mięso - 63110 przepisów (strona:1711/4208)

Kapuśniak z kiszonej kapusty 205

laurowy sól, pieprz Do garnka wkładamy umyte pokrojone na kilka porcji żeberko, dodajemy 1 cebulę pokrojoną w większą kostkę, startą marchewkę, przyprawy, czosnek i grzybki, zalewamy wodą. Gotujemy aż mięso będzie miękkie (ok.60 min.) Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, jak mięso będzie gotowe dorzucamy do wywaru. Kapustę kiszoną odciskamy i trochę kroimy, aby się nie ciągnęła. Jak ziemniaki będą

Pelusiowa Kuchnia
szampionki zapiekane z piersią kurczaka 163

kurczaka 1 cebula 1 pomidor 1 papryka 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy 50 g żółtego sera 50 g sera typu camembert sól,pieprz natka pietruszki Sposób wykonania Mięso myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w drobną kostkę . Pieczarki myjemy i delikatnie wykręcamy z ich kapeluszy nóżki. W dużym rondlu podgrzewamy dwie łyżki oliwy, następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę(...)cebule i szklimy ją. Do zeszklonej cebuli dodajemy, posiekany czosnek,   mięso kurczaka, oraz pokrojone w kostkę nóżki pieczarek. Przyprawiamy solą, oraz pieprzem, przesmażamy przez pięć minut, a następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę, pociętą w cienkie paski. Całość gotujemy  na niewielkim ogniu, przez 10-15  minut. W tym czasie, na blachę wyłożoną aluminiową folią, układamy

Miód i pieprz
Papryka faszerowana 174

Składniki: 7 dag mięsa mielonego, wieprzowego (łopatka) 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego kilka kropel sosu Tabasco zioła dalmatyńskie lub prowansalskie pół pęczka natki pietruszki 1 torebka ryżu 4 średnie papryki ser żółty według uznania (gouda, mozarella) sól olej Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę razem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso

Qchnia po prostu
papryka pieczona nadziewana kalarepką, mięsem, ryżem na ostro... 153

Składniki: kalarepka młoda 2 większe, ryż 1 woreczek, mięso mielone indycze 15 dag, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżka, papryka wędzona Royal Brand 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1,5 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, papryka czerwona(...)przyprawę w płynie dobrze wymieszać ryż ugotować w osolonej wodzie, kalarepki obrać, pokroić w małą kostkę i gotować przez 12 minut, wylać na durszlak i polać zimną wodą, do mięsa dodać kurkumę, obie papryki, ryż, wystudzoną kalarepkę i wszystko dobrze wymieszać z papryk ściąć czubek, usunąć pestki, opłukać pod zimną wodą i każdą do pełna napełnić farszem i kłaść

W Mojej Kuchni Lubię
Papryka nadziewana w pomidorach z przepisu Siostry Ewy. Aromatyczny obiad na jesienną chandrę. 213

smaczne, świeże i niedrogie. Receptura prosta i pełna smaku podobnie jak poprzednie propozycje z kuchni Ewy. Sprawdźcie sami: Składniki: 4 średnie, równe papryki czerwone (lub dwie duże) 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowego) pęczek pietruszki 1/2 pęczka szczypioru kilka gałązek kopru 3 świeże pomidory przetarte lub 1/2 litra przecieru ze słoika 1 kostka rosołowa wołowa 1-2 ząbki czosnku(...)mała cebula sól, pieprz, tymianek suszony Przygotowanie: Mięso mieszamy z posiekanymi ziołami i drobniutko pokrojona cebula i czosnkiem. Doprawiamy ziołami suszonymi ulubionymi oraz sola i pieprzem. Nadziewamy wydrążone połówki papryk. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Kostkę rosołową zagotowujemy z 1/4 litra wody. Dodajemy przetarte pomidory. Doprawiamy bazylią, pieprzem, odrobiną cukru. Zalewamy powstałym wywarem. Zapiekamy pod przykryciem przez 45 min - godzinę

Kuchnia po mojemu
Żeberka z jabłkami 200

szklanki bulionu ·          2 garście rodzynek ·          2 łyżki majeranku   mąka do obtoczenia mięsa ·           sól, pieprz ·           przyprawa  korzenna(...)Sposób przygotowania:   Żeberka nacieramy solą, pieprzem i  przyprawą korzenną. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Do mięsa dodajemy rodzynki, jabłka pokrojone w ósemki. Dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze ok. 5 minut. ·          Ilość porcji: 4-5 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Rosół drobiowo - wołowy 346

wkładamy do reszty, dosypujemy soli pieprzu i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na ogień. Jak wyjdą "szumowiny" ściągamy z rosołu. Zmniejszamy gaz na "pyrkający" i gotujemy aż do miękkości mięsa. (Gotowanie na małym ogniu jest ważne, aby rosół był klarowny). Mąkę przesiewamy na stolnicę, wbijamy jajka, dodajemy sól, wodę. Zagniatamy twarde ciasto, starannie wyrabiany, dzielimy na części, bardzo cienko wywałkowujemy(...)stolnicy. Zagotowujemy w dużym garnku wodę z solą, wrzucamy makaron, mieszamy, przykrywamy, gotujemy, odcedzamy i przelewamy letnią wodą.  Podajemy z pokrojoną ugotowaną w rosole marchewką i zieloną pietruszką. Mięso możemy podać z ziemniakami jako drugie danie lub jemy do zupy

Pelusiowa Kuchnia
Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli. 221

łyżka majonezu 2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego pieprz Przygotowanie:   Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie cebule i ogórki drobno siekamy , wrzucamy do miseczki. Makrele rozrywamy i odrywamy mięso cały czas uważając na ości. Obrane mięso rozdrabniamy palcami, wkładamy do cebuli i ogórków. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz serek

Symfonia smakowa
Kiełbasa do słoików 184

Pyszna kiełbaska do chleba Składniki • 1,5 kg mięsa z łopatki • 1 główka czosnku • 1 łyżeczka peklosoli • pieprz sól wg smaku • szczypta gałki muszkatołowej • 2/3 szklanki wody • 2 łyżki żelatyny • 5 łyżek smalcu najlepiej swojski  Sposób przygotowania 1. • Mięso wyczyścić z błon pokroić w niewielką kostkę • Przełożyć do miski dodać peklosól sól pieprz do smaku  • Uważać z soleniem

W królestwie smaków Beaty
Schab w mleku 171

Wielu lat nie kupuje wędlin .Z prostej przyczyny , jest za słona, za tłusta . Dlatego wyspecjalizowałam się w pieczeniu mięs . Taki upieczony kawa ł ek mięsa jest bardzo praktyczny . Można ukroić grubszy kawałek i podać jako obiad  np. ziemniakami i surówką . Można k ł aść na kanapki . Co najważniejsze wiem co zjadam. Niestety schab pieczony jest najczęściej suchy . Dlatego(...)schab swobodnie mieścił się)  wlać mleko i wodę dodać pozostałe przyprawy , zagotować . Do gorącego mleka wlozyć schab i zmniejszyć gaz do minimum. Od czasu do czasu przekręcać mięso. Ok, 40 minut wystarczy

Eli Gotowanie
Obiad w pół godziny 187

Może to obiad który jest mało wykwintny , ale na pewno który bardzo lubię . I ty nie mam na myśli mięsa i surówki ,tylko to co do tego . Jednym słowem ma właściwie dwoma  kluski kładzione .Uwielbiam je moge je jeść ze skwarkami,bułka tartą ,mięsem. Ze wszystkim bardzo dobrze smakują .  Chociaż  raz spotkałam je w restauracji z sosem

Eli Gotowanie
Pasztet 163

wyższej półki klientów. Przyjeżdżali specjalnie po pasztet z dzika ,zająca  a w sumie był to ten sam pasztet tylko dodatki zmieniały się . Ale jedno było takie samo ,mianowicie -mięso wieprzowe - . Dzika i zająca ten pasztet to przez ścianę nawet nie widział. Mój jest a kaczki Składniki  1 kaczka ( w moim przypadku 4 kilowa) 2 jajka 3 czerstwe bułeczki(...)liść laurowy Wykonanie Do dużego garnka  wkładam marchew ,pietruszkę,seler ,listek cebulę i sól zalewam wodą i wkładam po porcjowaną  kaczkę . Gotuję aż będzie miękka . Następnie oddzielam mięso od kości ,mielę je razem z warzywami ( oprucz cebuli i pora  )oraz namoczoną bułką ,dwa razy. Do masy dodaje jajka , pieprz , 1 łyżeczkę pieprzu . 1 łyżkę majeranku.1 łyżeczkę gałki

Eli Gotowanie
Chłodnik 165

pieprz .Dokładnie wymieszać Krok 5 . Szczypiorek i koperek posiekać . Dodać do zupy,  Można jeszcze doprawić w zależności od upodobania.     Podać z jajkiem , i kawałkami zimnego mięsa. Zamiast smażonego filetu drobiowego można wykorzystać dowolne mięso  pieczone lub duszone które zostało z poprzedniego dnia

Eli Gotowanie
Kapuśniak 173

pokroić w słupki , cebulę w piórka.                 Czosnek obrać drobno  posiekać Krok 3   Mięso , umyć ,osuszyć pokroić w cienkie paseczki . Krok 4 Do garnka wlać olej , rozgrzać , podsmażyć mięso , jak się zrumieni, dodać cebulę ,               smażyć cały

Eli Gotowanie
Łopatka w galarecie. 169

pieprz ,  gorczycę ,     posiekany czosnek    Spróbować  jeśli  potrzeba doprawić. -  Ugotowaną włoszczyznę wyjąć , marchewkę, pietruszkę pokroić w kostkę , dodać do mięsa .    Odstawić z palnika. -  W gorącym roztworze rosołowo mięsnym rozpuścić żelatynę, dokładnie mieszać. -  Przestudzony  roztwór  wlać do  butelki  plastikowi ( 1,5 l)  Wystudzić(...)odstawić  do  lodówki. - Na drugi dzień rozciąć butelkę i łopatka w galarecie gotowa. Rada: łopatka będzie się lepiej kroiła gdy żelatyny będzie więcej . Kolor mięsa będzie różowy jak pokrojone i nasolone poleży w lodówce przez dobę

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania