mielone - 47549 przepisów (strona:2175/3170)

Kurczak po marokańsku 467

Kurczak po marokańsku – składniki: 8 pałek z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 300 ml bulionu z kurczaka po 1 łyżeczce: mielonego kminu, cynamonu i papryki skórka otarta z jednej limonki 3 łyżeczki oliwy   Przygotowanie : 1. Paprykę opłukać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę

UgotujmyTo.pl
Sernik wiedeński 535

składniki: 6 jajek – żółtka i białka oddzielnie 280 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego sok i skórka z jednej cytryny 250 g kwaśnej śmietany 1,25 kg mielonego twarogu 1 opakowanie budyniu waniliowego 250 g rozpuszczonego, schłodzonego masła szczypta soli cukier puder do posypania   1. Żółtka utrzeć w misce z cukrem i cukrem waniliowym, dodać skórkę

UgotujmyTo.pl
Dip Baba Ganoush czyli dip z bakłażana 202

bakłażany (1 kg) 1/4 szklanki jogurtu naturalnego (60 ml) 2 łyżki soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku, wyciśnięte 1/4 szklanki tahini (60 ml) – pasta sezamowa 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól, pieprz, papryka świeże liści kolendry/pietruszki   Bakłażany ponakłuwać w kilku miejscach i piec w gorącym – 180stopni – piekarniku, aż skórka sczernieje i zrobią się miękkie

UgotujmyTo.pl
Tarta z rabarbarem i bezą 221

drobnego cukru starta skórka i sok z 3 pomarańczy 3 jajka – żółtka i białka oddzielnie 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej Spód: 200 g mąki pszennej 25 g mielonych migdałów (lub orzechów) 115 g masła 2 łyżeczki cukru 1 żółtko zmieszane z 1 łyżeczką wody dodatkowo: 1 żółtko 1. Do miski przesiać mąkę, dodać zmielone migdały (lub orzechy) i pokrojone

UgotujmyTo.pl
Risotto ze szparagami 182

boczku wędzonego szklanka zielonego groszku (rozmrożonego) skórka otarta z jednej cytryny kilka listków mięty 1-2 łyżki startego parmezanu 1 łyżka serka kremowego 1 litr gorącego bulionu oliwa, pieprz mielony 1. Szparagi opłukać, odciąć końcówki i kilka minut grillować na patelni grillowej aż zwiotczeją. Po wystudzeniu pokroić na kilku centymetrowe kawałki. Cytrynę umyć i sparzyć i skórkę zetrzeć

UgotujmyTo.pl
Sernik limonkowo-miętowy mojito 235

pewno go zrobię:) Sernik limonkowo-miętowy mojito Składniki: Spód: 150 g ciastek digestive 50 g roztopionego masła Masa: 750 g serka kremowego typu Philadelphia (w oryginale 500 g mielonego twarogu do sernika + 250 g mascarpone) 3 jajka 200 g drobnego cukru 3 limonki (otarta skórka i sok) 1 łyżka mąki pszennej 25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych

UgotujmyTo.pl
Pulpeciki z indyka z fetą i oliwkami 240

bazylii to idealna propozycja na lekki obiad. Zapraszam Was na pulpeciki z indyka z fetą i oliwkami.   Pulpeciki z indyka z fetą i oliwkami Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 150-200 g fety, rozdrobnionej około 35 oliwek czarnych, pokrojonych 2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę 1 jajko po pół łyżeczki: soli, pieprzu i papryki 1 łyżeczka

UgotujmyTo.pl
Focaccia na oleju rzepakowym 204

mąki chlebowej 1.5 łyżeczki suchych drożdży 0.5 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki suszonego rozmarynu (opcjonalnie) 4 łyżki oleju rzepakowego + więcej do polania wierzchu 0.5 łyżeczki mielonego pieprzu 250 ml letniej wody sól gruboziarnista, gałązka świeżego rozmarynu i czarne oliwki na wierzch 1. Drożdże i cukier zmieszać z 3 łyżkami letniej wody i odstawić na około

UgotujmyTo.pl
Sałatka z arbuzem i fetą 274

limonek 250 g sera feta 1 mała czerwona cebula mały pęczek natki pietruszki mały pęczek świeżej mięty 3−4 łyżki oliwy z oliwek 100 g drylowanych czarnych oliwek świeżo mielony pieprz   1. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki a następnie zalać sokiem z limonek i odstawić. 2. Arbuza kroimy w trójkątne kształty -usuwając pestki. Fetę kroimy

UgotujmyTo.pl
Drożdżowe ślimaczki z dynią 193

pół z krupczatką) 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru 1/4 łyżeczki zmielonego kardamonu (u mnie szczypta gałki muszkatołowej i goździków mielonych) Nadzienie: 90 g masła, roztopionego 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/2 szklanki cukru brązowego 2 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 425

brokuł 2 pory (białe części) 4-5 ząbków czosnku 300 ml śmietany 30% 3 jajka 250 g startego żółtego sera 3-4 łyżki masła do smażenia sól, pieprz, szczypta mielonego kminu rzymskiego, papryka słoska i opcjonalnie płatki chilli masło do wysmarowania naczynia 1. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Wrzucić talarki na osoloną wodę i gotować aż zmiękną

UgotujmyTo.pl
Fasolka po bretońsku 189

podsmażoną kiełbasę z cebulą i boczkiem. Doprawić majerankiem, solą, zmielonym pieprzem, słodką papryką, szczyptą cukru. Jeśli lubimy -jak my- trochę ostrzejsze smaki, to można dodać pieprzu kajeńskiego lub chili mielonego. Gotować kolejne 10-15 min. U mnie – ponieważ nie dolewałam dużo wody – sos był gęsty i nie musiałam robić do niego zasmażki. Smacznego Post Fasolka po bretońsku

UgotujmyTo.pl
Ciasteczka maślane Tuiles 203

Jeśli kiedyś odbierzecie telefon, że za pół godziny będziecie mieli gości, a nie będziecie mieli akurat nic słodkiego, to pamiętajcie o tym przepisie … Składniki przeważnie zawsze są pod ręką, a samo przygotowanie tych maślanych ciasteczek – z przygotowaniem masy i pieczeniem włącznie – nie zajmie więcej niż pół godziny. Jako ciekawostkę powiem Wam, że nazwa ciasteczka maślane ‚Tuile’ pochodzi

UgotujmyTo.pl
Pasztet z ciecierzycy i dyni 268

szklanka dyni upieczonej 3 jajka 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego ok 150 g kaszy manny (lub kaszy kukurydzianej) natka kolendry (lub pietruszki) sól, pieprz, kurkuma, mielony kmin rzymski, papryka, chili Wszystkie składniki zmiksować ale nie za długo, żeby masa nie zrobiła się zbyt wilgotna. Przełożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać wierzch. Wstawić

UgotujmyTo.pl
Śledzie z buraczkami i jabłkami 179

obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy ze skórki i również ścieramy na tarce. Cebulę po obraniu kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy dodając majonez, jogurt i mielony pieprz. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego Post Śledzie z buraczkami i jabłkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania