mielone - 47549 przepisów (strona:1760/3170)

Pulpety z tuńczykiem 131

jaki tylko macie ochotę.  Przypominam, że wyniki konkursu, można znaleźć w aktualizacji wpisu o nim [ KLIKNIJ ] Pulpety z tuńczykiem 1 puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym 500g mięsa wieprzowego mielonego 1 cebula 1/2 słoiczka marynowanej papryki 1 pęczek szczypiorku 1 jajko przyprawy do smaku, pieprz   Cebulę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę odsączyć z zalewy i także pokroić

Gotuję Testuję
Rolada faszerowana kaszą 122

robiłam je telefonem. Niestety, aparat wyładował mi się w trakcie robienia zdjęć krok po kroku :/ Rolada faszerowana kaszą 3 ćwiartki z kurczaka 1 torebka kaszy jęczmiennej 30 dag mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula łyżka margaryny przyprawa typu kucharek; ziarenka smaku pieprz Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce. Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę pokroić w małe krążki

Gotuję Testuję
Kokosowo-makowy z masą adwokatową 187

dniu wczorajszym postanowiłam wypróbować kolejne cuda, które dostałam od creativemagazine.pl. Na kolejny ogień poszły wiórki kokosowe i mak mielony Back Mit. Powiem szczerze, że mak podbił moje serce. Tak jak pisze na opakowaniu jest NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI! Do tego pyszny i idealnie pomógł w przygotowaniu ciasta. Tak samo wiórki kokosowe. Jak sami widzicie, zużyłam całe opakowanie, po zrobieniu ciasta zostało

Gotuję Testuję
Chmurka z musem śliwkowym 173

Dziś polecić mogę przepyszną Chmurkę z musem śliwkowym. Akurat sezon na śliwki w pełni, dlatego warto je wykorzystać. Ponadto z czystym serem mogę polecić idealny mak mielony firmy BackMit. Taki mak spotkałam po raz pierwszy w życiu. Jest sypki i to mi się w nim podoba, ale wyjęty z opakowania jest już gotowy do użycia. Dlatego warto zainwestować

Gotuję Testuję
Klopsiki w sosie śmietankowym 187

super. Wystarczy choć raz wypróbować, a na pewno zrobicie je po raz kolejny. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 8   Klopsiki w sosie śmietankowym 60 dag mięsa mielonego (dowolnego) 25 dag makaronu penne 1 duży por 2 i pół szklanki mleka 1 szklanka śmietany 18% pół szklanki sera żółtego 2 jajka 1,5 łyżki mąki 1 łyżka

Gotuję Testuję
Skrzydełka z warzywami z grilla 158

PORCJE: 8 Skrzydełka z warzywami z grilla 8 skrzydełek z kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1 pora 1 garść szczypiorku przyprawa do skrzydełek papryka słodka mielona przyprawa uniwersalna, sól, pieprz Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i tak przygotowaną mieszanką natrzeć z obu stron skrzydełka. Przełożyć je na tackę do grillowania.  Szczypiorek poszatkować. Tak samo poszatkować cebule i porę

Gotuję Testuję
Pomysły na domową zapiekankę 159

zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło

Gotuję Testuję
Burgery z czerwonej fasoli 160

Przyszedł czas na burgery z czerwonej fasoli ! Pyszne i proste w przygotowaniu (jak to roślinne burgery). Oczywiście struktury prawdziwego, krwistego burgera te roślinne nigdy nie będą miały, dlatego fani mielonego mięsa pewnie będą rozczarowani, natomiast dla pozostałych myślę, że będzie to bardzo przyjemne doznanie. Należy tutaj zaznaczyć, że są to burgery z czerwonej fasoli w wersji pikantnej. Jeśli

Blendman
Pierogi z gęsiną i konfiturą z czerwonej cebuli. Gęsina na Świętego Marcina. 141

rosole) 1/2 szkl. rosołu z gęsi 1-2 łyżki gęsiego tłuszczu (zebrany z rosołu) 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej kolendry olej do smażenia sól, jasny sos sojowy, pieprz czarny do smaku Składniki na rosół: 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera (niedużego) kawałek pora 1 cebula 6 ziaren ziela angielskiego

Codziennik Kuchenny
Placki kalafiorowe 125

dziękuję :)   Placki kalafiorowe Porcje 10 Składniki 600-700 g kalafior średniej wielkości główka 2-3 szt jajko 100 g parmezan 50 g jadel 1 łyżeczka sól przyprawy: kolendra mielona, zatar, kumin Sposób przygotowania Kalafior ścieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy i odstawiamy na minimum 15 minut. Po tym czasie wyciskamy nadmiar soku przez sitko lub gazę (ściereczkę

Kucharzyca
Gotujemy zielony groch łuskany w szybkowarze 168

zimnej wody do pierwszego zagotowania 1 l wrzącej wody do finalnego moczenia 1 l zimnej wody do końcowego gotowania ok. 1 i 1/2 łyżeczki soli morskiej drobno mielonej Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 2 min Otwieranie Garnka Naturalne Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . pozbądź się zepsutych ziaren grochu zalej suche ziarna grochu

Szybko Szybkowar
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM Z GORGONZOLI, GRUSZKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 165

gorgonzola rozpuścić w szerokim rondlu, dodając powoli jogurt i śmietanę.  Orzechy sparzyć wrzątkiem, drobno pokroić. Mięso i sos wymieszać z gruszkami i orzechami , dodać dużą ilość świeżo mielonego pieprzu.  Jeść!!!!! Podawać z kaszą, kluseczkami lub ziemniakami

pieprzny smaczek
Jesienna zupa z kurkami i warzywami 129

słoiczka) 1 łyżka kaparów 100 gram dyni hokkaido 1/2 szklanki śmietany 18% 1 lampka białego wina lub cydru 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, szczypta kuminu i mielonej kolendry gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju rzepakowego grzanki z chleba żytniego do podania Na patelni smażę posiekaną drobno cebulę i czosnek. Dodaję kurki, kapary oraz rozmaryn, kumin i kolendrę

Mango Papaja
TARTA Z JABŁKAMI 251

łyżka zimnej wody – opcjonalnie NADZIENIE JABŁKOWE: 6-7 średnich jabłek najlepiej antonówka lub szara reneta, obrane, z wyciętymi gniazdami nasiennymi, pokrojone w małą kostkę pół łyżeczki cynamonu szczypta mielonych goździków 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny DODATKOWO: 1 łyżka bułki tartej 1 jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać krótko i dynamicznie

Calzonella.com
Risotto dyniowe 178

cebuli białej, 1 czerwona świeża papryka, 2 łyżki oleju rzepakowego, 200 g ryżu białego długoziarnistego z dzikim, papryczka chili do smaku, ok. 1 l bulionu drobiowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczka curry, ½ łyżeczki płaskiej cukru, 1 łyżka masła, 1 płaska łyżeczka posiekanego świeżego tymianku, 1 płaska łyżeczka soli (do smaku), świeże kiełki np.: rzodkiewki, brokuła. Przygotowanie: Oczyszczoną

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania