Moje dzieciaki nie przepadają za mięsem mielonym. Jednak podane w takiej formie ,,z oczkiem Minionka'' zjadają z wielką ochotą i zawsze proszą o dokładkę. Polecam nie tylko dla niejadków ; ) SKŁADNIKI: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 1 bułka 1 jajko 4 ugotowane jajka bułka tarta PRZYPRAWY: sól, pieprz, ząbek czosnku, mielony kminek, przyprawa do mięs WYKONANIE: Bułkę(...)zalewamy wodą lub mlekiem, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do miski wrzucamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy wg uznania oraz cebulę i odciśniętą bułkę. Całość dokładnie wyrabiamy. Z ugotowanych jajek odcinamy końcówki. Połową mięsa wykładamy naczynie żaroodporne i formujemy płaski placek. Układamy jajka tak żeby się ze sobą stykały. Przykładamy resztą mięsa i zlepiamy ze sobą
Pani na deserkociołki, bo całą potrawę przygotowuje się w jednym garnku, potrawa jest sycąca i smaczna, a dzięki ostrej papryce przyjemnie rozgrzewa w zimne dni. W proponowanym przeze mnie kociołku znajdziecie mięso wieprzowe, ziemniaki, czerwone papryki, cebule, ogórki konserwowe, paprykę peperoni, a to wszystko w pysznym i aromatycznym sosie. Uwielbiam! SKŁADNIKI 1,4 kg mięsa wieprzowego z łopatki 2 duże cebule(...)ziaren ziela angielskiego 900 g ziemniaków 3 duże czerwone papryki 1 duży słoik ogórków konserwowych mąka pszenna typ 500 (np Wrocławska) sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, słodka papryka WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i przełożyć do dużej brytfanny. Cebule obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość polać obficie oliwą, dobrze przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem kolorowym
Passions hobbies lifelepszego w chłodne dni niż rozgrzewająca i sycąca zupa. Ja jestem ogromną fanką zup wszelkiego rodzaju a ta spełniła wszystkie moje wymagania. Jest bardzo sycąca bo z mięsem mielonym i aromatyczna dzięki leśnym grzybom i wędzonej papryce. Mogłabym ją jeść codziennie! Jeżeli posiadasz Tefal Cuisine Companion to ta zupa zrobi się praktycznie sama. Szczegóły poniżej. Scroll down for recipe(...)English Węgierska zupa z mięsem i grzybami (4 porcje) Składniki: 4 łyżki oleju roślinnego 200g mięsa mielonego 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 500g pieczarek, grzybów leśnych pokrojonych w ćwiartki 3 łyżki mąki 1 łyżka mielonej wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonej papryczki chilli 3 szklanki bulionu drobiowego 3 łyżki sosu sojowego 1 szklanka mleka 1/2 szklanki śmietanki
karmelowysmażenia Wykonanie: Przygotowujemy składniki: Paprykę myjemy, usuwamy nasionka i kroimy w słupki. Ogórki kiszone kroimy wzdłuż w ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mięso myjemy i osuszamy. Zarówno wołowinę, jak i wieprzowinę kroimy na 4 plastry mniej więcej równej grubości - razem powinniśmy mieć 8 plastrów mięsa. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej(...)Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem oraz solą i smarujemy z jednej strony musztardą. Na musztardę kładziemy plasterek boczku oraz przy brzegu układamy słupek papryki i ogórka kiszonego. Boki mięsa składamy do środka, a następnie zwijamy w ciasny rulon i spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w mące ( 2 łyżki mąki odkładamy do zagęszczenia sosu), smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju
Kuchnia MagdaLenyDelikatne mięso z indyka, w sosie pieczarkowym. Polecam to szybkie i mega smaczne danie. Można je podać na obiad z ziemniakami, makaronem, czy ryżem, lub na kolację z kromką świeżego chlebka :) około 1 kg mięsa gulaszowego z indyka pieprz cytrynowy pieprz młotkowany z kolendrą przyprawa do mięs czerwona olej z czosnkiem sos sojowy sól 50 dag pieczarek(...)śmietany *ilość przypraw uzależniona jest od własnych smaków Mięso z udźca myję, przekładam do miski, dodaję przyprawy i olej z czosnkiem, całość dokładnie mieszam. Odstawiam miskę z mięsem do lodówki, na co najmniej pół godziny. Następnie mięso obsmażam, jak mięsko puści sok podlewam gorącą wodą i gotuję do miękkości. Pieczarki myję, kroję w plasterki, dodaję pod koniec gotowania do mięsa
Takie tam pichcenieDziś przedstawiam świetny pomysł na sycący obiad. Pyszna zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami, zapieczona z serem i mlekiem z pewnością zaspokojoną głód całej rodziny Robi się ją szybko i przyjemnie, a całą robotę wykonuje za nas piekarnik. Lubie zapiekanki bo łączą w sobie wszystkie elementy obiadu, więc automatycznie mamy więcej czasu dla siebie. Jeżeli jesteś fanem zapiekanek polecam także(...)makaronową z kurczakiem, szpinakiem i grzybami , makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami i jarmużem , czy zapiekankę makaronową z tuńczykiem . Polecam! Scroll down for recipe in English Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami (4-5 porcji) Składniki: 450 g mięsa mielonego 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżka oleju roślinnego 100 g grzybów, pokrojonych w ćwiartki
karmelowypomidorowej, grzybowej, ogórkowej, warzywnej, a z rosołu warzywnego nawet zup krem (po dodaniu większej ilości np. marchewki). Składnikiem rosołu (także niektórych innych zup) decydującym o smaku i aromacie jest mięso na jakim ugotujemy naszą zupę. Rosół przygotowuję różnie, raz wyłącznie warzywny, następnie mięsny. Ile kucharek, ile przyzwyczajeń i smaków tyle rosołów Ja zamiennie przygotowuję takie rosoły: – warzywny / wegetariański(...)jest żółty i intensywny w smaku; – wołowy – pasują te tłuściejsze części wołowiny z kością, takich jak np.: szponder, gicz wołowa, łata wołowa; – wołowo-drobiowy – kawałek mięsa wołowego z dodatkiem udka z kurczaka, ćwiartki kurczaka, pałek z kurczaka lub skrzydeł z indyka; – drobiowy – dodaję mix mięsa drobiowego, tj.: skrzydełka i udka kurczaka, kaczki, gęsi
Zasmakuj KuchniSkładniki : ok. 1 kg mięsa od szynki płaska łyżeczka soli do zmiękczania mięs 3-4 ząbki czosnku pieprz czarny, 2-3 chipsy suszonych jabłek płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki Przygotowanie : Mięso obmyć, posypać solą, pieprzem, papryką- nakłuć widelcem Czosnek pokroić w plasterki, obłożyć nim mięso - pozostawić na całą noc w miseczce i przykryć Następnego dnia mięso włożyć do szynkowara(...)spód i wierzch włożyć po 2 chipsy z jabłek Mięso gotować dalej wg tego przepisu (od punktu 8.) Mięso wyjęłam w momencie gdy szynkowar wystygł. Zapewniam Was, że było o niebo lepsze od najdroższej szynki ze sklepu. Odkąd mam szynkowar, cały czas eksperymentuję w nim przygotowywanie mięs na różne sposoby
Proste Potrawymacie pomysłu na obiad, a lubicie mięso to polecam Wam takie danie. Wszystko upieczone w jednym naczyniu. Ten sos jest obłędny w smaku. Mięso wychodzi pięknie zrumienione i aromatyczne. Można podać je z ulubionymi dodatkami, ryżem, makaronem, ziemniakami czy pieczywem. Ja podałam ze świeżym pieczywem i nawet nie wiecie jak było pysznie...mniam. Zapraszam :) Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka(...)pieczarek pół puszki kukurydzy 8 łyżek ketchupu pikantnego 4 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki 2 ząbki czosnku Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie nacieramy olejem, przyprawą do kurczaka i papryką, następnie układamy je w naczyniu do zapiekania.Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z ketchupem i smarujemy nim mięso
IzabelawkuchniWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc przygotowaliśmy przepis: kolorowa pieczeń, który przypadnie do gustu osobom uwielbiającym mięso mielone. Zielona i czerwona papryka, a także żółty ser nadają niepowtarzalny urok tej potrawie. Podobnie, jak jest w przypadku pieczeni rzymskiej , kolorowa pieczeń może być podana jako danie główne z sosem, albo jako przystawka. Jeśli potrzebujecie ostrych noży do kuchni, powinniście sprawdzić(...)sklepie. Film Składniki 700 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 3 ząbki czosnku 8 łyżek bułki tartej połowa papryki czerwonej połowa papryki zielonej 200-300 g żółtego sera w kawałku 2 jajka surowe majeranek, papryka ostra, pieprz ziołowy pieprz i sól Przepis – kolorowa pieczeń z mięsa mielonego Papryki i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mielonego mięsa
Kuchennyviral.plpolecam pasztet pieczony z wątróbka, robiłam go pierwszy raz ale rodzina się nim zajadała, więc chyba wyszedł smaczny. Pieczony pasztet z wątróbką Składniki: 800 g mięsa wieprzowego (z szynki) 200 g boczku surowego 500 g wątróbki drobiowej 1 duża marchewka ½ małego selera por pietruszka mała ziele angielskie, liście laurowe(...)pieprz gałka muszkatołowa 1mała bułka namoczona w wodzie 5 łyżek bułki tartej 2 jajka ok 500 ml wywaru z gotowania mięsa Wykonanie: Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki (dzięki czemu szybciej się ugotuje), zalać wodą, dodać obrane warzywa oraz sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować dopóki mięso nie będzie miękkie. Wyjąć
Pomysłowa kuchniaidealna na każdą okazję. Pyszna i soczysta bez konserwantów. Polecam każdemu. Robi się ją w miarę szybko a smakuje idealnie. SKŁADNIKI: 1 kg udźca z indyka 50 dag mięsa mielonego wołowego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 1 liść laurowy 5 ziel angielskich PRZYGOTOWANIE: Udziec z indyka myję. Wycinam zbędne kości. Mięsa rozkrajam wzdłuż(...)tworzył jeden płat. Solę i pieprzę do smaku. Nacieram również czosnkiem. Na środek mięsa kładę mielone mięso wołowe. Dokładnie zawijam i wkładam do siatki przeznaczonej do pieczenia mięsa. Wstawiam do lodówki na ok 12 godzin. Następnie mięso w siatce zawijam dodatkowo folią. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę przez ok 60 min a następnie przez
Gotowanie PatkiMożna go podać jako mięso obiadowe lub cienko pokrojone jako wędlinę na kanapki. Składniki: 1 kg schabu bez kości, ok 200 g suszonej żurawiny, szczypta soli, pieprzu, tymianku, łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju Przygotowanie: Olej mieszamy z przyprawami. Mięso myjemy i osuszamy. Nacinamy długim nożem w środku (nie przecinając mięsa na wylot), tak aby zrobić miejsce na żurawinę(...)Owoce wkładamy do mięsa, dociskając (można posłużyć się końcówką drewnianej łyżki), aby dokładnie wypełniły przestrzeń. Zamykamy mięso za pomocą wykałaczek. Wmasowujemy marynatę w mięso i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki i nakłuwamy w kilku miejscach od góry patyczkiem do szaszłyków. Jeśli zostało nam trochę żurawiny posypujemy nią mięso lub wkładamy wraz
Lena Gotujepokrojenie wszystkich składników. A trochę tu ich jest. Odpowiednio przygotowane, pokrojone i w odpowiedniej chwili dodane do woka elementy budują konsystencję i niesamowicie przyjemny smak tego naprawdę prostego dania. MIĘSO Na liście składników wszystko dla Was rozpisałam po kolei, w takiej kolejności w jakiej będzie użyte w przepisie. Zaczynamy od mięsa – najlepiej do takiego szybkiego smażenia nada się wołowa łopatka(...)rostbef – obie możecie kupić w formie steku. Mięso kroimy w poprzek włókien na cienkie, 4-5mm plasterki szerokości około 4-5cm. Żeby ułatwić sobie to zadanie mięso warto zmrozić – dużo łatwiej kroi się zimne. Pokrojone plasterki mięsa marynujemy w sosie składającym się z jasnego sosu sojowego (grzybowy w tym przepisie spisał się świetnie, ale zwykły jasny, mocno słony
Karo in the Kitchenczosnku 5 łyżek majeranku 2 łyżki świeżo utłoczonego w moździerzu pieprzu czarnego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki 250 ml zimnej wody 10 metrów jelit wieprzowych Mięso kroimy w kostkę, dodajemy sól peklową wszystko razem dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie wyciągamy mięso w lodówki i mielimy na dużych oczkach(...)maszynce do mięsa. Połowę zmielonego mięsa mielimy jeszcze raz na małych oczkach. Obieramy czosnek przeciskamy przez praskę i wraz z resztą przypraw dodajemy do mięsa, całość porządnie mieszamy i przy okazji wyrabiamy na jednolitą masę ręką, dodajemy zimną wodę powoli nie całą na raz i ją wprowadzamy w mięso. Musimy mięso doprowadzić do takiego momentu, że będzie jednolitą masą. Teraz
Kuchnia na wzgórzu