natrzeć, schować do lodówki na 2 godziny marchew, seler naciowy, cebulę, czosnek, papryki, fasolkę pokroić na kostki, kawałki do szybkowara wlać oliwę i zrumienić udziec z każdej strony na mięso wsypać pozostałe składniki z wodą, zamknąć szybkowar i od zagotowania /syczenie pary/ na małym ogniu gotować z 40 minut po tym czasie zdjąć z ognia szybkowar i zostawić(...)minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszklanka, seler nać 2 łodygi łopatkę umyć, osuszyć i natrzeć kucharkiem, pieprzem białym i na 2 godziny do lodówki w rondlu rozgrzać oliwę i z każdej strony zrumienić łopatkę, mięso wyjąć na talerz wsypac pokrojoną w talarki marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, cukinię, kawałeczki łodyg selera, kurki zamrożone - wszystko podsmażać z 5 minut mieszając włożyć do warzyw łopatkę, wsypać zioła(...)prowansalskie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa taka łopatka jest dobra na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut, szybkowar otworzyć i cedzakiem wyjąć składniki rosół podać z ugotowanym makaronem nitki, z marchewką i natka pietruszki, dodać [pie[rzu mielonego do smaku porcje drobiowe obrać z mięsa bez skórek, chrząstek, dodać po kawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę i wlać do mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą
W Mojej Kuchni Lubiępapryka kolorowa świeża- 3 paski każdej sól i pieprz koncentrat pomidorowy- 1 łyżka cebula -1 szt tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Schab pokroić na kotlety, rozbić bardzo cienko. Mięso oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę. FARSZ Paprykę umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wlać(...)rozgrzać, wrzucić cebulę, przesmażyć na rumiano. Do cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, poddusić wszystko razem. Na brzeg mięsa nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem
Kuchnia Danusiśliwki Składniki : 2 i 1/2 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru, 2 cukry waniliowe, 1 tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Dokładnie wymyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier i smażyć ok. 2 godz. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy, tabliczkę gorzkiej czekolady i jeszcze smażyć przez ok 10 min. Gorące przełoży do słoików, dobrze zakręcić i gotować(...)śliwek węgierek, 1 kg cukru, 2 cukry waniliowe, 15 dag kakao, 20 dag orzechów mielonych. Wykonanie: Dokładnie wymyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier i smażyć ok. 2 godz. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy, kakao, orzechy i jeszcze smażyć przez ok 10 min. Gorące przełoży do słoików, dobrze zakręcić i gotować przez
Anioły w kuchniMama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa mielonego z kurczaka 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie 150g ziarna czerwonej soczewicy 1 kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz czarny, jarzynka
Anioły w kuchniDobry bigos to nie tylko ten tradycyjny, ciężki, z dużą ilością mięsa. My proponujemy odchudzoną wersję z dodatkiem pieczarek, tofu i smalczyku roślinnego z jabłkiem i cebulką, który jest naszym ostatnim odkryciem i świetnie pasuje do bigosu. Taki bigos jest alternatywą dla osób niejedzących mięsa i będących na diecie. "Smakowita pajda zaskoczyła mnie tym, że świetnie sprawdza się
Anioły w kuchnijabłko kwaśne jedna cebula- mała WYKONANIE Z sosu sojowego, ziół, papryki robimy marynatę wkładamy pokrojoną na kawałki karkówkę i zostawiamy na ok 2 godz. Patelnię rozgrzewamy, bez tłuszczu obsmażamy mięso. Przekładamy do szerokiego garnka z wodą ok. 1,5 szklanki. Przekrywamy i gotujemy na małym ogniu. Do tego dodajemy podduszoną cebulkę. Mięso trzymamy na lekkim ogniu ok 1 godz
W kuchennym oknie Ewyczesci i formuje z nich walki, z których potem kroimy kluski Pokrojone kluski wrzucamy na gotujaca sie wode i po wyplynieciu na wierzch gotujemy ok 5min Sos : 500 g miesa ze schabu 2 srednie cebule smietana woda Mieso myjemy i osuszamy w recznickzach Kroimy mieso w drobna kosteczke Cebule pokroic drobno(...)rozgrzana patelnie wsypac cebule i podsmarzyc Dodac mieso i wszystko razem smarzymy # Podlewamy miesa woda ( tak aby zakryc mieso) Dusimy pod przykryciem na malym ogniu ok 30 min Dodac siemtany i wszystko razem podgrzac ok 5 min bez przykrycia Kopytka z sosem: Kopytka wykladamy na talerz Polac sosem kopytka I danie gotowe Smacznego
Klaudynkowa kuchniawymieszaj czosnek, małą łyżeczkę soli, paprykę i dolej tyle oliwy aby całość utworzyła dosyć rzadką pastę. Umieść kurczaka na stole (piersiami do dołu) i wykrój lub wytnij nożyczkami do mięsa „kręgosłup” wraz z kuperkiem. Następnie rozłóż na płasko na stole i jeszcze dociśnij, po czym natrzyj dokładnie przygotowaną pastą. Mi trafił się kurczak już rozkrojony dokładnie odwrotnie Ułóż
karmelowySkładniki: 12 płatów makaronu do lazanii, sos beszamelowy- przepis tutaj , 500 g mięsa mielonego, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 700 g gęstego sosu pomidorowego, 500 g szpinaku, 50 g żółtego sera- gouda, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron do lazanii gotujemy w osolonej wodzie, wkładamy po 2-3 płaty makaronu do gotującej się wody i gotujemy 2 minuty(...)Wyjmujemy i wkładamy następne. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną cebulę i wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zalewamy sosem pomidorowym i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 5 minut. Na łyżce masła dusimy szpinak. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę sosem beszamelowego. Układamy makaron (u mnie 3 płaty), sos boloński, szpinak, sos beszamelowy, makaron
Aga w kuchniskórki dyni i pora przedstawić Wam przepis. Inspiracja pochodzi z bloga Kwestia smaku. Składniki na 4 porcje:2 łyżki oleju roślinnego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku350 g mielonego mięsa dowolnego 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki cząbru (w oryginalne był kmin rzymski) po 1/3 łyżeczki cynamonu, ostrej papryki, kolendry ½ łyżeczki czerwonej słodkiej papryki100 g ryżu, 1 torebeczka1 szklanka czerwonej soczewicy3 szklanki(...)bulionu2 szklanki obranej i pokrojonej w małą kostkę dyni - ok. 0,5 kg dyni1 puszka pomidorówPrzygotowanie: W rondlu, na oleju zeszklić cebulę razem z rozgniecionym czosnkiem, dodać mielone mięso i dokładnie je obsmażyć. Doprawić solą i pieprzem, dodać przyprawy, chwilę podsmażyć. Dodać ryż i soczewicę oraz dynię pokrojoną w kostkę, wymieszać i smażyć przez około 1-2 minuty
Fabryka pomysłówmożesz żyć bez mięsa?" - znowu zadajesz pytanie z serii tych głupich. Nie, nie mam ochoty tłumaczyć tego setny raz z rzędu. Nie, nie będę słuchać Twoich stereotypowych modeli ludzkiego życia. Nie, nikt nie będzie zaglądać mi w talerz, nawet Ty.Teraz już może troszkę mniej złowrogo reaguję na bezsensowne komentarze, jakie zdarza mi się nadal słyszeć, nawet w środowisku, w którym(...)inwigilowani, tak samo bywa w stosunku do wegetarian i wegan.Mogłabym przytoczyć dziesiątki dziwnych pytań i nieprzyjemnych uwag na ten temat, które słyszałam ja, jak również inni niejedzący mięsa. To co, nagle ja mam negować to, że ktoś wcina karkówkę na obiad? Ja do talerza nikomu nie zaglądam, liczę na to samo. KASZA JAGLANA Z DYNIĄ I ROZMARYNEM./własny
W kuchni Karmel-itkiwzdłuż, jednak tylko do połowy, zostawiając jeden z jej boków nieprzecięty. Dzięki temu będziemy mogli rozbić polędwiczkę na kotlet i mieć większą powierzchnię faszerowania. Polędwiczkę rozbijamy bardzo lekko, gdyż mięso jest bardzo delikatne. Każdy z uzyskanych „kotletów” przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. Na środku mięsa kładziemy kawałek sera, zawijamy w roladę, następnie owijamy w szynkę. Rozgrzewamy masło
Mania Gotowaniałyżka oleju PRZYGOTOWANIE: Umyte pieczarki kroimy drobno wraz z cebulką. Rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i dusimy całość, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ćwiartki kurczaka luzujemy z kości i mielimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wbijamy 2 jajka, dodajemy odciśnięte bułki, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wsypujemy 3 łyżki kaszy manny i masę dokładnie wyrabiamy(...)gotowania na parze, przykrywamy pokrywką, gotujemy ok. 45 minut, zostawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin (ja wstawiam na całą noc) Następnego dnia wyciągamy mięso z folii, kroimy je w dość grube plastry, układamy na półmisku, wyłożonym sałatą. Smacznego. The post Klops drobiowy faszerowany pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię