Sznycel wiedeński, król kotletów - austriacka potrawa, która cieszy się uznaniem smakoszy na całym świecie. Nazwa sznycla wiedeńskiego to nazwa chroniona i tylko kotlety z doskonałej cielęciny mogą być sprzedawane pod tą nazwą. Każdy inny to już tylko kotlet "po wiedeńsku" z oryginałem nie mający nic wspólnego. Sznycel powinien pochodzić z cielęciny z udźca cielęcego, panierowany w bułce tartej, usmażony na maśle klarownym, podany z dodatkiem plasterka cytryny. W Polsce sznycel wiedeński podawany jest, podobnie jak... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...