mięso - 63110 przepisów (strona:1693/4208)

ROLADKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI – BE FIT! 170

Będąc niedawno na wycieczce w Mediolanie przywiozłam do domu kilka pyszności, wśród których były oczywiście moje ukochane suszone pomidory . Uwielbiam je zjadać zarówno z makaronem, mięsem, jak i przyrządzać z nich fantastyczne i aromatyczne pesto. Dziś mam dla Was przepis na przepysznego kurczaka faszerowanego suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim, który idealnie podkręca aromat. Gotowany na parze! Do tego makaron pokrzywowy

Ostra na Słodko
Indyjska zupa z curry 170

całość, by danie było pysznie rozgrzewające . -cebula -czosnek -seler -nać sól i pieprz do smaku Porcję rosołową opłukaj i zalej wodą, dodaj cebulę, czosnek, nać selera. Ugotuj rosół, wyjmij mięso. Ponownie zagotuj wywar i wsyp Danie Babci Zosi. Doprowadz do wrzenia i gotuj tak w rosole aż ryż zmięknie. Dodaj curry. Posól i dosmacz pieprzem. Oczyść kości z mięsa, dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Rosół z kury 217

zieleniny (liść selera i pora, natka pietruszki, gałązka lubczyku) Kurę dokładnie umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Obrać i umyć warzywa, przygotować zieleninę, cebulkę przyrumienić na gazie lub patelni. Mięso przełożyć do garnka i zalać zimną wodą, tak aby woda dobrze przykryła mięso. Garnek wstawić na ogień i zagotować. Zebrać szumowiny. Dodać obrane warzywa, zieleninę i przyprawy. Gotować na bardzo

Monia miesza i gotuje
Zupa grzybowa 171

grzyby, gotujemy około godziny. Zostawiamy 1 szklankę wody po gotowanych grzybach. Przestudzone grzyby kroimy w paseczki, podsmażamy na patelni razem z masłem na wolnym ogniu przez około 5 minut. Mięso opłukujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego.Gotujemy około 30 minut. Włoszczyznę obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do gotującego się mięsa. Pod koniec

kgwjanczewo
Grilowane kieszonki ze schabu. 133

minut do lodówki. Następnie na połowie każdego kotleta ułóż po 3 suszone pomidorki, szynkę i paski papryki. Zamiast suszonych pomidorków możesz dać plasterki świeżego pomidora. Przykryj wolnym kawałkiem mięsa (drugą połową). Końce kotleta zepnij wykałaczkami. Griluj przez około 10 minut, co pewien czas przewracając mięso na drugą stronę. Podawaj ciepłe. Możesz polać je ketchupem

Przepisy i porady kulinarne
Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 336

Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej ostatnio często jest przygotowana u nas w domu na obiadu lub kolację. Ten przepis przypadł do gustu wszystkim w rodzinie!  Uwielbiam mięso z kurczaka i jest to przeważnie jedyne mięso jakie jem, ponieważ nie lubię wieprzowiny, a na przygotowanie wołowiny nie zawsze mam czasu. Moją ulubioną częścią jest pierś z kurczaka, ponieważ

Kuchnia Łukasza
Warsztaty z Frisco.pl z przepiórką w roli głównej – relacja 211

częściej spotyka się w tych kręgach. Przepiórki wbrew pozorom nie są łatwe do przygotowania. W związku z tym, ze są maleńkie i chude, bardzo łatwo jest je przesuszyć. Samo mięso jest bardzo podobne do mięsa kurczaka, jednak jest delikatniejsze i bardziej aromatyczne. Trzeba je też uważnie konsumować, gdyż te malutkie kosteczki są dosłownie wszędzie. Po miłym powitaniu przez organizatora spotkania

karmelowy
Polędwiczki wieprzowe w sosie z suszonych pomidorów 176

podczas odwracania na patelni. Gdy polędwica nabierze lekko złotawego koloru dodajemy suszone i świeże pomidory, część natki pietruszki, zalewamy wodą oraz śmietanką. 2. Na małym ogniu pod przykryciem dusimy mięso przez ok 15-20 minut, tak aby sos odparował i zgęstniał. Po koniec posypujemy świeżą natką pietruszki. Mięso przed podaniem i krojeniem należy zostawić na kilka minut aby odpoczęło

Apetyczna babeczka
Faszerowane Jabłka 160

kursy, gotowanie w restauracjach i bistrach. Ale wrócę, zarówno ja jak i częstotliwość pisania bloga! Obiecuję! A już teraz na swoją obronę podaję Wam przepis na jabłka faszerowane przepysznym mięsem z kurczaka z migdałami i orzechami, a do tego dla głodomorów, którym jabłko nie wystarczy podamy kaszę kuskus z suszonymi morelami i świeżym imbirem. Do przygotowania całego dania potrzeba(...)trzeba rozdrobnić, ja preferuję krojoną w drobną kostkę, ale mielenie to też nie grzech. Migdały i orzechy włoskie podprażamy na patelni i dodajemy do jabłek. Na koniec dodajemy pokrojone mięso, sól odrobinę cukru, białe wino, masło i mieszamy. Nasz farsz jest gotowy.   Wydrążone jabłka wypełniamy farszem przykrywamy odciętymi wcześniej górami jabłek, ustawiamy na blaszce wyłożonej papierem lub w szklanej

Kuba Gotuje
Kurczak w maśle orzechowym 210

szybko więc to dobry pomysł kiedy mamy mało czasu na gotowanie. Dzięki gęstemu masłu z fistaszków sosu nie trzeba już niczym zagęszczać - jest kremowy i oblepia dobrze kawałki mięsa. Jeśli lubicie tego rodzaju potrawy czyli mięso w gęstym, kremowym i aromatycznym sosie to koniecznie spróbujcie Kurczaka w sosie curry . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym 306

trochę przypomina kuchnię arabską. Jest bardzo proste, minimalistyczne i sekretem są przyprawy. Na początku robiłam je z kurczakiem i chodziłam na łatwiznę, bo dodawałam przyprawę gyros. Jak przestałam jeść mięso postanowiłam, że sama odtworzę ten smak, bez mięsa i bez tej przyprawy, której skład był wątpliwy. Udało się. Polecam na obiad. Wersja dla wegan bez sosu czosnkowego. Porcja: 2 osoby

Apetyt na Zielone
Hummus, za’atar i granaty 192

której nie może zabraknąć m.in. sumaku, kolendry, tymianku, cynamonu, kuminu, natki pietruszki, gałki muszkatołowej, zataru, sezamu czy mięty. Musi być ona pełna melasy, wód kwiatowych, ryżu, soczewicy, fasoli, mięsa, serów, warzyw i owoców, orzechów i ziaren. Taką właśnie kompletujemy. A gdy tylko skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty(...)foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli z mięsem, marchewki pieczone w kuminie i muhallabeieh, czyli mleczny pudding z kwiatami pomarańczy i różą. Będziecie jeść! A tymczasem czytajcie

GRUBY WAŁEK
Kapusta z gruszkami i kotlecikami 141

pewno nie było to oglądanie ładnych zdjęć na Instagramie . Zaproście przyjaciół, najładniejszych sąsiadów i gotujcie, jedzcie, ewentualnie… No co tam chcecie… Składniki: kotleciki 30 dag mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 2 kajzerki 1 cebula 1 marchewka natka pietruszki kumin sól i pieprz olej do smażenia kapusta 1/2 główki kapusty zwykłej 1/2 główki kapusty karbowanej 4 gruszki(...)śmietany kminek majeranek listek laurowy ziele angielskie sól i pieprz Wykonanie: Cebulę obieracie i siekacie. Natkę pietruszki myjecie, suszycie i siekacie. Kajzerki moczycie w ciepłej wodzie, odciskacie. Mięso wkładacie do miski, dodajecie bułkę, jajko, posiekaną cebulę i natkę, kumin, sól, pieprz. Mieszacie do uzyskania jednolitej masy. Formujecie małe kotleciki i smażycie je z obu stron na mocno rozgrzanym oleju

GRUBY WAŁEK
Mielonka słoikowa z zielonym pieprzem 233

ząbków czosnku sól, pierz czarny do smaku 3 łyżki  pieprzu zielonego Sekwens   10 g soli peklującej  Sekwens peklosmaczek K  1 łyżeczka żelatyny spożywczej  Mięso mielimy przez maszynkę na drobnych oczkach, dodajemy peklosmaczek, czarny pieprz i przeciśnięte 2 ząbki czosnku. Całość dobrze wyrobić dłońmi i odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie spróbować(...)mięsa i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Wsypujemy  żelatynę, dodajemy pozostały przeciśnięty przez praskę czosnek i ponownie dokładnie wyrabiamy. Przekładamy  do wyparzonych słoiczków na 3/4 wysokości. Wstawiamy do szerszego garnka z położoną na dnie ściereczką. Kiedy woda w ganku nam się zagotuje zmniejszamy płomień i całość pasteryzujemy ok 1 godz. Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy nasze

Malinowe Pocałunki
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 209

zagęszczania zup, sosów (również słodkich) jak i dodatek do wypieku chleba czy naleśników (nie więcej niż 10%). Idealna do ciast kruchych. Pasuje do wanilii, czekolady ale też do czerwonego mięsa i grzybów. Podczas pieczenia i podgrzewania zmienia kolor na ciemniejszy.   Mąka kokosowa – powstaje z wysuszonego i odtłuszczonego miąższu orzecha kokosowego. Słodka, kokosowa w smaku, bardzo delikatna. Idealna do wzbogacania(...)słodka, mocno orzechowa w smaku. Do wypieków cukierniczych i wytrawnych, w zastępstwie części mąki pszennej (najlepiej- do ciast kruchych i tłuszczowych, zamiast części mąki krupczatki). Przydatna jako panierka do mięsa czy warzyw, nadaje im głęboki smak. Przyjemny dodatek do krakersów i chleba razowego. Tłusta, ale zdrowymi kwasami tłuszczowymi i dosyć ciężkostrawna, polecana jako dodatek. Wysokobłonnikowa.   Mąka migdałowa – używana jest

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania