mięso - 63110 przepisów (strona:1604/4208)

SZNYCEL WIEDEŃSKI 210

chrupiący na zewnątrz.  Podawany tradycyjnie z ziemniaczkami posypanymi natką pietruszki, sałatą z ogórkiem i śmietaną oraz cząstkami cytryny do wyciśnięcia. Panierka pełni rolę "skórki" i chroni przed wysuszeniem mięsa. Bułka nie powinna być dociskana do kotleta, dzięki czemu podczas smażenia zacznie odstawać od mięsa. Klarowane masło nadaje całości wyrazistego, lekko orzechowego smaku i stanowi o jakości dania. Jeśli jeszcze

cool and minty
Kiełbasa kminkowa 329

łopatka i karkówka na 13 mm -podgardle i pachwina na 8 mm -a to co wykroiliśmy z łopatki i karkówki mielimy na 6 mm Teraz przystępujemy do przyprawiania wszystkie mięso oprócz podgardla i pachwiny wkładamy do większej miski i dajemy wszystkie przyprawy. W wodzie rozpuszczamy cukier i wciskamy czosnek mieszamy i dodajemy do mięsa. Dokładnie mieszamy teraz dodajemy podgardle

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Warzywna zupa z mięsem mielonym 109

Kolejny pomysł na wykorzystanie tego, co mamy w lodówce. Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 kalarepki 1 pietruszka 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 4 zielone szparagi 2 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1,4 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego szczypiorek natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kalarepki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, marchew na talarki a szparagi na 2-3 cm kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec

R'n'G Kitchen
Pieczona kasza gryczana 231

Pieczona kasza gryczana Bardzo często do różnych past lub makaronów trafia u mnie pieczona kasza gryczana lub komosa ryżowa. Po upieczeniu robi się coś na wzór „mięsa mielonego”. Oczywiście nie ma co porównywać tych dwóch produktów. Po prostu używam jej tam, gdzie mięsożercy użyliby skwarek lub wspomnianego mięsa mielonego. Jest zdrowym dodatkiem do dań, ponieważ zawiera bardzo małą

Blendman
BURRITO 149

Typowe danie kuchni teksańskiej, pożywne i ostre, w swoim składzie zawiera fasolę, mięso mielone, pomidory oraz ryż, smaku dopełnia ciągnący się ser - pychotka!!! SKŁADNIKI 3 tortille pełnoziarniste, 30 dag mielonej łopatki wieprzowej, ½ puszki pomidorów krojonych, 150 g fasoli orzełek , 4 łyżki ryżu, 1 cebula, 1 łyżka oleju kokosowego, sól, pieprz, 2 papryczki chilli, 15 dag sera żółtego(...)WYKONANIE Fasolę dzień wcześniej zalewamy wodą (namaczamy co najmniej 12 godzin), następnie zmieniamy wodę, gotujemy do miękkości.  Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pomidory oraz pokrojone papryczki, podlewamy wodą, dodajemy ryż, przykrywamy pokrywką, dusimy aż ryż zmięknie.  Gdy ryż będzie już miękki, dodajemy fasolę oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy

słodki bratek
CHOW MEIN Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I CZARNYM SEZAMEM 146

dnia przy przysłowiowych „garach” kiedy człowiek 'wytyrany' pracą etatową, czy ciągłą gonitwą za dziećmi... Takie dania są specjalnie dedykowane osobom zapracowanym i ceniącym sobie czas w kuchni. Warzywa i mięso możesz sobie przygotować, pokroić i schować szczelnie do pojemniczka dzień wcześniej, a po pracy, na drugi dzień wrzucasz gotowe składniki na woka, przyprawiasz i danie gotowe, w  niemal(...)masło klarowane (ja użyłam masła). Jak już patelnia/wok będzie bardzo gorący, wrzucić cebulę, smażyć kilka minut. Po chwili dodać imbir i czosnek i podsmażyć całość bardzo krótko. Dorzucić mięso i smażyć chwilę. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego i  1 łyżkę sosu rybnego. Smażyć cały czas mieszając. Dorzucić paprykę i  marchew, podsmażyć delikatnie mieszając. Dodać pozostałe 2 łyżki sosu

Calzonella.com
Jajka po szkocku 253

propozycję na Świąteczny Wielkanocny obiad czyli jaja po szkocku. Całkiem smaczne danie które szybko przygotujemy.     Składniki:   jaja ugotowane na twardo 6 szt mięso wieprzowe 600 g sól i pieprz do smaku suszone pomidory z czosnkiem do smaku- 2 łyżki dałam czosnek sprasowany 4 szt bułka tarta namoczona 2 łyżki  jajko   Panierka :   mąka pszenna(...)wodzie,osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy na średnich oczkach.Dodajemy sól,pieprz ,suszone pomidory z czosnkiem,czosnek prasowany,jajo i,namoczoną bułkę tartą.Wyrabiamy składniki.Bierzemy w dłoń 100 gram mięsa i obtaczamy w nim jajko.Tak przygotowane mięsko obtaczamy w mące,w,jaju i na końcu w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiani ale bardziej rumiano kto jak woli.Podawa

Różowa kuchnia
Soczysty kurczak w ulubionych przyprawach 110

Ponieważ ostatnio staram się unikać czerwonego mięsa, dzisiaj kurczak w całości oczywiście z garnka rzymskiego! Mam go od nie dawna i muszę sprawdzić jego możliwości! Ale nie martwcie się można go zastąpić naczyniem żaroodpornym! Tak, więc... SKŁADNIKI: 1,5 kg kurczak 1 łyżeczka chmeli-sumali 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 papryki słodkiej 1/2 papryki(...)smarujemy olejem), wkładamy kurczaka w naczyniu do zimnego piekarnika, nagrzewamy do 100 stopni, potem do 220 i pieczemy z termoobiegiem 1,5 godz. po czym otwieramy naczynie, żeby zrumienić mięso przez 15min. i gotowe

Kuchnia Beaty
SMAŻONA SZYNKA WIEPRZOWA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SOSEM POMIDOROWYM 229

około 10 listków świeżej bazylii, 1-2 papryczki chili peperoncini, sól, cukier, 6 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego, 4 łyżki wody, 2 cebule szalotki (opcjonalnie zwykłe), 2 łyżki masła. Przygotowanie: Mięso i paprykę kroję w bardzo drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekam. Szynkę wraz z cebulą, czosnkiem i przyprawami podsmażam na oleju do zarumienienia. Następnie dodaję paprykę. Smażę około(...)minut do miękkości mięsa, często mieszając. Ziemniaki kroję w kostkę, układam na brytfance, obsypuję przyprawami i polewam olejem. Piekę około 20 minut w 240 stopniach. W trakcie pieczenia mieszam 2-3 razy. Sos: Cebulę siekam bardzo drobno, podsmażam na maśle. Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę, dodaję do cebuli i duszę około 5 minut z dodatkiem przypraw

JejKuchnia
Żeberka miodowe z duszoną cebulką 164

dużego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz, sól, ziele oraz listki laurowe.  Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy od tego momentu około 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso z wywaru i studzimy.  Cebulę kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju.  W misce łączymy ze sobą miód, sos sojowy i ketchup. Dodajemy mięso i cebulę

Qchnia po prostu
Kurczak curry po polsku 133

olej rzepakowy, rozgrzać go i ułożyć na nim udka z kurczaka. Smażyć około 4 minut z każdej strony, po czym przełożyć udka do naczynia żaroodpornego układając je na kaszy. Mięso posmarować z góry pozostałą w misce marynatą. Na tym samym oleju zeszklić obraną i pokrojoną w małe piórka cebulę. Cebulę przełożyć na sitko aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Na pozostałym(...)dobrze wymieszanym mleczkiem kokosowym. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika na 45 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywę naczynia i piec kolejne 20-25 minut (do miękkości mięsa

Passions hobbies life
Sos boloński (spaghetti alla bolognese) 208

dodać można także masło i oliwę – nie koniecznie zresztą na początku, zwłaszcza masło należałoby dodać raczej na sam koniec. Jeśli jednak boczek nie zawiera zbyt wiele tłuszczu, warzywa i mięso podsmażamy na oliwie. Z kolei na etapie podania sosu z makaronem warto udekorować całość siekaną świeżą bazylią i parmezanem. Sos boloński (spaghetti alla bolognese(...)text-align: center;width: 50%;} #gallery-223 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-223 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Zaczynamy od podsmażenia boczku... ...do którego dodajemy warzywa... ...mięso, następnie wino (lekko odparowujemy) Dodajemy pomidory, przyprawiamy i długo gotujemy Sos boloński Post Sos boloński (spaghetti alla bolognese) pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Kaczka z jabłkami inaczej 157

obsmażamy filety po 3 minuty na stronę, najpierw od strony skóry. Niezwłocznie umieszczamy w piekarniku zawczasu rozgrzanym do 180 stopni na ok. 12 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy mięso na kilka minut, po czym kroimy w cienkie plastry. Bezpośrednio przed podaniem na tej samej patelni co kaczkę podsmażamy krótko boczek, z obu stron na lekko rumiano. Kładziemy(...)talerz, a na niego mięso z kaczki, które polewamy syropem. Obok podajemy zblendowany mus z jabłek i ziemniaków – który w razie potrzeby przed podaniem możemy ostrożnie podgrzać, podobnie jak syrop. Uwagi *) Jabłka obieramy i kroimy dopiero przed użyciem, aby nie zrobiły się ciemne, ewentualnie trzymamy do czasu użycia zanurzone w zimnej wodzie. Przez Krystian Zainspirowany przez Zainspirowany przez Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Flaczki cielęce po zamojsku 111

wodą zagotowałem , odcedziłem , przelałem zimną wodą , gotowanie powtórzyłem. Do garnka wlałem zimną wodę, włożyłem szponder, 2 liście laurowe i gotowałem powoli jak rosół do miękkości wołowiny, aby smaki z mięsa przeszły do wywaru. Mięso wyjąłem z rosołu, ostudziłem, po oddzieleniu od kości, pokroiłem w paski. Przygotowane flaki wrzuciłem do wywaru i powoli gotowałem do miękkości. Kiedy flaki się gotowały, obrałem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania