładamy do naczynia do gotowania
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki