ziemniakami czy ryżem. U mnie podany z kaszą jęczmienną. Składniki : * 600g żeberek pasków * łyżka smalcu bądź innego tłuszczu * cebula * 2 ząbki czosnku * czerwona papryka * sól, pieprz, mielona czerwona papryka * łyżka mascarpone * łyżka mąki pszennej * ugotowana kasza jęczmienna * ogórki korniszony Przygotowanie : Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Obsmażyć mięso oraz warzywa
Magiczne Życie Martyinnym razem :) Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego Przygotowanie: Surową ciecierzycę namocz przez noc w zimnej wodzie. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Ugotowaną ciecierzycę przestudź i osusz na ręczniku papierowym. Do naczynia wlej
Kukuleczkiczubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu 1/3 szklanki czerwonego, półwytrawnego wina 1 łyżka brązowego cukru kilka gałązek tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego) sól morska lub sos sojowy świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Miksujemy ze sobą jajka, mleko i mąkę na jednolitą masę. Dodajemy musztardę francuską (z ziarnami gorczycy), zioła i dużą
Poezja smakużeby tylko zjeść he he. Inspiracja na pulpeciki pochodzi z bloga kwestia smaku . Są delikatne i bardzo smaczne, więc polecam :-). Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z udźca indyka) 1 cebula 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 1 łyżeczka suszonego oregano 500 ml bulionu 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki posiekanego koperku
kruche babeczkicebula 1 marchewka 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki oregano kilka pomidorków koktajlowych kilka szczypt mieszanki ziół włoskich sól pieprz świeżo mielony Makaron Lubella Pełne Ziarno Pióra (Penne) gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i odstawimy. Kroimy wszystkie warzywa - cebulę i paprykę w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce, czosnek
My Chcemy Jeśćpodchodzi (i ma o połowę mniej tłuszczu). Składniki: 2 golonka indycze 1 mała główka białej kapusty ½ kg ziemniaków sól do smaku czosnek granulowany lub świeży 1/2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej majeranek czarny pieprz listek laurowy 5 łyżek oleju Wykonanie: Przyprawy wymieszać z olejem, natrzeć golonkę i odstawić na godzinę. W między czasie kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować
Tradycyjna Kuchniaop.250 g tortellini 1 filet z piersi kurczaka (300-400g) świeży ogórek czerwona papryka pęczek koperku 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżka oleju sól świeżo mielony pieprz sos: 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Filet pokroić w średnią kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Ogórka
Kolorowa kuchnia Elkiobranej dyni (u mnie masłowa) 400 g piersi z indyka 1 duża cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki puree dyniowego (można pominąć) słodka czerwona paryka, kminek, kurkuma świeżo mielony pieprz i sól do smaku olej rzepakowy lub smalec do podsmażenia Przygotowanie: Mięso umyj, pokrój na kawałki i razem z pokrojoną w kotkę cebulą podsmaż na patelni. Przypraw sporą
Ze smakiem i z pasjąZupa krem z cukinii z grzankami to pyszna, letnia, sezonowa zupa. Cukinię mamy na działce, więc co rusz przygotowuję z niej coś pysznego, np. cukinię faszerowaną mięsem mielonym, schab faszerowany cukinią, czy placki cukinii i szynki itp. przepisy. Zupa krem z cukinii na domowej bulionetce jest świetnym pomysłem na sycący, ale jednocześnie lekki obiad. Często dodaję do tej zupy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępokrojonej w cienkie paski ½ szklanki suchej drobnej kaszy bulgur, opakowanie – ser mozzarella, czarne oliwki, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół 1 łyżeczka masła, 1 łyżeczka oliwy, sól morska, świeżo mielony pieprz natka pietruszki pasta paprykowa Przygotowanie: Drobną kaszę bulgur wsypujemy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżeczkę masła i zalewamy wrzącą wodą, ciut powyżej powierzchni kaszy i zostawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepis na 2 porcje) mix sałat, natka pietruszki ½ szklanki drobnej kaszy bulgur, 100 g sera halloumi, 1 papryczka chili pomidorki koktajlowe czarne oliwki 1 łyżeczka masła sól morska, świeżo mielony pieprz oliwa do natłuszczenia patelni grillowej Przygotowanie sałatki z bulgur i serem Halloumi: Drobną kaszę bulgur nie potrzeba gotować, wystarczy jak ją wsypiemy do miseczki, doprawimy solą i pieprzem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzahartować pod bieżącą zimną, aby się nie posklejały. Kluski najlepiej smakują z sosami, podsmażaną cebulką, czy skwarkami Pyszne też są podsmażane na patelni. Dzisiejsze kluski podałam z mięsem mielonym w sosie paprykowym na bazie pasty paprykowej i sosu sweet chili . Smacznego! The post Kluski ziemniaczano-serowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwersję kapusty zasmażanej lub młodą kapustę z koperkiem , cebulą i zasmażką. Składniki: 1 kg kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki 1 cebula 1-2 łyżeczki kminku 2 łyżki mąki pieprz mielony do smaku pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy tłuszcz do smażenia (u mnie olej i masło) Przygotowanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku (ja go wypijam, bo uwielbiam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitajcie : - ) Dziś mam dla Was przepis na nieco inną lasagne niż tradycyjna ( tutaj przepis na tradycyjn ą). Bo nie ma tutaj mięsa mielonego wieprzowego ani wołowego. Jest za to mięso z kurczaka. Nie ma też sosu beszamelowego, jest za to mieszanka serka ricotty i mozzarelli. Taka lazania jest delikatniejsza i bardziej kremowa w smaku, choć nadal bardzo aromatyczna
Poezja Smaków - blog kulinarnydałem 1/2 główki zgniecioną pezz praskę -trzymamy w lodówce temp 4-8 stopni przez 14 dni następnie płuczemy pod wodą osuszamy i posypujemy czosnkiem granulowanym i pieprzem kolorowym świeżo mielonym. -zawijamy w folie spożywczą lub pakujemy w próżnie na 2-3 tyg.następnie wyjmujemy z folii i osuszamy potem wędzimy. Osuszanie Kilka godz. pod wętylatorem powierzchnia słoniny muci
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.