mięso - 63110 przepisów (strona:1687/4208)

Kurczak z grzybami na słodko 162

Cebulę kroimy na cienkie paski, bądź w piórka. Grzyby czyścimy i kroimy na połówki, bądź ćwiartki. Pierś z kurczaka również kroimy w paski, lub nieduże kawałki, doprawiamy pieprzem. Smażymy mięso na oliwie, aż się ładnie zarumieni. Zdejmujemy z pieca. Osobno smażymy grzyby z cebulą. Ocet balsamiczny, miód i bulion mieszamy razem i dodajemy do podsmażonych grzybów z cebulą. Chwilę gotujemy(...)dodajemy zagęszczacz, lub mąkę. Czekamy aż się zagotuje i dodajemy podsmażone wcześniej mięso. Całość chwilę podgotowujemy, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe. My podaliśmy je z ziemniakami, ale równie dobrze smakuje z ryżem czy makaronem. …Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
domowy pasztet bez pieczenia 199

przekładamy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, dodajemy cebule pokrojona w piórka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie solimy, wlewamy wodę i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy rozdrobnioną bułkę, mieszamy i pozostawiamy, aż wchłonie sos. Na osobnej patelni smażymy wątróbkę. Następnie dodajemy ją do mięsa. Całość doprawiamy przyprawami. Wszystko mielimy maszynką o drobnych oczkach

Domowy Smak Jedzenia
„Ryby są super” przepisy Karola Okrasy i Doroty Wellman 223

morza. Na początku książki znajdziemy „rybne ABC” a w nim m.in: -najbardziej popularne ryby i owoce morza wraz z opisem struktury ich mięsa. -porady po czym poznać, że ryba jest świeża -jak zabrać się za rybę -sposoby przyrządzania ryb W kolejnej części znajdziemy przepisy na ryby(...)książce. Dla rybnych skrytożerców i nie tylko polecam wydanie z czystym sumieniem. Przecież każdy wie że ryby są zdrowe i powinniśmy ich jeść jak najwięcej. Mięso ryb przewyższa pod względem wartości odżywczych wieprzowinę, wołowinę i drób. Udowodniono, że ryby poprawiają nastrój, sprzyjając produkcji serotoniny, więc kochani kto chce być zdrowy i mieć

Marta Gotuje
duszony kurczak w sosie pieczarkowym z cebulką na maśle tymiankowym... 218

oleju zrumienić z każdej strony do kurczaka wsypać opakowanie Frosty pieczarki z cebulką na maśle tymiankowym, całą ofertę Frosty "zobacz TUTAJ" , wlać wodę i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa umytą natkę pietruszki rozdrobnić w rozdrabniaczu na drobno do smaku przyprawić przyprawą w płynie, mąkę wymieszać z wodą i wlać mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać 1 łyżkę natki pietruszki ugotowane(...)ziemniaki w osolonej wodzie utłuc z resztą natki pietruszki ziemniaki podać np. z buraczkami zasmażanymi i poircją mięsa z sosem - kurczak jest kruchy, sos z pieczarkami Frosty smaczny..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Skórki z kurczaka faszerowane i zapiekane 164

skórek z udek 1 szkl ryżu 300 g mięsa mielonego 1/4 cebuli sól pieprz pół papryki szczypta bazylii szczypta oregano oliwa 3-5 pomidory suszone z oliwy 2 łyżki konfitury z jarzębiny 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany Skórki oczyścić i osuszyć. Ryż ugotować w 2 szkl wody , przestudzić. Do ryżu dodać mięso, posiekaną paprykę i cebulę, przyprawić solą

Gotowanie jest łatwe
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 174

jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry i mięsa wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak mięsa. Ma dostęp do naturalnego światła i możliwość zwiększonej aktywności ruchowej. Jest chowany wyłącznie na mazowieckiej wsi, w starannie wyselekcjonowanych kurnikach . Więcej zdjęć z warsztatów można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gęsie nogi pieczone na kiszonej kapuście 242

udka, osuszyć . Przygotować solankę. Sól rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, uzupełnić zimną, do potrzebnej objętości. Całkowicie wystudzoną solanką zalać nogi i wstawić na noc do lodówki. Przed pieczeniem mięso osuszyć i doprowadzić do temperatury pokojowej, wyciąć nadmiar tłuszczu ( można go stopić i użyć później). Posypać mięso pieprzem. Nogi ułożyć skórą do dołu na zimnej patelni, podgrzewać pomału aby wytopić

Stare Gary
Panierowany kotlet z karkówki (z przyprawą do schabowych) 248

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Zwykły kotlet, który smakuje (nie) zwykle. Jest to zasługą odpowiednich przypraw, które nadają mięsu szczególnego smaku.   karkówka Dodatkowo: przyprawa do schabowych (z firmy Rafex ; skład: marchew, chilli, papryka, pieprz, sezam) sól jajko mąka do obtaczania bułka tarta do obtaczania olej do smażenia   Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem(...)mięsa (nie za cienko). Każdy kawałek natrzeć przyprawami (z solą) i obtoczyć w mące, jajku (rozmieszanym) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (nie żałować tłuszczu). (Czas smażenia zależy od grubości kotletów

Di gotuje
Kurczak z ryżem w sosie sojowym 265

kurczak z ryżem w sosie sojowym rodem z dalekiej Indonezji. Doskonały pomysł na szybki obiad w pracowity dzień - jego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut, jeżeli wcześniej zamarynujemy mięso, a efekt jest naprawdę smakowity. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z piersi kurczaka, 250 gram ryżu basmati, 6 łyżek sosu sojowego ciemnego, 1/2 cytryny, 1 zielonej papryki

Wyprawy kulinarne
Ziarnista Tortilla z Indykiem 397

ogórka szklarniowego 1/2 cebuli czerwonej kilka liści sałaty pekińskiej 1 kulka sera mozzarella Przyprawa do gyrosa 1 łyżka oleju lub oliwy sos czosnkowy z  tego przepisu Wykonanie: Mięso pokroić w małe paseczki lub kostkę i doprawić przyprawą do gyrosa według uznania. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Z sałaty pekińskiej(...)wyciąć twardy środek liścia i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę pokroić w kostkę. Mozzarellę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej. Podsmażyć mięso. Na drugiej dużej patelni podgrzać po kolei tortillę. Kiedy z jednej strony się podgrzeje należy przełożyć ją na drugą stronę i położyć ser i pozostałe składniki oraz polać wszystko sosem. Następnie należy

Anielska Kuchnia Ani
Krem pomidorowy 238

SKŁADNIKI: 1 porcja rosołowa 500 g mięsa wieprzowego na gulasz włoszczyzna 800 g pomidorów z puszki 70 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego pieprz i sól do smaku suszona bazylia i lubczyk do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: A więc tak :) Do misy multicookera wlewamy  półtora litra wody. Dodajemy składniki. Zamykamy(...)pokrywę i nastawiamy program SOUP i czas 60 minut.  Oczywiście po ugotowaniu i wyłowieniu z zupy mięsa mogłabym użyć blendera do zmiksowania. Sęk w tym, że miałam już ich niezliczoną ilość i każdy się zwyczajnie psuł bardzo szybko. Zupę przelałam do Thermomixa i zmiksowałam 15 s/obr 7-10. Zupę podałam z drobno posiekanymi kawałkami mięska lub z makaronem tortellini

ClauditteMissCooking
Kacze udka pieczone z ziemniakami, jabłkiem i majerankiem 313

Jeśli udka, to dlaczego nie kacze? Są soczyste i delikatne z chrupiącą skórką! Wymagają jednak trochę czasu w piekarniku, aby mięso rozpływało się w ustach, ale zdecydowanie warto poczekać ;) Kaczka najlepiej smakuje z jabłkiem, dlatego nie chciałam tego zmieniać - jest odpowiednio słodka. Z kolei czosnek podkreśla smak dodając ostrości, a majeranek łączy oba smaki nadając łagodności delikatnych ziół.  Udka(...)ziemniaki i pieczemy pozostałe 60 minut. Ważne jest, aby co jakiś czas smarować skórkę z udek wodą z solą! Dzięki temu będzie ona złocista i niezwykle chrupka! :) Tak przygotowane mięso jest niesamowicie soczyste i miękkie! Udka i ziemniaki wspaniale przechodzą aromatem jabłka i czosnku, który unosi się po całym mieszkaniu :) Ja podałam danie z gotowaną marchewką, na którą przepis już

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus 185

Przepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus Składniki • 1 kapusta włoska średnia • 1 /2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 szklanka kaszy jaglanej • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1/2 selera średniego • biała część poru • 1 cebula • ząbek czosnku • kilka płatków suszonego pomidora • sól • pieprz • 1/2 łyżeczki kurkumy • kawałek ostrej papryki • oliwa • 1/2 l rosołu • posiekana natka pietruszki sos • 1 słoik(...)płaskie • 2 łyżki papryki słodkiej • 1/4 łyżeczki bazylii można świeżą • sól • pieprz  Sposób przygotowania 1. • Na dużej patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę i por dodać posiekany  czosnek i mięso mielone podsmażyć ok 10 minut Dodać potarte  warzywa marchew,pietruszkę,seler,papryczkę ostrą i suszone pomidory  Dolać szklankę wody dusić wszystko pod przykryciem aż zmiękną warzywa  Dolać

W królestwie smaków Beaty
Tak mi rób......Chwilo Trwaj! 213

podałam do steka, czas naglił, więc po wyłożeniu papryki na talerz musiałam szybko usmażyć stek, więc wyrzuciłam paprykę na talerz, gorącą patelnię przetarłam ręcznikiem  papierowym, potem olej i mięso. Normalnie Chwilo trwaj! Ale tu nie za długo, by nie przesmażyć mięsa, dziecko w końcu zażyczyło sobie Medium Rare. Ps. Po zestawieniu jej ze źródła ciepła bardzo długo pozostaje gorąca

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania