obranych surowych ziemniaków (zetrzeć na tarce) 0,5 kg obranych ziemniaków (ugotować) 1 jajko 1 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej (gdy ziemniaki zawierają mało skrobi) farsz: 600 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki) 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 cebula 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego
Kuchcik gotujenafaszerowaną mięsem z indyka i warzywami. Często przyrządzam ją jako danie obiadowe lub na kolację, jest prosta i szybka do przygotowania. Składniki: 2 młode cukinie 0,5 kilograma mięsa mielonego z indyka 2 duże pomidory 1 marchewka 1 pietruszka Kawałek pora Olej do smażenia 2 kulki mozzarelli Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy olej
Bajeczna Kuchniaulubioną surówką. Składniki: 1 kilogram pałek z kurczaka Marynata: 3/4 szklanki sosu barbecue Fanex 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta cynamonu Szczypta goździków mielonych 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Pałki z kurczaka myjemy, lekko osuszamy. Do miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski
Bajeczna Kuchniamłodą soją kuskus (32%) * bulgur, zielona pszenica (13%) * quiona (12%) * przyprawa słodka chilli (nierafinowany cukier, sos sojowy, sól, cebula, czosnek, pomidory, mielona chilli, koper włoski, bazylia, naturalne aromaty, maltodekstryna, papryka) * ziarna słonecznika * pomidory * młoda soja (3%) * czerwona papryka, pietruszka Bardzo spodobał się niezwykle
Zdrowie na języku :Pdanie. Makaron ryżowy nie wymaga gotowania. Wystarczy zalać wrzątkiem i odstawić na czas krojenia ryby. Łososia kromy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Doprawiamy solą, kurkumą i mieloną kolendrą. Dodajemy makaron i podsmażamy całość. Na koniec dodajemy ser. Najlepszy jest serek wiejski, który po podgrzaniu bardzo fajnie się topi. Dziś użyłam sera feta, który sprawdził się dobrze
Kucharzycaulubionych orzechów 100 g oleju kokosowego płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g rodzynek (u mnie była to mieszanka rodzynek i suszonej aronii) po płaskiej łyżeczce cynamonu, imbiru i mielonych goździków szczypta soli Przygotowanie: Z pośpiechu nie rozpuściłam oleju kokosowego, stąd te „smarki”, ale nie wpłynęło to na jakoś ciastek, ale proszę rozpuść olej kokosowy, jeżeli
greenscarfziemniaczana -15 dkg wędzonego boczku -olej Mięso gotujemy jak do rosołu. Kiedy jest miękkie odławiamy. Odławiamy też marchew, cebulę i czosnek. Ziemniaku gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy i mielimy przez maszynkę. Przez maszynkę mielimy też mięso, marchew, cebulę i czosnek. Dodajemy sól i przyprawy do smaku a jeśli farsz jest zbyt zwarty - dolewamy rosołu i dokładnie mieszamy. Ziemniaki ugniatamy
Maminek kulinarnyCiasto na naleśniki: 115 g mąki pszennej np. tortowej, 2 duże jajka, 300 ml mleka, 2 łyżki cukru, szczypta soli, 30 g roztopionego masła. Nadzienie serowe: 250 g sera mielonego z wiaderka, 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 1 jajko, 4 łyżki dżemu truskawkowego. Dodatkowo: 2 łyżki masła, 50 g płatków
Świat Domowej Kuchnibrokuł · 8 ziemniaków · 3 łyżki domowej bulionetki warzywnej · 3 łyżeczki soli · 4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego · 2 łyżeczki papryki słodkiej · 0,5 łyżeczki papryki ostrej · 0,5 łyżeczki pieprzy cayenne · szczypta chilli
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńśmietanie. Do tego dodałam wyrazisty smak wołowiny i powstało przepyszne danie. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka :) Polecam! Składniki: -200 g makaronu rurki nr 15 LUBELLA -250 g mięsa mielonej wołowiny na tatara -200 g śmietany 30% -3 łyżki śmietany kwaśnej 18% -30 g masła -dwie cebule -pęczek szczypiorku -4 małe korniszony -jedno jajko -łyżka ciemnego sosu sojowego
Kulinarne przemysleniapapryka czerwona 1 szt ruccola 50 g oliwki zielone nadziewane z 20 szt Sos Winegret : oliwa z oliwek 2 łyżki sok z cytryny papryka czerwona mielona 1 szczypta sól i pieprz Krok 1 Ruccole rozsypujemy na dużym talerzu i skrapiamy sosem winegret ( oliwa,sok z cytryny papryka sól i pieprz). Krok 2 Jajka gotujemy
Różowa kuchniaSKŁADNIKI: ( mała blacha 22×28 ) BRZOSKWINIOWY MUS: * brzoskwinie ( obrane i pokrojone ) – 300 g * galaretka brzoskwiniowa – 1 op * woda – 230 ml MASA SEROWO-BRZOSKWINIOWA: * ser 3x mielony ( może być wiaderkowy ) – 1 kg * cukier waniliowy – 5-6 łyżek * mleko – 125 ml * żelatyna – 3 łyżki * brzoskwinie ( obrane i pokrojone ) – 300 g WIERZCH: * obrane
Ostra na SłodkoSkładniki: 1 mała główka młodej kapusty 1 kostka bulionowa warzywna bio 2 płaskie łyżki masła 1-2 łyżeczki cukru trzcinowego sok z 1/2 dużej cytryny 1/2 pęczka koperku sól, mielona kolendra lub pieprz ziołowy do smaku ewentualnie 1 płaska łyżka mąki pszennej Przygotowanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i dolać wody tylko tyle, aby zakryła kapustę. Dodać kostkę bulionową
Codziennik Kuchennypuszka krojonych pomidorów bez skórek (400 g) 1 mała puszka kukurydzy (200 g) 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 marchew 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 łyżeczki kuminu 0,5 łyżki wędzonej papryki lub słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki chili w proszku lub płatkach 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka octu balsamicznego
Codziennik Kuchennypierogów Składniki farszu: 4 udka kurczaka (bez skóry) 2 marchewki 1 pietruszka niewielki kawałek selera 1 duża cebula 1,5 łyżki masła łyżeczka oleju do podsmażenia cebuli sól, pieprz, mielona kolendra, zioła prowansalskie - do smaku Przygotowanie farszu: Udka kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, zalać wodą i gotować, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane warzywa i mięso wyjąć wywaru. Wywar zachować
Codziennik Kuchenny