mięso - 63110 przepisów (strona:119/4208)

Nuggets 155

pyszne małe kawałki kurczaka w panierce. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. Danie to znamy głównie ze słynnych sieci fast food. Jednak takie zawierają sporo tłuszczu i mięsa niewiadomego pochodzenia. Najlepszym wyjściem będzie przygotowanie ich samemu w domu. Będą zdecydowanie dużo zdrowsze, mniej tłuste i smaczniejsze. Mamy wtedy pewność z jakich dokładnie składników są zrobione. Jest to dosyć prosty(...)słodkiej 75 g mąki pszennej 1 jajko 50 ml mleka 5 czubatych łyżek bułki tartej Sposób przygotowania: Filet z piersi kurczaka oczyszczamy z ewentualnych chrząstek i błon. Następnie kroimy mięso w większą kostkę (o boku ok. 3-4 cm). Do miski dodajemy pokrojone mięso, doprawiamy czosnkiem granulowanym, słodką papryką oraz solą i pieprzem. Na końcu dodajemy 1 łyżkę oleju. Całość

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Faszerowane ziemniaki z grilla / Stuffed Grilled Potatoes 129

świetny pomysł na ziemniaki inaczej niż zwykle. Takie pyszne ziemniaki z farszem można upiec również w piekarniku. Dziś aż trzy przepisy na pieczone lub grillowane ziemniaki: ziemniaki nadziewane mięsem mielonym , wegetariańskie ziemniaki nadziewane pieczarkami i ziemniaki nadziewane serem i kiełbasą lub boczkiem. Obejrzyj film i zdecyduj, który pyszny farsz wybierasz : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby przygotować(...)się nie rozpadają. Pierwszy przepis to ziemniaki nadziewane serem i boczkiem lub kiełbasą . Połączenie ciągnącego się sera i przyrumienionej wędliny na pewno posmakuje fanom klasycznych smaków. Moje ziemniaki nadziewane mięsem mielonym to kolejna pyszna propozycja. Farsz do ziemniaków odrobinę przypomina bolognese albo chili con carne, możecie go doprawić tak, jak doprawiacie sos mięsny do makaronu. Ja dodałam do niego też

Lekcje w kuchni
Klasyczne kotlety mielone 165

nich możecie podać ziemniaki z wody oraz czerwone zasmażane buraczki. Gwarantuje Wam, że to będzie pyszne i szybkie w przygotowaniu danie. Sprawdźcie! Warto przeczytać: Domowe kotlety jajeczne Składniki 400g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego 1 jajko 1 kajzerka sól pieprz Dodatkowo olej do smażenia natka pietruszki Polecamy Klasyczne kotlety mielone – przepis Kajzerkę namaczamy w wodzie. Powinna być w niej(...)minut. Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody. Mięso mieszamy z jajkiem, namoczoną kajzerką, solą i pieprzem. Jeśli lubimy możemy do środka dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki. Z mięsa formujemy okrągłe kotlety. Smażymy je na oleju z obu stron. Uwaga: Podczas smażenia nie należy nakłuwać kotletów widelcem, bo wyciekną wszystkie soki. Kotlety będą wtedy bez smaku i suche. Kotlety mielone możemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń drobiowa „Gyros” 489

Pieczeń drobiowa z przyprawą do gyrosa. Z papryką, kukurydzą, cebulą i ogórkiem konserwowym. Mojej rodzince bardzo ona smakowała, mnie zabrakło jakiegoś sosu. około 700 g mielonego mięsa drobiowego (polecam pół na pół z piersi i udek bez skóry i kości) przyprawa do gyrosa 1 jajko kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 czerwona papryka 1 mała cebula 2-3 ogórki konserwowe(...)przestudzeniu paprykę mielimy w rozdrabniaczu na mniejsze kawałki (byle nie za drobno). Cebulę kroimy w piórka. Ogórki konserwowe kroimy na paseczki. Kajzerkę zalewamy mlekiem. Odstawiamy do namoczenia. Dokładnie odciskamy Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy paprykę, jajko oraz odciśniętą kajzerkę. Doprawiamy sporą ilością przyprawy do gyrosa, oraz niewielką ilością granulowanego czosnku, solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Na blacie rozkładamy

Smaki Na Talerzu
Zapiekane rożki z tortilli z mięsem 153

więc postanowiłam trochę nadrobić zaległości. Danie, które dziś przygotowałam to fajna propozycja zarówno na przekąskę, jak i na danie główne. Są to rożki z tortilli pszennych, wypełnione farszem z mięsa mielonego smażonego z cebulą, czosnkiem, pomidorami suszonymi i przyprawami oraz sosem pomidorowym. Farsz dodatkowo wymieszałam z kukurydzą konserwową i tartą mozzarellą. Pomysł na to danie zaczerpnęłam z tej strony(...)smak. Rożki wyszły naprawdę pyszne i sycące, więc polecam, nie tylko na imprezę, ale również na co dzień. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 tortilli pszennych ok. 700g mięsa wieprzowego np. szynka 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 6 kawałków suszonych pomidorów (użyłam pomidorów suszonych w oleju słonecznikowym firmy Ponti) 1 łyżka octu balsamicznego (użyłam octu firmy Ponti

Waniliowe Improwizacje
Stek z antrykotu 91

ryżowego sól i pieprz Przygotuj sos chimichurri. Wszystkie składniki najlepiej dodać do blendera i wszystko połączyć na jednolity sos, ale nie blendować zbyt długo aby były wyczuwalne poszczególne elementy. Mięso wyjmij wcześniej z lodówki aby nabrało temperatury pokojowej. Osusz mięso na ręczniku papierowym a następnie dopraw szczyptą soli i pieprzu, według mnie sól wcale nie zmieni twardości mięsa jak twierdzą(...)ogniu (w mojej kuchence indukcyjnej wybieram 7 lub 8 w zależności od patelni którą wybiorę). Ważne: połóż raz stek i nie obracaj go ani nie sprawdzaj co chwilę, pozwól mięsu się łądnie usmażyć bez Twojej ingerencji. Po usmażeniu jednej strony i przewróceniu na drugą dodaj na stek łyżkę masła, ono się momentalnie rozpuści i nada mięsu dodatkowy smak. Przygotuj spory

nietylkopasta.pl
Burrito “z odzysku” / Resourceful burrito 74

Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny, na pewno(...)problem, there wasn’t. The final result was very tasty, for sure I’ll make it again. Go to the kitchen and cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego

Martyna Cooks
Rolada wieprzowa z ryżem i szpinakiem 119

Rolada wieprzowa z ryżem i szpinakiem , coś w rodzaju klopsa, ale zwijanego jak rolada, nadziana szpinakiem. 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka), 150 g ryżu (u mnie długoziarnisty), 2 jajka, 500 g szpinaku już przebranego i umytego, 3 łyżki masła, 2 – 3 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz świeżo zmielony, 1 łyżka oleju Ryż wypłukać, wsypać do garnka, zalać(...)rozpuścić masło, dodać rozgnieciony czosnek i startą gałkę muszkatołową a następnie wrzucić szpinak. Chwilę dusić tak, aby wszystkie listki „złapały” masło. Lekko posolić i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Mięso zemleć. Wymieszać z ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka rozbełtać i dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Masę mięsną rozłożyć na papierze do pieczenia (ja wzięłam papier o wymiarach

królestwo garów
Pulpety w sosie porowo-śmietanowym 136

całej rodziny. Podane z ulubioną kaszą i domową surówką smakują wyśmienicie. Mi jako miłośniczce wszelakich pulpetów ten przepis przypadł bardzo do gustu :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 gram mielonego mięsa, u mnie z łopatki wieprzowej 1 por 1 marchewka ok 150 ml śmietany 12% 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe 6-7 ziarenek ziela angielskiego(...)jajko 2 czubate łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia pulpetów sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę z czosnkiem siekamy w blenderze, pora kroimy w półplasterki, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach, do miski przekładamy mięso, dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę z czosnkiem, doprawiamy do smaku. Mięso wyrabiamy

Blog kulinarny S9.PL
Gołąbki bez zawijania – z mięsa drobiowego 323

smakowało. Mojej Rodzinie również, i co lepsze, padła prośba by zrobić je ponownie. I faktycznie, to już moje kolejne podejście do tej potrawy. Wpisało się u nas na stałe. Mięso wychodzi pyszne. Delikatne i mięciutkie. Z pewnością i Wasz pierwszy raz z tym przepisem, nie będzie ostatnim Porcja z poniższego przepisu wychodzi słuszna, powiedziałabym, że imprezowa. Można przygotować je sobie(...)kilka dni, lub zjeść wieczorem, na kromce chleba (mięsko kroimy wzdłuż na pół). Polecam. około 700 g mięsa drobiowego (u mnie 500 g udek bez skóry i kości i dodatkowo 2 małe pojedyncze piersi kurczaka) 1/2 główki białej kapusty (około 500 g) 2 cebule 2 małe jajka 100 g ryżu pęczek natki pietruszki sól, pieprz bułka tarta olej

Smaki Na Talerzu
Domowe wędliny warte zachodu czy nie? 124

nasączane wodą, co sprawia, że mają właściwą konsystencję,  smak i aromat. Największą korzyścią z robienia domowych wędlin jest to, że doskonale wiemy, co serwujemy swoim najbliższym. Możemy wybierać mięso najwyższej jakości i mieć pewność, że przetwory, które zjadamy, nie zawierają w sobie chemii, a przygotowane zgodnie z tradycyjną recepturą będą mieć naturalny smak. Robienie domowych wędlin nie musi być(...)pieczony schab bez konieczności wędzenia zrobimy przecież z łatwością.   Przygotowanie takich przetworów nie zajmuje wiele czasu, a w efekcie powstaje smakowity produkt. Podobnie przygotujemy domowy pasztet albo mięso w słoiku. Jeśli jednak masz do dyspozycji nieco więcej czasu, smaczną alternatywą będą tradycyjnie wędzone wędliny. Tu można już puścić wodzę fantazji. Domowa wędzona szynka, boczek, kiełbasa czy polędwica kuszą amatorów

Życie zaczyna się w kuchni
Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 124

wiesz co zrobić z resztek kurczaka, czy mięsa jakie zostało z obiadu albo świąt? Domownicy mają już dość odgrzewania? Koniecznie sprawdź nasze przepisy! Wypróbuj nasze pomysły i ściągnięte z internetu, ale które sami przetestowaliśmy, co zrobić z resztek kurczaka. I nie tylko kurczaka, bo do kulinarnego recyklingu nadaje się każde pieczyste: kaczka, indyk, polędwiczka, czy schab. W niektórych przepisach można(...)zużyć także mięso gotowane (np. z rosołu). Co zrobić z resztek kurczaka Tortille z pieczonym mięsem Super przepis na szybki lancz. Dosłownie 10 minut i placki na tortille gotowe. Zrobi je każy, bo są dziecinnie proste. Nam pomagał nasz 3 letni syn. Zobacz przepis Domowe ravioli Ravioli, to tak jak pierogi, idealny patent na zagospodarowanie mięsa lub farszu z pieczonego

Niedzielny kucharz
Szynka w sosie własnym / Ham Chops in Gravy 122

ciemnym sosie są naprawdę pyszne, kruche i mięciutkie. Szynka w sosie własnym jest tak dobra dzięki wspaniałym składnikom marynaty. Jeśli nie próbowaliście marynować bitek z szynki czy innego mięsa w occie balsamicznym, koniecznie wypróbujcie. Ja marynuję w nim mięso bardzo często, nadaje nie tylko ciekawego smaku marynacie, ale też pięknego, głębokiego koloru moim sosom do mięsa. Ciekawym dodatkiem do szynki(...)ząbki czosnku, ok. 2 szklanek wody, 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, łyżeczka miodu (lub do smaku) ok 2 łyżeczek mąki, opcjonalnie kilka łyżek śmietanki marynata do mięsa: 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki oleju, łyżka musztardy, 2-3 łyżeczki majeranku, łyżeczka mielonej słodkiej papryki,  ⅓ łyżeczki ostrej papryki,  ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, sól, pieprz Przepis na szynkę

Lekcje w kuchni
Pieczeń z mięsa mielonego z serem i warzywami / Meatloaf with Cheese and Vegetables 84

Kliknij tu, by subskrybować Click here to subscribe Pieczeń z mięsa mielonego z serem i warzywami / Meatloaf with Cheese and Vegetables W dzisiejszym filmie nauczymy się, jak zrobić pyszną, wilgotną pieczeń z mięsa mielonego z serem i warzywami . To fantastyczny przepis do wykorzystania na szybki obiad dla całej rodziny. Tak naprawdę całą pracę przygotowuje za nas piekarnik. Jedyne, co musimy(...)zrobić, to krótko podsmażyć warzywa oraz połączyć je z mięsem i resztą składników. Uformowanie pieczeni trwa kilka chwil, potem wystarczy tylko włożyć całość do pieca i obiad z piekarnika gotowy! Smak dzisiejszej pieczeni podkreśla smaczna, amerykańska glazura a la barbecue - jest pikantna, odrobinę słodka i lepka. Wspaniale pasuje do mielonego mięsa. Oczywiście możecie zrezygnować z jej dodatku, ale naprawdę zachęcam

Lekcje w kuchni
Polędwiczka wieprzowa nadziewana grzybami 108

Odstawiamy do ostygnięcia.   W międzyczasie gdy grzyby się studzą, przygotowujemy polędwicę – myjemy ją, osuszamy i ostrym nożem oczyszczamy z błonek. Następnie będziemy z niej tworzyć duży płat mięsa – wzdłuż mięsa robimy nacięcie na głębokość 3-4 centymetry, uważając aby nie przebić się na wylot. Odwijamy nacięcie i nacinamy znowu wzdłuż, tą część grubszą, na taką głębokość(...)pozostało nam aby uzyskać rozpłatany i podobnej grubości płat mięsa. Może mój ,,autorski” rysunek będzie jaśniejszy niż opis. Rozpłatane mięso możemy delikatnie rozbić tłuczkiem, tak aby jeszcze lekko je rozpłaszczyć. Z obu stron doprawiamy pieprzem i odrobiną soli. Odkładamy.   Ostudzone pieczarki wkładamy do robota kuchennego i rozdrabniamy. Około 3/4 farszu będzie nam potrzebne do mięsa, resztę można wykorzystać

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania