czerwona lub zielona papryka średnia czerwona cebulka 3 ogórki kiszone(dla wyraźniejszego smaku można zamienić je na korniszony) 3-4 majonez 2 łyżki ketchupu słodka i ostra papryka mielona sól,pieprz Przygotowanie: kukurydzę,fasolę i tuńczyka,odsączamy z zalewy, cebulkę,paprykę i ogórki kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem i ketchupem i doprawiamy do smaku przyprawami Smacznego
Swojskie jedzonkoSkładniki: ziemniaki 8 sztuk, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cząber 1 łyżka, przyprawa do pizzy 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka ziemniaki średniej wielkości dobrze wyszorować szczoteczką pod zimną wodą, wytrzeć do sucha w każdy wkłuć po środku wzdłuż grubszy patyk do szaszłyka, ostrym nożem zacząć nacinanie ziemniaka obracając go w paseczki dość cienkie, rozsunąć
W Mojej Kuchni Lubiętydzień". Aż do dzisiaj, od teraz piec będę je sama :) SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 150 g cukru 1 łyżka masła szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta mielonego anyżu 1 łyżka startej skórki z cytryny kilka kropel aromatu cytrynowego 2 jajka 50 g drobno posiekanych migdałów 100 g migdałów ze skórką A jak to zrobić: Na stolnicę
Kuchnia w opałachczerwonej papryki – okrągłej, grubej i mięsistej 300+100g cukru 50g pektyny- 2 opakowania np. Diamant, Konfitur–fix po 25g 500g cytryn (4 średnio duże sztuki) 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 laska wanilii, przekrojona na pół OPCJONALNIE: 1 świeża papryczka chili, bez nasion
Karo in the KitchenSkładniki: marynata klasyczna Prymat 1 opakowanie, żeberka 1,5 kg/cielęce, cebula 5 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 1/2 szklanki żeberka pokroić na porcje, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do większej miski, wsypać cebulę pokrojoną w piórka, wsypać całą przyprawę do mięs i wymieszać, przykryte schować do lodówki najlepiej na całą noc przed pieczeniem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: olej rzepakowy 5 łyżek, cebula 2 sztuki, pieczarki 40 dag, cukinia 1 mała, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, bułka tarta 1 łyżka, ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożone, jajka 1 sztuka, kmin czarny Royal Brand - ile potrzeba na gorącym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki, cukinię, paprykę i podsmażać
W Mojej Kuchni Lubięburger: 500 g wołowiny pieprz czarny świeżo mielony bułeczki: przepis tutaj bułeczki sos BBQ: przepis tutaj sos BBQ dodatki : sałata pomidor malinowy ogórek kiszony ser chedar Mięso przyprawiamy pieprzem. Formujemy kotlety rzucając mocno mięsem z ręki do ręki. Następnie formujemy kotlety i spłaszzcamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy około 3 minut z każdej strony. Na każdą
KuchcikoweLovemałych ziemniaczków, przekrojonych na połówki (lub większych pokrojonych na ćwiartki) 1 ½ łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego ½ łyżki miodu ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki ¼ łyżeczki granulowanego czosnku ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki świeżego rozmarynu, posiekanego Przygotowanie: Wymieszaj ziemniaki z 1 ½ łyżki oliwy z oliwek i dopraw porządnie solą i pieprzem do smaku. Rozłóż
karmelowykoperek pęczek koncentrat pomidorowy 130g 2 suszone pomidory 1 duży pomidor ziele angielskie 5 liść laurowy 3 słodka papryka 1 łyżka octu winnego sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie Mięso pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem słoninę, smażyłem, aż stało się bardziej miękkie. Pomidora sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem na kawałki. Młodą kapustę poszatkowałem, osoliłem, włożyłem
R'n'G Kitchenmakaron który należy posmarować resztą sosu, posypać pozostałym serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut. Dla mięsolubnych polecam przepis z mięsem mielonym --> tutaj
Tradycyjna Kuchniasloiczkach lub tubkach ) 700g piersi z kurczaka bez skóry pokrojonego w kostke okolo 2.5 cm do 3 2 lyzki naturalnego jogurtu 2 lyzki świeżej kolendry jak nie ma to mielonej lyzke 2 swieze zielone papryczki chilli 2 lyzki soku z limonki Sól Sposob: 1. *Na glebokiej patelni Smażymy cebule okolo 10 min az sie zarumieni *Dodajemy pomidory * nastepnie kalonji
Viola cooks with passionszpinaku i riccoty świeża bazylia oregano czosnek paprykowe pomidory ViolaPassion Po raz pierwszy zrobiłam obiadek w takiej postaci znudzona nuda ,postanowiłam zaszaleć i jest super. SKŁADNIKI: 700 dag. mięsa mielonego jedna sucha bułka (namoczona w mleku i wyciśnięta) 2 jajka jedna cukinia jedna dynia piżmowa jedna cebula (starta na drobnych oczkach) 5 ząbków czosnku (wyciśnięty
Viola cooks with passiondużych Ziemniaków 250g. Zielonego groszku 1 lyżka turmerik-u 1 łyżka imbiru 1/2 natki świeżej kolendry i pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka mielonego kuminu 1 łyżka soli Kochani jeśli robimy mięso czerwone ( jagnięcina i baranina) to: Trzeba jeszcze 2 duze pomidory , 1 łyżka papryki czerwonej i proponuje więcej czosnku. Podczas gotowania
Viola cooks with passionPrzepraszam za jakość zdjęcia Skladniki: 700 dag.świerzych pieczarek 1 kg mięsa mielonego może być wieprzowe polecam również kurczęce 1 cebula 2 jajka 1 bułka sucha namoczona w mleku i wyciśnięta 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku natka pietruszki sól,pieprz do samku tarkowany ser zółty Sposób; Zaczynamy jak zawsze od mięsa ponieważ potrzebuje przejść przyprawami. Mięso wsadzamy
Viola cooks with passionSkładniki: 1 kg.mięsa mielonego(wieprzowe lub drobiowe) 2 suche bułki namoczone w mleku i wyciśnięte 100ml bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól,pieprz do smaku natka pietruszki 2 surowe jajka 2 ugotowane na twardo jajka pokrojone w duża kostkę 1 cebula 2 łyżki smalcu 1 łyżka bułki tartej Sposób: Mięso przekładamy do miski, dodajemy wyciśniętą bułkę
Viola cooks with passion