mięso - 63110 przepisów (strona:1685/4208)

Pyszne gołąbki w sosie pomidorowym z pieczarkami 133

Składniki: 1 kapusta biała 500 g mięsa mielonego z indyka 2 świeże i dojrzałe pomidory 1 l passaty 2 średnie cebule 2 marchewki starte na tarce o grubszych oczkach pół szklanki mleka 200 g pieczarek 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 1 jajko masło klarowane 1/2 suchej kajzerki ząbek czosnku przyprawy do smaku: Sól, pieprz, ziele angielskie, majeranek, liść laurowy(...)czasie odcedzamy kapustę, wodę wylewamy. Dno garnka wykładamy wierzchnimi liśćmi kapusty, dzięki czemu gołąbki nabiorą aromatu i nie przypalą się. Kapustę rozbieramy z liści. Farsz: Do miski wkładamy mięso z indyka, jajko, zeszkloną na oleju i posiekaną drobno cebulę wraz z drobno pokrojonymi pieczarkami oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Połowę suchej kajzerki namaczamy w mleku – gdy namięknie, odciskamy

Zasmakuj Kuchni
Jak kupować tanio i zdrowo? 15 sposobów. 178

bakalie) prawie zawsze są wyższe. Wygoda nie idzie tutaj w parze z oszczędnością, dlatego czasem warto poświęcić chwilę na samodzielne zważenie i zapakowanie danej rzeczy. 7. WIĘCEJ WARZYW, MNIEJ MIĘSA Mięso nie należy do najtańszych. Staraj się, żeby było obecne na stole 2, góra 3 razy w tygodniu. W pozostałe dni stawiaj raczej na wegetariańskie obiady. Możesz też w ramach

Powiedz dietom nie
Grillowana cukinia faszerowana wołowiną 191

pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki papryki ostrej, świeży tymianek, 4 okrągłe plastry sera żółtego, 2 okrągłe cukinie, olej rzepakowy smakowy z papryką ostrą, pomidorami i bazylią. Przygotowanie: Mięso dobrze mieszamy z solą, pieprzem , papryką i 1 łyżką listków świeżego tymianku. Cukinię przekrawamy na połowę, wydrążamy środek i wypełniamy go mięsem. Cukinię (każdą oddzielnie) przekładamy na folię aluminiową, polewamy

Moniki Smakołyki
Ciepła sałatka z młodych ziemniaków, grillowanych szparagów i wędzonej makreli 181

lunch, albo nawet na kolację – pełne danie, które na pewno nie pozostawi Was głodnymi. RYBA Makrelę obieramy ze skórki, dzielimy na pół, pozbawiamy kręgosłupa a z nim wszystkich ości. Mięso ryby dzielimy na małe fragmenty, ości wybieramy. Odstawiamy. SZPARAGI Szparagi myjemy, pozbawiamy zdrewniałych końców, kroimy w 3-4cm kawałki. Wrzucamy do miski, podlewamy oliwą, solimy i pieprzymy. Dokładnie otaczamy(...)ziemniakami i mieszamy je razem. WSZYSTKO RAZEM Przepołowione ziemniaki w musztardowym winegrecie rozkładamy na talerzu. Na nich układamy zgrillowane szparagi. Pomiędzy – rozkładamy przekrojone na połowy czereśniowe pomidorki. Całość posypujemy mięsem makreli, na szczyt nakładamy ugotowane jajko. Podajemy od razu – sałatka nie musi być gorąca, ważne, żeby była mocno ciepła co jeszcze lepiej uwydatni jej smak. SKŁADNIKI 400g malutkich młodych ziemniaków

Karo in the Kitchen
Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami nerkowca 180

Europy w Piłce Nożnej 2016. Dlatego też mam dla Was przepis na pyszną sałatkę, którą możemy zjadać się podczas oglądania meczów. W składzie sałatki znajdziemy orzechy nerkowca oraz pieczone mięso z kurczaka, czyli wszystko to co prawdziwy kibic lubi najbardziej. Niech czas Mistrzostw będzie dla nas wyjątkowy pod względem sportowym i kulinarnym.  SKŁADNIKI: 4 podudzia z kurczaka, 1 łyżeczka(...)mieloną, solą oraz pieprzem. Pałki układam w naczyniu żaroodpornym i skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczone podudzia studzę, a następnie usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. 2. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Rzodkiewkę kroję w plasterki.  3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, jajka, orzechy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zupa śmietankowo-kalafiorowa z zielonym groszkiem 157

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a dodatkowo niezwykle smaczna, delikatna i taka śmietankowa... Lubię takie! A Wy?   mięso na wywar (u mnie z kurczaka) 400g kalafiora 1 szklanka zielonego groszku (mrożonego, może być w puszce) 4 ziemniaki 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora + 1 łyżeczka masła 2 łyżki natki(...)samym końcu.) Obie śmietany rozmieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z zupą. Całość doprawić do smaku i posypać natką pietruszki oraz opcjonalnie - prażoną cebulką. Do zupy dodałam też mięso z kurczaka, na którym przyrządziłam wywar

Di gotuje
Szybki sos pomidorowy àla Bolognese 178

kurczaka pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie zmielić w maszynce do mielenia. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, kiedy będzie miękka, dodać posiekany czosnek oraz mięso i całość podsmażyć. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione, wlać pomidory, wsypać oregano, suszoną włoszczyznę i na małym ogniu smażyć do momentu, aż sos lekko zgęstnieje. Na koniec dołożyć ketchup, doprawić

Kraina Miodem Płynąca
Rolady wołowe nadziewane szparagami w sosie na bazie białego wina, rozmarynu i... 169

przygotowałam z dobrej jakości kawałka wołowiny, oprószyłam ją tylko świeżo zmielonym pieprzem, nadziałam szparagami i natarłam sosem, następnie obwiązałam sznurkiem kuchennym, obsmażyłam z każdej strony, tak aby cała soczystość mięsa pozostała zamknięta w roladzie. Sprawdźcie sami! SKŁADNIKI: - wołowina (np. stek) - pieprz świeżo zmielony - młode ziemniaki - masło - sól himalajska - szparagi pęczek - pomidorki koktajlowe - czosnek - wino wytrawne białe - oliwa z oliwek - rozmaryn(...)świeży Obieramy ziemniaki, nacinamy, każdego zawijamy z kawałkiem masła, rozmarynu i odrobiną soli himalajskiej w folię aluminiową. Czas pieczenia 1 godzina. Mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem i dajemy mu odpocząć na 20 minut. SOS I SZPARAGI: Szparagi i czosnek obieramy. Do rozgrzanego rondla, dodaj oliwę z oliwek, czosnek i gałązkę rozmarynu, chwilkę podsmaż, dodaj szparagi i pomidorki koktajlowe, całość podsmażamy około

SMYKWKUCHNI
Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 100

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kości zalewamy woda (1,5 l), dodajemy łyżeczkę soli, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 10 min. Wywar przecedzamy przez gazę. Mięso oddzielamy od kości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Marchew, seler pietruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy i zalewamy mięsnym wywarem, dodajemy mięso. Gdy warzywa będą półtwarde dodajemy ryż, gotujemy dalej od czasu do czasu mieszając. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości. Zupę zabielamy śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem

R'n'G Kitchen
Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego 109

kapusta młoda 300 g sól do smaku pieprz biały mielony do smaku papryka słodka mielona do smaku jajko 2 szt Dodatkowo: bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i mielimy.Kapustę młodą szatkujemy i dodajemy do mięsa zmielonego. Doprawiamy solą i pieprzem oraz do kolorku dodajemy czerwoną zmieloną paprykę. Wbijamy jajko

Różowa kuchnia
Kabanosy Jacka 306

Przepis Mięso -szynka 2 kg -karkówka 3 kg Przyprawy -peklo sól 18 g/kg -pieprz kolorowy świeżo mielony 2 g/kg -kminek 2 g/kg -gałka muszkatołowa 1 g /kg Wykonanie Mięso kroimy w kostkę i peklujemy peklo solą osobno szynkę i karkówkę następnie przyprawiamy i dokładnie mieszamy.Po 24 godz szynkę mielimy szynkę sitko 10 mm a karkówkę 6 mm.Mięso łączymy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kuskus z warzywami i wędzonym kurczakiem 136

cebulę oraz myjemy szczypiorek. Zalewamy kuskus gorącym bulionem tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad jego powierzchnię. Przykrywamy miskę, odstawiamy i łapiemy za nóż. Marchewkę, cebulę, szczypiorek i mięso kroimy w niewielką kostkę. Wlewamy do garnka odrobinę wody, by zapobiec przywarciu warzyw do dna. Następnie wstawiamy garnek na palnik, dodajemy marchew i dusimy pod przykryciem przez parę minut. Dodajemy(...)cebulę, mieszamy i znów dusimy. Analogicznie postępujemy z resztą składników, dodając kolejno szczypiorek, mięso, a na koniec – dosłownie na parę minut – kuskus. Doprawiamy całość solą, pieprzem i ewentualnie innymi ziołami lub przyprawami, według gustu. Całość dobrze mieszamy i – gdy zauważymy, że kuskus zaczyna przywierać do dna – zdejmujemy z gazu. Nakładamy na talerze i gotowe. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis

Proste-przepisy.pl
Placuszki bananowe 154

Często mam problem z wymyślaniem śniadań dla mojego trzylatka, bo na nic nie ma ochoty. Ostatnio zastanawiając się czym go zachęcić, wymyśliłam placuszki bananowe. I to

kuchnia doski
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym (panierowane) 218

Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.     500g pieczarek (czym większe - tym lepsze) Farsz:     250-300g mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula (mała)   1-2 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz Panierka: mąka pszenna 1 jajko bułka tarta  Dodatkowo: olej do smażenia Opcjonalnie: ulubiony(...)mnie sos  madziarów )    Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i resztą składników. Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki. Każdy kapelusz nadziać farszem i zapanierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej. Pieczarki smażyć na mocno rozgrzanym oleju - z każdej strony

Di gotuje
KULINARNE PODRÓŻE - GRECJA 188

się okazuję jest bazowym produktem do wszystkiego. Niestety nie skusiłam się na barana, nie dałam rady, wolałam rozkoszować się grecką sałatką, owocami morza i sardynkami.Zresztą od czasów prehistorycznych mięso w Grecji było bardzo mało popularne, raczej jadało się tam zgodnie z naturą. Pomidory, oliwa, oliwki czy wyżej wspomniane pomarańcze , to nie jest to, co znamy z supermarketów w Polsce(...)artystyczny bałagan :-)   Będąc w Grecji koniecznie trzeba spróbować musaki, suflaków i chlebka pity. To drugie można kupić już za 2 jurki, najczęściej podawane jest  z frytkami, mięsem, warzywami i oczywiście ukochanymi przeze mnie tazikami . Pychotka :-)) Kocham Grecję.  Mój urlop zawdzięczam BIURO PODRÓŻY PLUS WAKACJE , które kiedyś poleciła mi koleżanka i trafem znalazłam bardzo korzystną finansowo ofertę

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania