Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret

Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret

Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret

Przepis na : obiad

Składniki: cukinia marchewka schab wieprzowy Sos winegret: pomarańcza ocet winny miód musztarda delikatesowa sól i pieprz olej lub oliwa Przygotowanie: Cukinię umyć. Marchewkę obrać i również umyć. Przy pomocy szatkownicy do warzyw lub nożyka do ich obierania kroimy je na wstążki. Nastawiamy wodę w garnku by się zagotowała. Gdy będzie wrzeć, to ją solimy. Jednocześnie przygotowujemy dla równowagi zimną wodę (może być durszlak w zlewie i zimna, bieżąca woda). Woda w której będziemy parzyć warzywa musi stanowić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Autor

Ostoja LasuOstoja Lasu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, marchewka, cukinia, sos winegret, mielone, schab, papryka, kolacja, dynia, makaron na obiad, makarony, makaron, obiad z makaronem, obiad, sos do makaronu, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, szybka kolacja, szybki obiad, obiad na szybko, makaron z patelni

Inne przepisy z Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.