mięso - 63110 przepisów (strona:1691/4208)

Pulpety w sosie koperkowo-miodowo-musztardowym 140

smażone. :-) Są zdrowe, lekkie, smaczne. Możemy dowolnie kombinować z sosami, ja wybrałam dziś klasyczny, koperkowo-miodowo-musztardowy. Najlepiej smakują podane z kaszą lub ziemniakami. Pulpety: 1 kg mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sos: 1 pęczek koperku 3 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 200 ml śmietanki 18%  sól(...)pieprz, papryka słodka, papryka ostra  1. Cebulę siekamy. Mięso, bułkę tartą, jajko, cebulę i przyprawy mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej masy. Formujemy niewielkie pulpety, wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy przez około 30 minut. Odcedzamy. 2. W garnku podgrzewamy śmietankę z miodem, musztardą, posiekanym koperkiem i przyprawami. Gotujemy kilka minut, aż sos zgęstnieje. Dodajemy pulpety i jeszcze chwilę gotujemy

Szefowa kuchni
Książęca fasolówka 173

myjemy , oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu i błonek , a także innych farfocli , wkładamy do garnka i zalewamy około 4-4,5 l wody , dodajemy fasolę i gotujemy do momentu , aż mięso z żeberek będzie odchodzić . Fasola będzie jeszcze wtedy twarda . Mięso odławiamy , zdejmujemy z kości i odstawiamy na bo – zużyjemy za chwilkę . Do nadal gotującej się fasoli ( w momencie kiedy

Ogrodnik w podróży
Szaszłyki z kurczaka z indyjskim chlebkiem naan 132

czasochłonnych obiadów. Postawiłem więc na prostotę i szybkość. Miałem w lodówce kilka chlebków naan, które stały się dla mnie główną inspiracją na ekspresowy obiad. Chlebek naan, sałatka i kawałek mięsa. Miejskie Paleo life Sałatka jest banalnie prosta, wyciągam warzywa i zielenię, które mam w spiżarce, dodaję do nich trochę oliwy, pieprz, sól do smaku lub każdy inny nasz ulubiony(...)gotowe. Szaszłyki zrobiłem z mięsa drobiowego. Wybór padł na kurczaki. Jestem bogato w nie zaopatrzony przez znajomego rolnika. Przez to, w zamrażarce za bardzo nie ma miejsca na inne rzeczy, więc trzeba stopniowo ją zacząć opróżniać. Szaszłyki z kurczaka to propozycja nawet dla najmłodszych domowników, którzy zazwyczaj mają najwięcej do powiedzenia w kwestii tego co ma się znaleźć na naszym

PaleoLife
Filety z kurczaka w podwójnej panierce 108

Dzięki tej metodzie mięso jest bardzo, a to bardzo soczyste, panierka mega chrupiąca! Polecamy    Składniki 2 filety z kurczaka (po 200 g) 50 g mąki 1 jajko 10 ml mleka 100 g bułki tartej 200 g remulady duńskiej 50 ml oleju rzepakowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety myjemy, osuszamy(...)ręcznikiem papierowym, oprószamy solą, pieprzem i lekko rozbijamy. Przygotowane mięso obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku (z dodatkiem, mleka /10 ml/ soli i pieprzu). Kolejno w bułce tartej, sosie i zaś w bułce. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Szaszłyki wieprzowe z polędwicy 217

polędwicy. Cebulę kroimy w krążki. W tym czasie możemy również namoczyć patyczki, na które będziemy nakłuwać nasze szaszłyki. Zapobiegnie to ich spaleniu w czacie pieczenia lub grillowania. Gdy mięso się zamarynuje, wyjmujemy z lodówki i nabijamy na patyczki na przemian z papryką i cebulą. Polędwica to bardzo chude mięso. Z tego powodu obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni każdy szaszłyk. Pieczemy

MarcinChef
Shepards Pie czyli zapiekanka pasterska 131

każdym razem coś zmieniałam. Nie mniej zawsze mi smakowało. Po prostu to jedno z tych dań, które z radością planuję na obiad. nadzienie : 0,5 kg mięsa mielonego 200 g marchewki z groszkiem 0,5 puszki

Polska Zupa
Zupa buraczkowa... 216

cebule 2 ząbki czosnku ok. 1,5 kg buraków ziemniaki 2 łyżki octu 5 ziaren pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego łyżka majeranku sól koper ew. trochę śmietanki Mięso myjemy i przekładamy do dość dużego garnka, dodajemy obrane marchewki, pietruszki, seler, por cebule, czosnek i przyprawy. Pęczek kopru przecinamy na pół, część z łodyżkami obwiązujemy białą nitką i wrzucamy do garnka(...)drugą część siekamy i zostawiamy na sam koniec). Zalewamy wszystko wodą i gotujemy do miękkości mięsa, wyciągamy warzywa, marchewkę kroimy w pół talarki i dodajemy na sam koniec gotowania, reszta jest niepotrzebna. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, jak ziemniaki zmiękną dodajemy obrane i starte buraki. Wlewamy ocet i gotujemy na małym ogniu do miękkości lub lekkiej chrupkości

Pelusiowa Kuchnia
Polędwiczki wieprzowe faszerowane kiełbasą chorizo i tymiankiem 248

olej Polędwiczka powinna mieć temperaturę pokojową więc wyjmujemy ją wcześniej z lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę nakłuwamy nożem i robimy delikatnie w niej otwór żeby nie przebić mięsa na wylot.  Połówką kiełbaski nadziewamy naszą polędwiczkę. Na odrobinie tłuszczu na patelni obsmażamy naszą polędwiczkę z każdej strony dosłownie przez chwilę do zmiany koloru, nie chodzi(...)wysmażenie. Gotowe mięso wraz z tłuszczem po smażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tymiankiem i wstawiamy na 20 min do piekarnika. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i zostawiamy chwilę żeby odpoczęło, następnie kroimy w plastry. Gotową polędwiczkę przekładamy na talerze i pododajemy np z zieloną soczewicą z fasolką szparagową i pomidoroami lub jak mój luby wybrał kopytka okraszone

Piekielna Kuchnia Pati
Paszteciki 119

posypać wierzch makiem lub kminkiem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Z tej ilości wychodzi 80 - 100 pasztecików. Moje propozycje farszu: 1.  Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem

Czary - gary w kuchni
Tortille z kurczakiem (po mojemu) 125

majeranek Fileta kroimy w kostkę, przyprawę mieszamy z wodą i wszystko umieszczamy na silnie rozgrzanej, suchej patelni i smażymy od czasu do czasu mieszając, aż cała woda odparuje, a mięso będzie miękkie. Kapustę cienko szatkujemy, kukurydzę odsączamy. Selera i ogórka kroimy w kostkę, cebulę w ćwierćplasterki, pomidorki na ćwiartki. Oliwę, ocet i przyprawy mieszamy razem. Łączymy wszystkie składniki razem(...)minut z obu stron (uważajcie żeby nie zbrązowiały, bo wtedy będą twarde i się połamią). Na każdym placku rozsmarowujemy sos czosnkowy, na niego układamy sałatkę, polewamy keczupem i kładziemy mięso. Zawijamy: najpierw dół (1/4 całego placka) zakładamy do góry, a następnie zwijmy w rulon. Gotowe

Czary - gary w kuchni
Sałatka z kurczakiem i marchewką 140

małej kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 marchewka 1 podwójny filet z kurczaka 3 - 4 łyżki majonezu szczypiorek, koperek 1 łyżka oleju 1 łyżka przyprawy kebab - gyros ewentualnie sól, pieprz Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawą kebab - gyros. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy fileta, a następnie smażymy do miękkości od czasu do czasu mieszając. Studzimy. Sałatę kroimy(...)grubą kostkę, kapustę i pomidory w cienkie paski, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Wszystkie warzywa mieszamy razem, dodajemy mięso, szczypiorek, koperek, majonez i dokładnie mieszamy. Jeśli uznacie to za konieczne doprawcie jeszcze solą i pieprzem (ja do tej sałatki nie dodaję

Czary - gary w kuchni
Fasolowy kociołek z kaszą jaglaną 156

pewno jeszcze nie raz je zrobię.                                 Składniki: 200 g kaszy jaglanej 60 dag mięsa mielonego 1 puszka fasolki białej 3 marchewki 2 cebule olej sól pieprz czosnek papryka słodka Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać mięso, doprawić i podsmażyć

Ewusiowe Smaki
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 200

kolorowa - 1 słoik ogórki konserwowe - 3 szt jajka - 4 szt kapusta pekińska - 1/2 szt kukurydza konserwowa - 1 puszka sól i pieprz por - kawałek natka pietruszki majonez   kielecki Przygotowanie : Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, przerzucić na patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć. Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek(...)Paprykę, ogórki, jajka, pokroić w kostkę. Pora i natkę pietruszki umyć , pokroić. Do miski przełożyć mięso , dodać pokrojone warzywa, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami / Chicken tempura with plum sauce and vegetables 188

Mój ukochany zażyczył sobie pewnego dnia mięso w tempurze. Nigdy wcześniej jej nie robiłam, ale po rekonesansie w sieci okazało się, że tak na prawdę jest to bardzo łatwa potrawa:) Dlatego przedstawiam Wam bardzo łatwego kurczaka w tempurze, z sosem śliwkowym i warzywami z patelni. Danie jest całkiem przyjemne w przygotowaniu, dałam radę zrobić wszystko równocześnie a połówek był zachwycony

karmelowy
Na pierogi tylko do Sopockiego Młyna! 216

Znakiem rozpoznawczym i podstawowym elementem menu są tu oczywiście pierogi . Gotowane i pieczone, z ciasta pierogowego i z ciasta drożdżowego, na słodko i na wytrawnie, z owocami i z mięsem - wybór przeogromny! A wśród nich prawdziwe perełki, choćby pierogi z mięsem jelenia , które można było znaleźć w karcie z ostatniego tygodnia. Dodatkowo menu pierogów zmienia się regularnie i co tydzień

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania