Domowe ogórki małosolne to delikatne w smaku, kruche ogórki gotowe do spożycia już drugiego dnia od przyrządzenia. Robi się je bardzo szybko, a samo ich przygotowanie jest niezwykle łatwe. Przepis, po który sięgam robiąc ogórki małosolne bazuje na kilku tylko składnikach. Głównym z nich są oczywiście ogórki, które im świeższe i mniejsze, tym smaczniejsze i bardziej chrupiące w momencie spożycia. Do ogórków dodaję czosnek, chrzan oraz koper. Całość układam w większym słoiku i zalewam dobrze słoną wodą. Słoik... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...