Jedna mała dynia piżmowa , może być normalna pokrojona w kawałki, obrana z pestek 1 cebula pokrojona 1 marchew pokrojona w krążki 4 łyżki oleju kilka łyżek grzanek pieprz grubo mielony 1-1,5 litra wody 1 kostka rosołowa - warzywna Natka pietruszki do dekoracji Boczek lub Pancetta włoski wedle uznania Sposób: Do rozgrzanego garnka dodajemy oliwę
Viola cooks with passionziemniak 1 średnia cebula 1 litr bulionu warzywnego masło oliwa z oliwek 0,5 litra mleka 3,2% 150 ml śmietanki 30% 300 gramów kurek świeża bazylia sól świeżo mielony pieprz starta gałka muszkatołowa 4-6 kawałków chleba Wykonanie: Kurki wypłucz dokładnie z piasku, umyj i oczyść, odstaw. Kalafior podziel na różyczki, obierz i pokrój w drobną kostkę
Garniec Magaliegryczanej 100 g kasza jęczmienna 250 g sera białego półtłustego 1 cebula 150 g śmietany 18% 5 jajek 150 g masła, margaryny sól pieprz do smaku opcjonalnie: 500 g mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub 500 g usmażonych i zmielonych pieczarek PRZYGOTOWANIE Z podanych składników ugnieć kruche ciasto. Podziel je na 2 części. Jedną z nich rozwałkuj na cienki placek
Kulinarna (nie)codziennośćróżnymi kaszami, lubię też te bez mięsa, które można zastąpić warzywami. A jakie są wasze ulubione? Może podzielicie się przepisem? Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy orkiszowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka oleju sól pieprz 700 ml bulionu warzywnego
Smakowity Blog Kulinarnymniej niż 1/4 szklanki białego, wytrawnego wina niepełne 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 2 duże garści świeżego szpinaku baby (w wersji tradycyjnej – posiekana natka pietruszki) sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Kurki przebieramy i płuczemy pod bieżącą wodą, aby pozbyć się zanieczyszczeń. Jeśli są duże – kroimy na mniejsze kawałki
Poezja smakucienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą i szklimy cebule z czosnkiem. Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, oprószamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Kiedy mięso się przesmaży dodajemy na patelnię kukurydzę, cukinię i paprykę. Przesmażamy razem około 3 minut. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z mąką pszenną i zmniejszamy
Pyry na Gaznogi kaczki, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 1,5 – 2 łyżki miodu(u mnie faceliowy), 300 g malin, 4 - 5 gałązek tymianku, 3 figi, sól, pieprz świeżo mielony, 5 goździków, 2 łyżki cukru, masło, Uda kaczki umyć, osuszyć, oczyścić z resztek piór. Włożyć, skórą do dołu, do zimnego garnka z grubym dnem, garnek postawić na ogniu. Powoli smażyć nogi
królestwo garówpokrojone w plastry) 1 łodyga selera (posiekane) 1 łyżeczka curry w proszku ⅛ łyżeczki kurkumy ¼ łyżeczki kolendry ⅛ łyżeczki cynamonu ¾ łyżeczki czosnku w proszku ¼ łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego cebula suszona ½ łyżeczki żółte nasiona gorczycy 4-½ szklanki wody Wykonanie Pokroić cebule na kawałki i zmiksować w blenderze z ½ szklanki wody. Wlać mieszankę do garnka i dodać wszystkie pozostałe
w mojej kuchniSkładniki 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka mielonego czosnku 3 łyżki octu jabłkowego sól i świeżo zmielony czarny pieprz 1/2 szklanki oleju z lnianki (rydzowy ) pół łyżeczki miodu Wykonanie W misce wymieszać musztardę , czosnek, ocet, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Podczas ubijając, powoli dodawać oliwę .Doprawić miodem
w mojej kuchnipęczak 200 g świeżych kurek 700 ml intensywnego bulionu warzywnego 1 mała cebula 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka sosu sojowego kilka gałązek koperku kilka szczypt cząbru sól świeżo mielony pieprz Kurki myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka, a koperek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy na niego cebulę. Kiedy zmięknie, dodajemy kurki
My Chcemy Jeśćrzepakowego 3 jaja 42 dag drożdży 1 cukier waniliowy 500g + 50 g mąki krupczatki 2 łyżeczki mielonego cynamonu ok 20 śliwek cukier puder do posypania Do garnka wsypujemy cukier, zalewamy 1 szklanką mleka, olejem i wbijamy jajka - nie mieszamy. Dodajemy drobno
peggiwkuchnichwilkę mieszając aż cukinia lekko zmięknie. Do garnka wlać bulion lub w wodę z 1 dużą kostką warzywną. Dodać wszystko z patelni, zagotować. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodać gałkę muszkatołową, paprykę ostrą i ziołami prowansalskimi. Gotować, aż cukinia się rozgotuje. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie zmiksować. Rozlać na talerze i udekorować kleksikiem
Kuchnia PokoleńPrawdę mówiąc robiłam te klopsiki jakiś czas temu...u mnie były kurki,ale można dać również inne grzybki. 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko cebula przyprawy [sól. pieprz, vegeta] mąka do panierowania oliwa do smażenia marchewka kurki Kurki wyczyścić, pokroić.Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami.Formować małe pulpeciki , obtaczać w mące i usmażyć na oliwie na rumiano.Wod
Moje domowe kucharzeniemarchewką i selerem 2,5 kg dojrzałych pomidorów 4 marchewki 1 czerwona cebula 2 łodygi selera naciowego 2 gałązki bazylii 0,5 łyżki różowej soli himalajskiej łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki oliwy Cebulę posiekać drobno i podsmażyć na oliwie. Dodać posiekany seler naciowy, szczyptę soli, starte na grubej tarce marchewki i smażyć do czasu, aż warzywa zmiękną. Zdjąć
FitKot