mięso - 63110 przepisów (strona:1707/4208)

Ryż z warzywną mieszanką chińską i kurczakiem. 132

woreczek chińskiej mieszanki warzywnej  sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka świeżego posiekanego lubczyku  4 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Składniki :   Mięso umyć i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać oliwę , przełożyć mięso posolić, popieprzyć, i chwilę podsmażyć na rumiano.Następnie dodać warzywa, lubczyk, ryż i zalać połową bulionu, dusić pod przykryciem

Sama słodycz i szczypta chili
szczupak pieczony z fasolką szparagową i masłem 162

pomocą noża zeskrobujemy łuskę i dokładnie go myjemy . Rybę układamy na desce, grzbietem ku górze i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) nacinamy, wzdłuż kręgosłupa grzbiet szczupaka, oddzielając następnie mięso z obu stron kręgosłupa ( nacięcie zaczynamy tuż za łbem, a kończymy przy płetwie grzbietowej). Teraz ostrymi nożycami przecinamy kręgosłup ryby za łbem i przy grzbietowej płetwie a następnie wyjmujemy kręgosłup(...)cały czas nożem oddzielając mięso od ości), razem z wnętrznościami. Szczupaka znów myjemy,  oprószamy pieprzem oraz solą i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie, trzy godziny. Myjemy pieczarki i kroimy je na plastry Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła, dodajemy   drobno posiekany ząbek czosnku, smażymy  przez minutę i dokładamy cebulę pokrojoną w kostkę, lekko ją szkląc. Teraz

Miód i pieprz
A’la flaczki drobiowe z warzywną nutą 140

znajdziecie tutaj   Przygotowanie : Na początek wstawiamy bulion naszą bazę do zupy. Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy warzywa obrane ale nie krojone oraz kurczaka. Gotujemy całość, aż mięso będzie miękkie po czym wyjmujemy warzywa i kurczaka, możemy dla klarowności odcedzić bulion. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości a selera, marchew i pietruszkę kroimy w drobną kostkę po czym

Niezły Młynek
Ozorki w chrzanowy sosie 109

mamy.  Na pierwszy rzut idą ozorki. Wiem, to nie brzmi dobrze,ale wbrew temu naprawdę dobrze smakuje. Zapewne wielu osobom na samą myśl,że miałyby zjeść ten typ mięsa robi się słabo,tak jak mi na myśl o jedzeniu ślimaków albo małż itp., ale przekonałam się, że dobrze przyrządzone mięso z odpowiednimi dodatkami naprawdę smakuje

Bon appetit mon amie
Nóżki w galarecie 117

gotowania wywar,do którego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.  Nóżki i marchewkę studzimy.(cebulę,liście i ziele można wyrzucić) Ostudzone nóżki obieramy ze skóry i kości zostawiając samo mięso. Kawałki mięsa oraz pokrojoną marchewkę układamy w miseczkach, dodajemy odrobinę soli i pieprzu,a następnie zalewamy wywarem. Odstawiamy do wystygnięcia na kilka godzin

Bon appetit mon amie
Koszyczki won ton z sałatką z kurczakiem 147

małe kawałki, dodajemy do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, lekko rozbitą trawę cytrynową (najlepiej zrobić to uchwytem noża) oraz sos sojowy i odstawiamy na około 1 godzinę do zamarynowania mięsa. Po tym czasie mięso posypujemy przyprawą garam masala i smażymy. Kukurydzę odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną drobno czerwoną paprykę, cebulę i szczypiorek. Skrapiamy wszystko

Bon appetit mon amie
Zupa pół przecierowa z selerem naciowym 132

schabu) lub ok. 1,5 litra bulionu sól, pieprz, maggi i szczypta curry Kości umyć zalać wodą, dodać obraną marchewkę, pietruszkę i seler korzeniowy. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Wyjąć kości i warzywa, przecedzić wywar przez sitko (różnie to bywa, może trafić się jakaś mała kostka). Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym(...)ziemniaki, a także pokrojoną w kostkę pozostałą marchew. Przyprawić i gotować do miękkości ziemniaków, jeśli będzie za gęste można dolać trochę gorącej wody. Na końcu dodać koperek i obrane mięso z kości. Smacznego

talerz przyjemności
Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem 442

kurczaka Z podanej porcji wychodzi 6 roladek + ew. dwie polędwiczki. Pierś myjemy, oczyszczamy. Dzielimy na połowę. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, najlepiej z płaską końcówką przez folię spożywczą, aby nie porozrywać mięsa. Powstały płat mięsa, posypujemy przyprawami, posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo co by się nie rozwalało. Zwijamy w rulonik i dzielimy na 3 części (3 małe roladki), obtaczamy

Pelusiowa Kuchnia
Kochane grillowanie – przepisy na walentynkowe grillowanie 151

zależności od grubości steków i pożądanego stopnia wysmażenia. Grillowany filet mignon z imbirem i czerwonym winem Połączenie czerwonego wina, sosu sojowego i imbiru nadaje zupełnie wyjątkowego smaku grillowanemu mięsu. Połączenie tych składników może być doskonałą bazą do rewelacyjnej marynaty do steków. Ale wystarczy potroić składniki i dusić je przez kilka minut a otrzymamy pyszny sos do mięsa z grilla. Składniki

naRuszcie
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 128

pieprzem, słodką papryką w proszku. Na środek każdego płata nałożyć farsz, złożyć na pół, spiąć dokładnie wykałaczkami. W jednej misce roztrzepać jajka a do drugiej nasypać bułkę tartą. Saszetki mięsa obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć saszetki z dwóch stron na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Jeśli chcecie zrobić je bez sosu to smażyć je trochę dłużej(...)żeby mięso się przesmażyło. Druga wersja z sosem – po obsmażeniu saszetek zdjąć je z ognia i odstawić na bok. Na patelnię na której smażyło się mięsko wlać śmietanę, dodać 1 małą kostkę rosołową, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mocno podgrzać. Saszetki położyć do żaroodpornego naczynia i wylać sos śmietanowy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec

Kuchnia Pokoleń
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) 126

Dodatkowo:  1 jajko mąka bułka tarta olej  Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami.  Każdy plaster mięsa posmarować odrobiną musztardy, położyć boczek i na jednym z końców: 1/6 cebuli, oba rodzaje fasoli (po 1 strąku) oraz kawałek kabanosa. Całość

Di gotuje
Potrawka po chińsku 166

main 500 g piersi z kurczaka ciemny sos sojowy pół czerwonej papryki 2 marchewki mały por sezam czosnek granulowany* 1 łyżeczka miodu* pieprz cayenne sól pieprz olej kokosowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, zamarynować w sosie sojowym ok. 2 h. Ugotować makaron wg informacji na opakowaniu. W woku rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso, pod koniec dodać warzywa pokrojone w słupki

Malinowo w kuchni
Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem, pomidorami i groszkiem. 148

osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.      Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cebulę oraz paprykę i chwilę podsmażamy. W tym czasie mielimy mięso z kurczaka (lub drobno kroimy)  dorzucamy je do podsmażonych warzyw, doprawiamy wstępnie solą, pieprzem i bazylią. Gdy mięso się zetnie i zacznie podsmażać dodajemy pomidory. Całość dokładnie mieszamy, patelnię przykrywamy

Rozpustne gotowanie
Ptasie Gniazdka 172

mięsa mielonego 6-7 jaj ugotowanych na twardo 1 cebulka pokrojona drobno przyprawy pokrojona drobno pietruszka  Mięso przyprawić, dodać cebulkę. Ugotowane jajka obtoczyć w mięsie i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor

Moje Słodkie Piekiełko
Makaron penne z brokułami i kurczakiem w sosie śmietanowym! :) 581

łyżki mąki -olej Sposób przygotowania: Piersi umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z przyprawami. W tym samym czasie gotujemy makaron i brokuły. Smażymy mięso, aż będzie miękkie a następnie dodajemy ugotowany brokuł i mieszamy ze sobą oba składniki. Na patelnie dolewamy odrobinę wody i posypujemy mięso i brokuł mąką. Na koniec dodajemy śmietankę i gotujemy

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania