Na święta miałam zamiar ugotować prawdziwy czerwony barszcz na wywarze z buraków. Jednakże okazało się, że tutaj, na Wyspach, to nie takie proste, ponieważ buraki to rzadki towar, a w grudniu, nie wiedzieć czemu, są absolutnie niedostępne. W związku z czym musiałam zrezygnować z mojego ambitnego planu i ugotować barszcz z koncentratu. Przyrządziłam go na rosole, ponieważ nie miał to być barszcz wigilijny tylko świąteczny, w związku z czym nie musiał być postny. W pierwszej kolejności ugotowałam rosół. Wykorzyst...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...