Płynne czwartki Dziś zapraszam na aromatyczną, rozgrzewającą, indyjską zupę. Dlaczego rozgrzewającą zupa w lipcu, a nie orzeźwiający chłodnik? ponieważ u mnie temperatury są zdecydowanie jesienne. Z przygotowaniem tej zupy nosiłam się już od bardzo dawna, ale jakoś się nie składało, zawsze miałam w planach coś innego. Mimo że przepis nie jest skomplikowany, to dość czasochłonny i wymaga dobrze zaopatrzonej szafki z przyprawami, podobnie jak każda potrawa tej kuchni. Istnieje wiele przepisów na tę zupę, są we... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...