oliwek bez pestek 1 puszka groszku 1/2 pora 1/2 papryki 300 g pomidorów 200 g drobnego makarony 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchniSZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jogurtowe ziemniaczki z piekarnika pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemnajczęściej przygotowuję Bakłażany zapiekane z kuskus daktylami warzywami i szynką lub robię pasty do chleba. Uwielbiam grillowanego bakłażana z serem greckim, oliwkami, miętą i sokiem z cytryny, czy też sałatkę z grillowanego bakłażana . A pasta z bakłażana i wszelkie pasty z ciecierzycy: hummus to moja nowa miłość to niebo w gębie. Roladki z bakłażana z serem jogurtowym to idealna przekąska
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzyznam, że odkąd pierwszy raz spróbowałam tortellini to zaczęłam je bardzo często przyrządzać w swojej kuchni z różnymi sosami, a także w formie sałatek. Dlatego dzisiaj mam dla was przepis na tortellini w sosie porowym. Składników do przygotowania tego dania potrzeba niewiele, a smak jest rewelacyjny. Tortellini w sosie porowym to obiad dla każdego i na każdą kieszeń. Te pierożki
Danka PichciPyszna, kolorowa sałatka z domowym dressingiem włoskim, idealna na każdego rodzaju imprezę, lub na przekąskę, podawana z chrupiącymi nachosami. Nie można przestać jeść, polecam
Swojskie jedzonkowzględu na wspaniały smak, ale również niesamowitą uniwersalność. Możesz użyć go jako substytutu masła, rozsmarowując upieczone ząbki na tostach. Będą też świetnym dodatkiem do zup, mięs, serów, sosów i sałatek. Świetnym pomysłem będzie również użycie pasty z pieczonego czosnku jako dodatku to pizzy lub zapiekanek. Pamiętaj również o tym, aby nie zmarnować oliwy, w której konfitował się czosnek. Ma fantastyczny
okolicepalnika.plochotę na ryż to polecam długoziarniste odmiany, w tym brązowy ryż pełnoziarnisty. Z dodatków warzywnych polecam natomiast poszarpaną sałatę (rzymską, lodową) z lekkim winegretem, zieloną fasolkę szparagową lub najprostszą sałatkę z pomidora, ogórka i czerwonej cebuli z jogurtem greckim. Sprawdź też inne pomysły na rozgrzewający obiad: Leczo z cukinii Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Fasolka po bretońsku Lasagne bolognese
Na-talerzu.plzakopane przez wiewiórki. Nalewka z czerwcowych orzechów A do czego możemy wykorzystać orzechy w kuchni? Przede wszystkim w postaci surowej jako przekąska albo dodatek do musli czy sałatek. Rozkruszone orzechy dodajemy do jogurtu albo do gęstej owsianki z płatków górskich. Orzechy dodajemy także do ciast, deserów, lodów. Z jesiennych orzechów robiłam smakołyk z masą krówkową a z czerwcowych
prawdziwe jedzeniedość ciasno poukładać w słoikach, a następnie zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Ogórki konserwowe z chilli są idealne na kanapkę, jako dodatek do obiadu, a także jako składnik wielu sałatek. Polecam i gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na najlepsze ogórki konserwowe z chilli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ogórki konserwowe z chilli: 2 kg ogórków 8 szklanek wody
Gotuj z PrezesemFiga to niezwykle smaczny, słodki owoc, który idealnie sprawdza się podany na świeżo, suszony, jako składnik ciast, sałatek oraz baza dżemów. Najlepiej rośnie w słonecznych, ciepłych miejscach i jest mało wymagająca jeśli chodzi o glebę. W zależności od gatunku, skórka fig może być żółta lub fioletowa, a miąższ jest na ogół różowy lub intensywnie czerwony. Jak już pewnie Wam wspominałam
MeCooksspotkać można jednak także cukinię o okrągłym kształcie. Ta cukinia jest jednak nieco mniej popularna. Cukinia sprawdza się z zupach, wypiekach zarówno słodkich jak i wytrawnych, pastach, pasztetach oraz sałatkach. Można ją spożywać w formie pieczonej, gotowanej lub na surowo. Okrągła cukinia to warzywo, które dostępne jest w sezonie. Podobnie jak cukinia bądź kabaczek (jedno i to samo warzywo
MeCooksPrzepis odkurzony ze starych przepisów mojej mamy. Takie winogrona są znakomitym dodatkiem do sałatek, serów, ciast czy grzanego wina. Piękny korzenny zapach i smak skutecznie rozgrzeje Was w zimowe wieczory, polecam 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniaoszczędny sposób na wykorzystanie zielonych i mało dojrzałych pomidorów, które zostały na krzaku, w zalewie słodko-lekko kwaśnej są idealne w zimowe dni, po otwarciu można dodać do sałatki pokrojoną cebulę, paprykę, ogórki i zajadać.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię