mięso - 63110 przepisów (strona:101/4208)

Karczek faszerowany papryką i szpinakiem pieczony w rękawie 220

Super karczek na niedziely lub inny swiateczny obiad,upieczony w rekawie.Pieczenie miesa w rekawie to gwaracja zawsze udanej pieczeni,by mieso bylo miekkie i soczyste.Upieklam je z warzywami,ktore sa rownoczesnie baza sosu.Przedtem dobrze mieso zamarynowalam.Pieczen nafaszerowalam papryka i szpinakiem dzieki czemu mieso nabralo charakteru i smakowitego paprykowego aromatu. Podalam z pieczonymi pieczarkami.Pieczen jest bardzo aromatyczna,po prostu pyszna.Polecam! Skladniki(...)blaszce wylozonej papierem do pieczenia i piec w 200°C okolo 20 minut,az skorka sczernieje.Ostudzic i obrac papryke ze skory szpinak umyc,osuszyc i pozbawic grubych ogonkow mieso umyc,osuszyc i rozkroic jak ksiazke.Na powstalym placie miesa ulozyc warstwe swiezych lisci szpinaku i upieczonej papryki.Uprzednio mieso posolic i oproszyc pieprzem.Zrolowac i zwiazac nicia Instrukcje wiazania miesa znalazlam tutaj: klik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczony udziec barani 211

Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny zapach, ale dobrze zrobione – jak ten udziec z dodatkiem czosnku i rozmarynu – po prostu rozpływa się w ustach… Potrzebne będą:udziec barani(...)mój ważył ok. 2 kg)główka czosnkurozmaryn, sól, pieprz, oliwa, szklanka wody Mięso myję i osuszam. Czosnek obieram i kroję w słupki.Szpikuję mięso czosnkiem tak gęsto jak mogę.Posypuję solą, pieprzem, rozmarynem, przykrywam folią i ostawiam na 24 godziny do lodówki.Po tym czasie rozgrzewam patelnię teflonową i obsmażam na suchej patelni żeby zamknąć pory.Obsmażone mięso przekładam

UgotujmyTo.pl
Karkówka pieczona 179

Jeśli chcecie, aby przygotowana przez Was karkówka pieczona rozpływała się w ustach, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Mięso jest delikatne, soczyste i jędrne i idealnie smakuje w tej słodkiej musztardowej glazurze. Mięso idealnie nadaje się na kanapki, ale też będzie wspaniale łączyło się z ziemniaczanym puree, ryżem czy kaszą na obiad. Długi czas pieczenia w niskiej temperaturze jest jednocześnie(...)dużą wadą i dużą zaletą. Wadą, bo niestety trzeba tyle czekać ale z drugiej strony jak mamy gości wieczorem na obiedzie, to wstawiamy mięso rano i już mamy spokój Bardzo polecam taki sposób na pieczoną karkówkę, bo smakuje wyśmienicie Karkówka pieczonaSkładniki:karkówka około 2kg200 g soli300 g jasnego cukru muscovado100 ml syropu klonowego100 g musztardy ziarnistej2 łyżeczki musztardy sarepskiej1. Mięso

UgotujmyTo.pl
Tradycyjny gulasz wieprzowy 241

mięsa z łopatki wieprzowej 30 dag mięsa z szynki wieprzowej ½ łyżeczki soli 4 łyżki oleju 1 duża cebula 1 łyżka słodkiej papryki 1 kostka mięsna 2 listki laurowe 10 ziarenek czarnego pieprzu ziarnistego 6 ziarenek ziela angielskiego 3 płaskie łyżki mąki Uważam, że dobry przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy, jest czymś wyjątkowym. Mi udało się taki znaleźć na blogu(...)przepisy z serca domu . Gulasz jest pachnący i aromatyczny a mięso mięciutkie. Polecam go wszystkim wielbicielom gulaszu :) Mięso dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Posolić. Na patelni z grubym dnem rozgrzewać olej i wrzucić mięso. Dokładnie obsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do mięsa razem z łyżką papryki. Chwilę wszystko razem

Świat Domowej Kuchni
Hamburger z salsą z awokado 211

Domowy fast food? Czemu nie! Z wysokiej jakości mięsa, pysznie przyprawiony, wykonany z wielką pieczołowitością i dbałością o składniki. Oj, znam kilku prawdziwych fanów "hambuksów" (pozdrowienia dla tych, którzy właśnie zajadają się ćwierćfunciakami za oceanem;) Ja też się do nich zaliczam. W hamburgerze najważniejsze jest mięso. Najlepiej użyć zmielonego antrykotu. Mięso powinno zawierać około 20% tłuszczu. Jeśli chodzi o dodatki(...)wiele zależy od naszej inwencji i fantazji. Panuje pełna dowolność. Bawmy się smakami do woli! Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 100 g boczku wędzonego 1 cebula oliwa z oliwek szczypta kminku 2 ząbki czosnku 1/2 ostrej papryczki chilli pęczek szczypiorku sól pieprz biały 4 bułki do hamburgerów sałata Salsa z awokado 1 awokado 150 g korniszonów 1 cebula dymka

Smakowity Blog Kulinarny
Jednogarnkowy gulasz z jelenia 199

dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i sycący. Idealny na zimne jesienne dni. Do przygotowania dania użyłem: 600 gram mięsa z udźca jelenia, 2 średnich cebul, 3 ząbków czosnku, 330 ml ciemnego piwa, 1 czerwonej papryki, 1 żółtej papryki,  200 gram kaszy jęczmiennej perłowej, 50 gram masła(...)kolendry, 3 listków laurowych, 2 gałązek świeżego rozmarynu, 5 jagód jałowca,  szczypty pieprzu kajeńskiego, soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu. Najważniejsze w dobrym przygotowaniu wszelkiej dziczyzny jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Dziczyzna nie jest prosta w przygotowaniu, ale odpowiednio potraktowana zapewnia znakomite doznania smakowe, warto jeść ją również z uwagi na bezsprzeczne walory zdrowotne. Istnieją dwa sposoby na sprawienie, aby mięso

Wyprawy kulinarne
Burgery z miodowym pulled pork 236

długo bo od razu do głowy wpadł mi pomysł na te burgery. Na pulled pork miałam ochotę od jakiegoś czasu. Pozostało tylko przygotować smaczne bułki i aromatyczną marynatę do mięsa. Uwierzcie mi, burgery wyszły świetne! Mięso wprost rozpływało się w ustach i co najważniejsze potrawa idealnie komponowała się z tym rodzajem piwa. Domyślam się, że niektórych może przerazić czas przygotowania(...)potrawy (kilka godzin marynowania i 8 godzin pieczenia mięsa) ale tak naprawdę wystarczy zagnieść bułki i natrzeć marynatą mięso. Nic łatwiejszego a resztę zrobi za Was piekarnik ;) Do dzieła! 1 kg łopatki wieprzowej marynata: 4 kopiaste łyżki miodu lipowego 1 łyżka sosu z octem balsamicznym 2 łyżki powidła śliwkowego 2 łyżki pikantnego ketchupu 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżki oliwy

Mienta blog
Prasowana golonka. 239

czasu czasu dostaje mi się kawałek pięknego mięska ze swojskiej świnki.  Karmionej tradycyjnie ziemniakami z osypką.   Co zauważyłam to fakt, iż inaczej smakują potrawy z mięsa które kupiłam w sklepie,  a inaczej mięso które dostaję.  Zdziwienie moje było moje wielkie, kiedy podczas zakupów w sieci Auchan mogłam kupić mięso świń rasy puławskiej. Jest  nieco(...)droższe, ale naprawdę warte swojej ceny.  W smaku nie odbiegające od mięsa, które dostaję ze swojskiej świnki. W handlu, ale w niewielkiej ilości dostępna jest również wieprzowina z rasy złotnickiej - podobno również wyśmienite mięso, na którym bazują najlepsze restauracje i polecane  jest przez wielu znakomitych kucharzy. Tym razem prezentuję golonkę z prosiaczka hodowanego przez moją ciocię. Jest nieziemska

Malinowe Pocałunki
Polędwiczka w melasie 305

Pewnie niektórzy stwierdzą, że smażenie polędwiczek w woku to profanacja. Jednak polędwiczka w melasie doskonale smakuje i choć można zastąpić ją schabem czy karkówką, to jednak właśnie ten rodzaj mięsa wieprzowego (głównie ze względu na swoją delikatność) najlepiej tu pasuje. Danie przypomina moje ukochane koreańskie bulgogi (bo nim się inspirowałam, to taka uproszczona wersja), lecz głęboki smak melasy z marynaty(...)cytryny, oliwę, drobno starty imbir, wyciśnięty ząbek czosnku oraz chili w proszku. Ponownie mieszamy. Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błon. Kroimy na bardzo cienkie plasterki (niemal przezroczyste), jeśli mięso się rozpada to nic, nie muszą być równe. Dodajemy mięso do marynaty. Marchewkę i pora obieramy. Pora kroimy w cienkie plasterki, a marchewkę w pół-plasterki i dodajemy do polędwiczek

Poezja smaku
Tatar wołowy 185

Dzisiaj danie nie wymagające żadnej finezji, a jedynie dobrych, świeżych składników. Moim zdaniem smak dobrego mięsa broni się sam, dlatego też, mimo różnych eksperymentów, nie przepadam za finezyjnymi dodatkami do tatara i najbardziej lubię wersję klasyczną, którą też dzisiaj przedstawiam. Do przygotowania tatara potrzebowałem: 250 gram świeżej chudej wołowiny, 1 średniej cebuli, 2 średnich ogórków kiszonych, 1 jajka, 3 łyżek(...)oliwy, soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu. Najważniejsze znaczenie dla przygotowania dobrego tatara ma, co oczywiste, wysokiej jakości mięso. Ponieważ jest ono jedzone na surowo, musi być bezwzględnie świeże, absolutnie odradzam kupowanie wołowiny w marketach, lub kupowanie mięsa już zmielonego. Ważne też, aby kawałek mięsa nie był zbyt tłusty i nie posiadał zbyt wielu błon, najlepszym mięsem na tatara jest polędwica

Wyprawy kulinarne
Pieczona karkówka z sosem z podgrzybków 407

mleka 3,2% 0,5 kg podgrzybków świeżych 250 ml śmietanki 30% 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki masła sól, pieprz, zioła Przygotowanie: Najpierw zabieramy się za przygotowanie mięsa. Do miski wlewamy mleko i dodajemy do niego posiekana w piórka cebulę. W mleku z cebulą moczymy karkówkę. To klucz do sukcesu, bowiem spowoduje, że mięso nie będzie twarde(...)upieczeniu, a pozostanie soczyste i miękkie. Karkówki nie kroimy ani nie dzielimy na mniejsze części. Moczymy co najmniej 45 minut. Jeżeli mięso nie jest w całości zanurzone warto co jakiś czas je obrócić i otoczyć cebulką. Następnie mięso wyjmujemy i po ocieknięciu cały kawałek obtaczamy w ulubionych przyprawach i ziołach. Powinno się odstawić przykryte mięso do lodówki na co najmniej

PastelFood
Karczek pieczony 194

karczku  pieprz  sol  papryka  czosnek  oliwa z oliwek  lisc laurowy Mieso myjemy i suszymy  W miseczce wlewamy oliwe dodajemy lyzke pieprzu, lyzeczke papryki i zabek posiekanego  czosnku. Mieszamy to razem  W mieso wcieramy sol, potem macerujemy mieso oliwa z przyprawami   Wkladamy do rekawa do krotego wrzucamy pokrojony zabek czosnku(...)liscie laurowe  Mieso odstawaimy na drugi dzien w lodowce, aby naszlo przyprawami Drugiego dnia wyciagamy mieso i do nagrzanego piekarnika ( 180C) wstawiamy mieso Pieczemy 1godz 15min, wyciagamy mieso na chwile i przecinamy rekaw od gory Wstawiamy mieso na jeszcze 15 min, aby mieso przypieklo sie od gory Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Vindaloo z kurczakiem 82

kurczaka 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka wody lub bulionu warzywnego parę świeżych liści kolendry (opcjonalnie) sól 1 łyżka masła klarowanego marynata do mięsa: 3/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 3/4 łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki mielonego imbiru pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu pół łyżeczki mielonej chili (lub więcej, według upodobania) 1/3 łyżeczki cynamonu(...)łyżeczki mielonego kardamonu 2 goździki 2 łyżki octu winnego (przepis na 3 porcje)   Mięso kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego kmin, mieloną kolendrę, imbir, pieprz, chili, cynamon, kardamon, goździki i ocet. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 3 godziny (ja mięso marynowałam całą noc). Cebulę kroimy w małą kostkę i smażymy przez 3 minuty

Kardamonovy
Rosół pieczony 95

jest o wiele smaczniejszy, wyrazisty, po prostu wyśmienity. Osobiście lubię rosół przygotowany według poniższych proporcji, wolę kiedy w rosole dominuje smak warzyw. Niektórzy wolą przygotowywać bulion na większej ilości mięsa, wedle uznania możesz włożyć do piekarnika większą porcję rosołową. Do uzyskania perfekcyjnego rosołu brakuje tylko ręcznie robionego, domowego makaronu. Może kolejnym razem spróbuję zrobić też taki domowy makaron jajeczny(...)pewnością wtedy powstanie też taki przepis na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rosół z pieczonego mięsa i warzyw 5 z 1 głos Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 6 porcji Przygotowanie 10 min. Gotowanie 2 godz.  40 min. Kalorie 45 kcal Wiralowy pieczony rosół. Rosół z pieczonego mięsa i warzyw. Inny wymiar rosołu. Sprawdź jak zrobić aromatyczny rosół

ProstePesto.pl
Terrina wieprzowa z pistacjami 152

Terrina to wywodzące się z Francji danie, podobne do pasztetu jednak mające nieco mniej kremową od niego konsystencję. W skład terriny wchodzić może mięso, warzywa bądź ryby. Tradycyjna terrina pieczona jest w tak zwanej kąpieli wodnej, jednakże terriny na zimno na przykład z grillowanych warzyw bądź łososia nie wymagają pieczenia. Terrinę podaje się na zimno, jest ona zatem idealna jako(...)przekąska . Poniżej znajdziecie przepis na terrinę wieprzową z pistacjami . Jest to terrina pełna mięsa, gdyż poza mielonym mięsem wieprzowym znajduje się w niej także spora ilość wędzonego boczku. Świetnym dopełnieniem mięsa okazały się być orzechy pistacje, które w terrinie nie tylko świetnie się prezentują, ale nadają jej również interesującego smaku. Tę terrinę polecam podawać z korniszonami oraz musztardą. Znajdziesz mnie

MeCooks