Królik z kasztanami

Królik z kasztanami

Królik z kasztanami

Przepis na : obiad

Królicze mięso często wykorzystuje się w kuchniach hiszpańskiej i francuskiej. Udało mi się kupić kasztany jadalne, wiec postanowiłam połączyć królika właśnie z nimi. Ale wino francuskie zamieniłam na polski cydr. Składniki : noga pieczonego królika 100 ml cydru 8 kasztanów kilka liści sałaty Kasztany naciąć na krzyż i wrzucić na blachę. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Królika włożyć do rondla razem z sosem z pieczenia. Dolać cydr. Podgrzać mięso do odparowania alkoholu. Obrać kasztany z łupin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, cydr, francuskie, sosy, mięso, sałata, marchewka, pieczarki, sos do sałaty, obiad, pieczarki w sosie, mięsa pieczone, mięso na obiad, bez pieczenia, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.