mielone - 47549 przepisów (strona:1754/3170)

Pasztet drobiowy babci Basi 185

ilość ) rozmiękczamy czerstwą bułkę, która wpije sos. Przy czym dobrze jest bułkę wycisnąć na sicie z jego nadmiaru. Niewykorzystany sos możemy wykorzystać na obiad. 4. Przestudzone mięso, wątróbkę , warzywa mielimy ( trzeba wyrzucić twarde liście laurowe,) dwa razy przez maszynkę. Na koniec mielimy bułkę. 5. Zanim dodamy do farszu jajka, ostatecznie przyprawiamy dość mocno solą , pieprzem , ( bo jajka wyjałowią ) startą gałką

Pysznosci Babci Basi
Kapusta zasmażana w plastrach babci Basi 190

kilka minut na przygotowanie i rzut do piekarnika na niecałą godzinę. Składniki : kapusta świeża zielona nieduża, oliwa z oliwek,( ja użyłam rzepakowego ), 2-3 ząbki czosnku,(rozbity) sól, pieprz mielony, Wykonanie : 1 Podgrzewamy piekarnik do temp. , smarujemy blaszkę do pieczenia olejem . 2. Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści kapusty. Tniemy kapustę od góry do dołu na 1 cm plastry

Pysznosci Babci Basi
zapiekanka makaronowa lub szybki obiad z patelni 360

porcją sera, a czasami w wersji - "makaron z patelni" - szybki, prosty i niezawodny. Do tej potrawy, zwłaszcza zimą, polecam wykorzystać TAKIE pomidory. składniki: 200 g makaronu świderki 500 g mielonego mięsa 1 średni por 250 g pieczarek 2 czerwone papryki 3-4 pomidory 300 g  żółtego sera wykonanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Mięso podsmażam na niewielkiej

babka w formie
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 153

nafaszerować. Nadają się do tego idealnie. Myślę, że częściej będę je wykorzystywać w kuchni. Was również zachęcam do ich wykorzystania. Składniki: Marynowane, grillowane papryki bez skóry 500 gram mięsa mielonego 100 gram ryżu ( 1 woreczek ) 100 gram sera żółtego Garść grzybów suszonych 1 jajko Sól Pieprz Papryka słodka i ostra Sos grzybowy lub pieczeniowy ( torebka ) olej Wykonanie: Grzyby namaczamy

Smaki Ewy
Pulled pork, czyli rwana wieprzowina 222

łyżki oleju 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 5 łyżek brązowego cukru 5 ząbków czosnku 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka papryki wędzonej słodkiej 1 łyżka papryki mielonej ostrej (ja nie dałam) 1 łyżka majeranku Mięso myjemy, osuszamy. Do miseczki przeciskamy czosnek przez prasę, dajemy resztę składników, mieszamy i tak przygotowaną marynatą nacieramy porządnie mięso. Wkładamy

kruche babeczki
Spaghetti z krewetkami i pomidorkami 204

być jak najbardziej pełnoziarnisty 250 g krewetek koktajlowych 500 g pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 1/2 pęczka bazylii 5 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki masła sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy oliwę i dodajemy obrany i posiekany w plasterki czosnek. Lekko zarumieniamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Dżem jabłkowo-cytrynowy 175

wiemy co jest w środku. A w tym dżemie w środku są same pyszne rzeczy, spójrzcie na składniki poniżej.       Potrzebujemy: 2,5 kg jabłek 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 2 cytryny 700 g cukru żelującego 3:1 100 ml wody Wykonanie: Jabłka (jeżeli mamy ekologiczne lub niepryskane to nie trzeba obierać

Marder&Marder Manufacture
Sernik na zimno z borówkami 150

zastąpić owoce oraz smaki galaretek innymi. Jak nas wyobraźnia i kubki smakowe poniosą! Składniki: Na spód: ok. 300g ciasteczek pełnoziarnistych ok. 120 g masła Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu do serników 50 g cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe  Dodatkowo: borówki amerykańskie 2 galaretki brzoskwiniowe   Ciasteczka pokruszyć na mniejsze kawałki i zblendować (ale nie na pył!), wymieszać

Simply Food