mięso - 63110 przepisów (strona:1684/4208)

Zapiekanka z Młodej Kapusty z Ryżem 196

takiej lub podobnej zapiekanki to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zapiekanki będziemy potrzebować: 1 główka młodej kapusty około 1,2 kg 700 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 1 kg mięsa mielonego 400 g ryżu (przed gotowaniem) 200 g cebuli 3 duże ząbki czosnku do smaku: sól, pieprz olej do smażenie Użyłam naczynia żaroodpornego o wymiarach(...)patelni na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę razem z czosnkiem przez kilka minut tak żeby cebula się zeszkliła i lekko zrumieniła. Końcowe przygotowanie zapiekanki: Do wystudzonego ryżu dodaję podsmażoną cebulę, mięso, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Przecier pomidorowy doprawiam solą i pierzem i dokładnie mieszam. Teraz na dno naczynia żaroodpornego daję połowę przecieru pomidorowego i rozsmarowuję Na przecier układam

Uwaga Babcia Gotuje
Zraziki ze śliwką. 103

Każda z nas pewnie inaczej je przyprawiła, ale ogólny zarys jest taki sam. Zraziki moim zdaniem będą pyszną przekąską na gorąco, ale też daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 05 kg. mięsa mielonego (użyłam wieprzowego, ale następnym razem będzie z indyka-bardziej delikatne) plastry boczku prasowanego śliwki suszone 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz, majeranek(...)WYKONANIE: mięso doprawiamy przyprawami, cebulkę siekamy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i szklimy na maśle klarowanym, dodajemy do masy mięsnej, wyrabiamy, w kulkę masy jajecznej wkładamy śliwkę, formujemy kotlecik, zawijamy w boczek, naczynie żaroodporne smarujemy masłem klarowanym, układamy ciasno kotleciki, pieczemy w temperaturze 180 stopni około

Kuchnia Beaty
Duszona dynia z warzywami 127

Duszona dynia z warzywami vega/ mięsem Składniki: pół małej dyni brokuł opakowanie mrożonego groszku ( może być również marchewka) pestki słonecznika przyprawy- sól morska, pieprz, oregano, cynamon  Przygotowanie Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynie, solimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać troszkę(...)wody. Opcja z mięsem pierś z kurczaka podsmażamy na rozgrzanej oliwie doprawiamy. Na osobnej patelni prażymy pestki słonecznika posypujemy już na talerzu Smacznego

Kukuleczki
Sałatka z soczewicy 119

Lekka sałatka z soczewicy.  Zamiast mięsa można dodać wędzonego łososia lub tuńczyka z puszki.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy garść rukoli sałata lodowa suszone pomidory ser żółty pół papryki czerwonej kilka pomidorów koktajlowych  kilka oliwek  pierś z indyka ( można pominąć) sól, pieprz pół cytryny oliwa ząbek czosnku Przygotowanie: Soczewice namoczyłam i ugotowałam według przepisu na opakowaniu(...)Pokroiłam na małe kawałki suszone pomidory,oliwki,czerwoną paprykę. Dokładnie umyłam rukolę oraz sałatę. Całość wrzuciłam do naczynia.  Mięso umyłam, pokroiłam w małą kostkę, przyprawiałam podsmażyłam i dodałam do reszty. Wycisnęłam sok z cytryny,obrałam i posiekałam czosnek połączyłam z oliwą, doprawiłam solą i pieprzem i polałam tym sałatkę. Starłam żółty ser posypałam na wierzch

Kukuleczki
GULASZ WOŁOWY W WINIE 138

sól pieprz Cebulę kroimy na piórka, czosnek w plasterki. Obsmażamy na patelni. Odstawiamy do miseczki. Wołowinę kroimy na kawałki wielkości 3x3. Rozgrzewamy garnek z oliwą i łyżką masła. Wrzucamy mięso partiami i smażymy. Zalewamy winem i chwilę gotujemy. Dolewamy wywar warzywny, cebulkę z czosnkiem, 4 ziela angielskie i 2 listki laurowe. Całość dusimy na małym ogniu przez 120 minut(...)pęczak gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 2 ziaren ziela angielskiego i listkiem laurowym, po ugotowaniu dodajemy troszkę masła i mieszamy. Na talerz wykładamy kaszę i polewamy sosem z mięsem. Można podawać np z buraczkami. Smacznego

KuchcikoweLove
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 152

Pewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa.  Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy(...)lodówce. Po tym czasie, fileta wyjmujemy z marynaty ( przytrzymujemy aby lekko obciekł )) i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałej marynaty dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do mięsa. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Od czasu do czasu mieszamy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Pikle z ogórków małosolnych. Ekspresowe pikle. 190

zwykły obiad w posiłek pełen aromatu. Wypróbuj mój przepis, a jeśli je za pasteryzujesz to wzbogacisz swoją spiżarnię o nowy produkt! Ogórkowe pikle świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięsa, do kanapek , do sałatek i wielu innych potraw . Ekspresowe pikle z ogórków z pewnością przypadną Wam do gustu również jako samoistna przekąska. Do czystych i suchych 2 słoików wkładamy pokrojone(...)wlewamy do słoików z ogórkami i zakręcamy. Gotowe pikle wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach pikle są już gotowe do spożycia i mogą być świetnym dodatkiem np. do grillowanego mięsa. Smacznego! The post Pikle z ogórków małosolnych. Ekspresowe pikle. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rosół drobiowo wołowy 107

laurowe 1 ziarno ziela angielskiego gałązka lubczyku 1 ząbek czosnku ulubiony makaron sól, pieprz Dodatkowo: posiekana natka pietruszki     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (mięso ma być przykryte), dodajemy sól (1 łyżka) i zagotowujemy. Do wywaru mięsnego dodajemy obraną marchew, seler, podpalaną cebulę, podpalaną pietruszkę, kapelusz

R'n'G Kitchen
Babka ziemniaczana (wersja podstawowa) 147

ziemniaczanej, bo zapewne każdy ją zna. Ale dla tych, którzy jeszcze jej nie robili - poniżej przedstawiam prostą, podstawową wersję na smaczne danie. A tu propozycja na babkę w warstwą mięsa mielonego ( klik ). 1,5 kg ziemniaków 2-3 jajka 2 duże cebule 150g wędzonego boczku (można dodać słoninki, kiełbasy lub innego mięsa, wg gustu) 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki

Di gotuje
Lekki kapuśniak z pieczarkami 145

umyć, włożyć wraz z listkiem laurowym i zielem do drugiego, nieco większego garnka, wypełniając go do 2/3 zimną wodą. Gotować do miękkości. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Selera i marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem. Po 10 minutach wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż wszystkie warzywa będą(...)miękkie. Wówczas dodać posiekaną natkę i ugotowaną kapustę wraz z pozostałym wywarem. Mięso można obrać ze skóry i kości i dodać do kapuśniaku. Gotować jeszcze chwilę, by smaki połączyły się, dodać sól i pieprz do smaku. Zupę podawać gorącą

Czerwień i błękit
SCHAB GRILLOWANY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 144

Lekkie danie obiadowe w sam raz na rozpoczęcie sezonu grillowego a ,   że u mnie grill elektryczny ,to co z tego ha ha....Mięso przyprawiamy według własnego uznania ulubionymi ziołami i podajemy z fasolką oraz makaronem lub kaszą gryczaną.Zapraszam!. Danie ma tylko 417 kcal. 1 szkl.ugotowanego makaronu al dente lub 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej 10 dag.kotleta schabowego ulubione(...)zioła ( ja dałam zioła prowansalskie) 0.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej do polania jak kto lubi łyżka bułki tartej ********************************************** Mięso Przyprawić i grillować do miękkości.Podawać z fasolką i makaronem.Możemy podać z sałatką z papryki i małej cebuli.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką 132

kminku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka oregano, oliwa sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Oprószam mąką i podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu  około 50 minut. 2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Marchewkę kroję(...)plasterki. Marchewkę i cebulę dodaję do mięsa. Gotuję 20 minut. Następnie do gulaszu dodaję groszek konserwowy. Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, oregano, solą oraz pieprzem.  Do przygotowania gulaszu wykorzystałam groszek konserwowy , którzy otrzymałam do testowania od firmy ORZECH .  Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pyszny rosół z lubczykiem i goździkami podany z młodymi ziemniaczkami 164

plus trochę zostawcie do udekorowania dania na talerzu) 2 łyżki lubczyku 4 goździki 4 liście laurowe łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu 4 ziela angielskie sól, pieprz, 6 młodych ziemniaków Wykonanie: Mięso i warzywa zalać zimną wodą - na oko około 2-2,5 litra, tak by przykryła mięso i warzywa, dodać przyprawy, oprócz natki i lubczyku. Mój przygotowany pełen garnek wygląda

Zasmakuj Kuchni
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 127

Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól letnia przegotowana woda  farsz: ok. 500g mięsa z rosołu ok. 200g mrożonego szpinaku cebula sól pieprz majeranek 2 łyżki oleju 200g słoniny Sposób przygotowania:   ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól. Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto powinno(...)być elastyczne i gładkie. farsz:  Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać szpinak i dusić, aż woda wyparuje.  W międzyczasie doprawić solą i pieprzem. Mięso z rosołu zmielić wymieszać ze szpinakiem. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać krążki. Na środek każdego krążka nakładać farsz i zlepiać boki. Gotujemy w osolonej wodzie

Prosto i Smacznie z Anetą
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 172

Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D  Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem(...)spożywczej (dł. ok. 25 cm), na środku połóż płat nori, na środku nori połóż 2 łyżki ryżu formując kwadrat. Na ryżu rozprowadź łyżkę Sosu Uncle Bens, wyłóż warstwę mięsa, warstwę pozostałych dodatków (szparagi, szpinak, marchewkę, pieczarki, kiełki soi), przykryj warstwą ryżu. Zawiń nori zakładając rogi do środka tak jak kopertę, całą kanapkę owiń folią. Ryżowe kanapki z łososiem

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania