mięso - 63110 przepisów (strona:1702/4208)

Ptasie Gniazdka 172

mięsa mielonego 6-7 jaj ugotowanych na twardo 1 cebulka pokrojona drobno przyprawy pokrojona drobno pietruszka  Mięso przyprawić, dodać cebulkę. Ugotowane jajka obtoczyć w mięsie i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor

Moje Słodkie Piekiełko
Makaron penne z brokułami i kurczakiem w sosie śmietanowym! :) 581

łyżki mąki -olej Sposób przygotowania: Piersi umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z przyprawami. W tym samym czasie gotujemy makaron i brokuły. Smażymy mięso, aż będzie miękkie a następnie dodajemy ugotowany brokuł i mieszamy ze sobą oba składniki. Na patelnie dolewamy odrobinę wody i posypujemy mięso i brokuł mąką. Na koniec dodajemy śmietankę i gotujemy

Magia jedzenia.
Gulasz wieprzowy z kaszą! :) 139

bazylia, sól, pieprz) -1 łyżka oleju -2 łyżki mąki Sposób przygotowania: Karkówkę myjemy i kroimy w średnią kostkę. Patelnie kładziemy na średni ogień i podgrzewamy olej, następnie wrzucamy pokrojone mięso. Podsmażamy wieprzowinę ok. 15 min. Po upływie tego czasu dodajemy przyprawy (oprócz soli) i pokrojoną w kostkę cebule. Wszystko zalewamy ciepłą wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem(...)razie potrzeby uzupełniamy wodę). Kiedy mięso będzie już miękkie uzupełniamy wodę, dodajemy sól do smaku i doprowadzamy do wrzenia. W między czasie rozrabiamy mąkę. Do kubka wsypujemy 2 łyżki mąki, zalewamy wodą do połowy naczynia i dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Mąkę z wodą wlewamy na patelnie i mieszamy (ilość wlanego płynu zależy od gęstości jaką chcemy uzyskać). Gulasz

Magia jedzenia.
Gołąbki meksykańskie - bez zawijania! :) 376

Składniki na gołąbki: -0,5 kg. mięsa mielonego z szynki wieprzowej -1 woreczek ryżu -1 małą kapustę pekińską -przyprawy (sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany) -mąka -bułka tarta -olej Składniki na sos: -2,5 l. wody (10 szklanek) -4 kostki rosołowe -1 koncentrat pomidorowy 250 g. -1 ketchup pikantny 250 g.   Sposób przygotowania: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu(...)średni ogień i rozpuszczamy w niej kostki rosołowe. Następnie dodajemy koncentrat i ketchup i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 10 minut i wyłączamy. Do miski wrzucamy zimny ryż, mięso mielone i pokrojoną w małe paski kapustę. Dodajemy przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kulki o średnicy ok. 4-5 cm. i mocno je dociskamy żeby się nie rozwaliły

Magia jedzenia.
Shoarma drobiowa:) 279

majeranek, sól) -olej do smażenia   Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2x2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso. Dodajemy przyprawy i od czasu do czasu mieszamy. Smażymy ok. 20-30 minut. Jeśli chcemy by smak był intensywniejszy to mięso powinno stać w przyprawach ok. 3-4 godziny

Magia jedzenia.
Pulpety w lekkim sosie paprykowym 131

gotowane pulpety w lekkim, paprykowym sosiku, bez dodatki mąki, śmietany czy innych niepożądanych w diecie składników. Miało być świeżo, lekko i smacznie. Wszystkie założenia spełniłam przygotowując to danie. :-) 500g mięsa mielonego 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 2 cebule 3 czerwone papryki  2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka 1/2 pęczka natki pietruszki olej 1. Cebulę(...)drobno siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.  2. Mięso mielone mieszamy z cebulą, jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Formujemy małe pulpety. Wrzucamy je na wrzącą wodę, gotujemy przez 30 minut. 3. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju podsmażamy cebulę i paprykę. Zalewamy 1 szklanką wody, dusimy przez około 30 minut aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, ugotowane

Szefowa kuchni
Schabowe z dzika 137

bułka tarta (około 80 g), tłuszcz do smażenia (smalec, tłuszcz gęsi) Kotlety z dzika smażymy na smalcu lub gęsim tłuszczu. Nie na maśle, a tym bardziej nie na oleju!! Mięso zalać maślanką i odstawić na 12 godzin. Wyjąć z maślanki, opłukać i osuszyć. Mięso oczyścić z błon, pokroić na grube kotlety. Kotlety roztłuc. Jajka rozbełtać w głębokim talerzu, wymieszać

królestwo garów
Roladki schabowe z kiełbasą 194

Roladki mięsne, nadziane mięsem, owinięte mięsem... Zdecydowanie dla miłośników mięcha. :-) Faceci będą zachwyceni! Myślę, że nie muszę specjalnie zachwalać tego dania, bo na pewno znajdzie swoich amatorów... miłośników mięcha oczywiście! :-) 6 plastrów schabu 6 niedużych, dobrej jakości kiełbas 6 plasterków sera 12 cienkich plasterków wędzonego boczku sól, pieprz, papryka ostra 1. Plastry schabu cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i papryką

Szefowa kuchni
Schabowy w cieście 151

Kolejna odsłona schabowego..tym razem w cieście. schab, polędwica 1 szkl.  mąki tortowej Młynomag 1/3 szkl.mleka 1/3 szkl.wody gazowanej 2 jajka sól, pieprz , majeranek Mięso pokroić w plastry i rozbić. Mąkę wymieszać z jajkami, wodą, mlekiem i przyprawami.Ciasto ma być ani za rzadkie, ani za gęste.Plastry mięsa dokładnie zanurzyć w  cieście i  usmażyć

Moje domowe kucharzenie
GALARETA DROBIOWO - WIEPRZOWA 171

garnka dodajemy udka, włoszczyznę, w razie potrzeby dolewamy wodę i gotujemy do całkowitej miękkości, ok. 1,5h. Wywar odcedzamy doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do niego żelatynę.  Mięso obieramy i kroimy na mniejsze części. Marchew kroimy w kostkę.  Jajka gotujemy i obieramy. Do opłukanych zimną wodą miseczek rozkładamy natkę pietruszki, jajka pokrojone w krążki, mięso, marchewkę i zalewamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Polskie potrawy regionalne, które warto spróbować 178

Żmudzkie – wschodnia granica Bliny przywędrowały do nas zza wschodniej granicy, a konkretnie z Rosji. Są także bardzo popularne na Litwie. Bliny w tym wydaniu to placuszki ziemniaczane nadziewane aromatycznym mięsem lub serem, podawane z dodatkiem gęstej śmietany. Bliny podaje się także na słodko Rolada wołowa – Śląsk Rolada wołowa to jedno z najsmaczniejszych dań z regionu Górnego Śląska. Podawana z modrą(...)kapustą i ziemniakami to doskonale przyrządzone mięso. Tradycyjna rolada robiona jest od wielu pokoleń. Jeśli jesteście zainteresowani tym, jak zrobić roladę, polecamy Wam zajrzeć na stronę  http://www.codogara.pl/5182/tradycyjna-slaska-rolada-wolowa/ , gdzie znajdziecie prosty przepis. Pyzy z gzikiem – Wielkopolska Tradycyjne pyry z gzikiem to tradycyjne danie kuchni wielkopolskiej zwłaszcza poznańskiej, które smakuje doskonale jako przekąska, lunch lub śniadanie. Ziemniaki z puszystym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Indyk w curry 141

koncentrat pomidorowy, smażyć kilka minut. Kolejno dodać starty imbir smażyć razem ok3-5 minut. Po tym czasie wlewamy pastę pomidorową całość zagotowujemy, gdy masę zacznie się gotować dodajemy mięso z lodówki. Wlewamy mleczko koksowe oraz dodajemy trawę cytrynową. Całość wymieszać. Gotować na wolnym ogniu ok.30 minut, do miękkości mięsa. Na ostanie 5 minut dodać pokrojone na cząstki pomidory koktajlowe oraz

Delicious Titbits
Cordon bleu 3261

sera, choć są też znane odmiany z np. grzybami. Bodaj najpopularniejsze są wersje z cielęciny i kurczaka. To trochę kwestia gustu, ale z racji całkowicie bezproblemowej dostępności tego drugiego mięsa okazuje się, że danie przewidziane skądinąd na szczególne okazje i dla wyjątkowych gości może być również wprawdzie niebanalnym, ale jednak „szybkim obiadem” na co dzień. Niektórzy sznycel składają płasko wokół(...)niewielkiej ilości tłuszczu. Mam też zwyczaj delikatnego przyprawienia sznycla nie tylko solą i pieprzem, ale również odrobiną tymianku i cząbru. Fakt, jestem przywiązany do połączenia tych dwóch przypraw z mięsem z kurczaka w ogólności, ale też wyjątkowo dobrze komponują się z konkretnie tym daniem. Jako dodatek proponuję natomiast gotowane warzywa – w szczególności ziemniaki, brokuł, kalafior czy brukselkę. Dobrym pomysłem jest

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania