boczkiem, szpinakiem i sosem na bazie jajek to sycący, pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu przepis. Sama carbonara to tradycyjne włoskie danie, której sekretem jest nie tylko świeżo mielony pieprz i parmezan, ale także sos na bazie jajek, który nie może się za bardzo ściąć ponieważ zamiast pysznego dania wyjdzie nam makaron z jajecznicą. Przygotowujesz dania z dbałością
ale Pysznieporcje - 1 porcja 528 kcal) 400 g razowego makaronu spaghetti 1,5 kg pomidorów lima 1 główka czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek pęczek bazylii sól świeżo mielony pieprz 4 łyżki startego parmezanu PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni - z termoobiegiem. Pomidory przekrawamy wzdłuż na pół i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - skórą do dołu. Czosnek
Moje Kuchenne Rewelacjeczyni taką kawę niemal luksusową. A odrobina luksusu w chłodny, pracowity dzień, jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a wręcz przeciwnie, prawda? 😊 Składniki na 1 porcję: 2 lekko czubate łyżeczki mielonej kawy 100 ml mleka 100 ml wody 2 łyżeczki masy kajmakowej z puszki śmietana kremówka (30 lub 36%) Kawę zaparzyć i odcedzić z fusów. Można ją zaparzyć w ekspresie
Codzienna kuchnia niecodziennadodatkiem warzyw i gładkiego sosu, podane z kaszą (u mnie pęczak). BITKI WIEPRZOWE z WARZYWAMI Składniki: 600 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 2 łyżki maki pszennej 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula 6 pieczarek 1,5 litra wody 2 gałązki świeżego rozmarynu 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól
Bon appetit mon amiedyni Składniki: 500 g dyni hokkaido 400 ml jogurtu naturalnego 1 banan 3 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek syropu klonowego 2 garście blanszowanych migdałów do dekoracji 2 szczypty mielonej kurkumy do posypania Przygotowanie: Z dyni odcinamy ogonek. Przekrawamy na pół, usuwamy środek. Nie usuwamy skóry, bo dynię hokkaido można jeść bez jej obierania. Dzielimy warzywo na podobnej wielkości
Moja smaczna kuchniawieprzowa 20 dag. ugotowanych leśnych grzybów 2 cebule szalotki pietruszka zielona masło klarowane przyprawy: sól, pieprz, lubczyk inne wg. gustu MARYNATA: 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta pieprzu grubo mielonego, szczypta soli, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1 czosnek przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczka lubczyku suszonego przetartego w dłoniach, WYKONANIE: polędwiczkę kroimy na cienie plastry, następnie
Kuchnia Beatyczystym sumieniem polecić. Jest to przepis na same klopsiki w sosie, bez dodatków, gdyż te zostawiam Wam do woli wedle życzenia i gustu:) Smacznego:) Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 5 pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 pomidor szklanka wody 1 spora łyżka serka puszystego naturalnego Piątnica / ewentualnie 2 łyżki jogurtu naturalnego przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka zmielonej świeżo kolendry
Zasmakuj Kuchniwzdłuż każdego kawałka polędwiczki. Wyrobić ją trzonkiem noża. Do każdego otworu włożyć po 5 oliwek, kawałek papryki i chorizo. Kolendrę i pietruszkę pokroić drobno. Polędwiczki posypać solą i świeżo mielonym pieprzem, a potem obtoczyć w mieszaninie ziół. Każdy kawałek mięsa zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Zwinąć końcówki, by otrzymać coś na kształt cukierka. "Cukierki" ułożyć na blasze i włożyć
Weekendy w domu i ogrodzienastępnie dodajemy pieczarki i zielony groszek i dalej przesmażamy aż zmiękną. Dolewamy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego
Pyry na Gazciasto: 150 g maki pszenno razowej, 100 g maki pszennej, 150 ml wody, szczypta soli, farsz: 3 szt. kiszki ziemniaczanej Gzella, 50 g kiszonej kapusty (bez marchewki), pieprz czarny mielony do smaku, 4 łyżki bulionu, sól do smaku, ponadto: boczek surowy, sól do gotowania. Przygotowanie: Ciasto na pierogi: Z mąki, wody, z szczyptą soli zagniatamy, gładkie, elastyczne ciasto
Moniki SmakołykiPyszne, aromatyczne, kuleczki w sosie słodko-kwaśnym według przepisu Siostry Marii. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka ryżu 2 jajka 1 łyżka domowej vegety pieprz do smaku kawałek pora 1 cebula 1 marchewka 3 łyżki masła szczypta chili 2 ząbki czosnku 1/2 l przecieru pomidorowego 1/2 l bulionu warzywnego 1 łyżka słodkiej
Sama słodycz i szczypta chiliaromatyczne ciasteczka, rozgrzewające od środka. Jedne z moich ulubionych jesienno - zimowych, pięknie pachną podczas pieczenia i podczas jedzenia :-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 szklanki cukru 20 g kandyzowanego imbiru bardzo drobno pokrojonego 125 g miękkiego masła 100 g płynnego miodu drobny cukier
babka w formiezerwać świeżych na domowym ogródku. CZOSNEK NIEDŹWIEDZI MIESZANKA ZIOŁOWA W skład mieszanki wchodzą: koper 20%, pietruszka 20%, bazylia 20%, cząber 20%, szczypior 17%, pieprz zielony mielony 3% PIETRUSZKA / KOPEREK / SZCZYPIOREK GROSZEK BURAK Jedliście żywność liofilizowaną? Jakie macie zdanie na jej temat? Co chętnie byście spróbowali z powyższych produktów
Zdrowie na języku :Pdanie, ale są idealnym dodatkiem do mięsa np. gęsiny Składniki ziemniaczki 750g oliwa: 3-4 łyżki sól morska: 2 łyżeczki papryka wędzona w proszku: 2 łyżeczki pieprz mielony: 1 łyżeczka suszone zioła : tymianek, oregano, majeranek wg. uznania 125 g sera mozzarella pomidorki koktajlowe ( cherry, czereśniowe ) Przygotowanie Ziemniaki umyłem dokładnie. Nie obrałem ich, chciałem
R'n'G Kitchen