mielone - 47549 przepisów (strona:1782/3170)

Crunchy orzechowe - zdrowe i fit :) 199

nerkowców) 45 g oleju kokosowego  15 g tłuszczu kakaowego (Biolovers) 1 łyżeczka stewi w płynie (Biolovers)  szczypta soli himalajskiej  1 łyżeczka cynamonu  1 łyżeczka mielonej wanilii (Biolovers) 35 g orzechów włoskich (Biolovers) 35 g nerkowców 35 g migdałów  35 g pestek dyni 35 g nasion słonecznika  35 g nasion chia 35 g sezamu

Zdrowie na języku :P
Pikantne fajitas z kurczakiem / Spicy chicken fajitas 412

papryka, pokrojona w paseczki 1 żółta papryka, pokrojona w paseczki 2 cebule, pokrojone w piórka 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 2 limonki 1 garść posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 duże pomidory, pokrojone w drobną kostkę 1 papryczka chilli, drobno posiekana 100 g jogurtu

karmelowy
Pysznie chrupiące pieczarki w panierce 331

pieczarek 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 3 czubate łyżki mąki pszennej (u mnie Młyny Stoisław) 1 jajko mleko duża szczypta bazylii 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki około 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu około 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszamy czubatą łyżkę mąki kukurydzianej z dwoma czubatymi łyżkami mąki pszennej. Następnie wbijamy jajko, dodajemy przyprawy

Słodkie okruszki
Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym - dzieci to lubią! 147

jakaś metoda, oprócz wybierania ości pęsetą przed przyrządzeniem ryby? Oczywiście! Proste i smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉   Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Tahini jasne - domowe masło sezamowe 172

przechowuję w lodówce. Tahini jasne. Składniki 300 g białego sezamu 15 łyżek oleju winogronowego do wersji lejącej lub 12 łyżek do wersji gęstej 1/2 płaskiej łyżeczki soli morskiej drobno mielonej!  Przygotowanie rozgrzej patelnię gdy będzie już bardzo gorąca, wsyp na nią sezam podprażaj sezam, ale tak by nie zmienił koloru - nie ma się w ogóle zrumienić! (patrz

Szybko Szybkowar
Sałatka typu Caprese z Awokado 187

awokado garść listków bazylii 2 pomidory (około 200 g) kilka pomidorków koktajlowych jedna cebulka razem ze szczypiorkiem 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz grubo mielony (może być kolorowy) sól Link do filmu z przygotowania: Sałatka Caprese z awokado Przygotowanie: Pomidory przekrawam na pół, usuwam zgrubienie od łodyżki i kroję wzdłuż półplasterki – pomidorów nie obieram tylko kroję

Uwaga Babcia Gotuje
Drobiowe pulpeciki z ziołami i miodem 314

Pulpety nie muszą być nudne. Nie wierzysz? przekonaj się! Przygotuj: 500g. Mielonego mięsa drobiowego 1/2 suchej bułki lub ok. 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki czosnku 2 łyżki miodu Ok 50g. tartego parmezanu Jedno jajko Świeża pietruszka, szczypiorek i rozmaryn Jedna duża cebula Papryka w proszku Sól Pieprz   Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy: do mięsa dodajemy rozdrobnioną

MarcinChef
Patisony nadziewane 153

gniazda nasiennego, lekko nasmarowane tłuszczem, np. olejem kokosowym. Potem nadziewamy, czym mamy :) Może to być puree z kalafiora i brokuła. Nic innego jak miks ugotowanych: kalafiora i brokuła, doprawionych mieloną kolendrą, z dodatkiem tartego sera, np. parmezanu i jajka. Ugotowane warzywa miksujemy, doprawiamy, dodajemy ser i surowe jajko. Tak przygotowaną masą nadziewamy patisony lub inne warzywa, np. cukinię. Może

Kucharzyca
Młoda kapusta z agrestem 196

kapusty i przesmażamy jeszcze kilka minut od czasu do czasu mieszając. Podlewamy niewielka ilością wody (opcjonalnie bulionu) i gotujemy aż kapusta zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Pyry na Gaz
Flaczki wołowe 128

mięsa wołowego 1 listek laurowy po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego 2 łyżki majeranku (suszonego łyżka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka ostrej papryki łyżeczka mielonego czarnego pieprzu sól ,gałka muszkatołowa imbir sproszkowany 150 ml słodkiej śmietany 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka mąki   Przygotowanie   Flaki zalałem zimną wodą zagotowałem , odcedziłem , przelałem zimną

R'n'G Kitchen
Wegańskie gofry czekoladowe :) 154

tygodniu. Składniki (4 gofry): 70 g płatków owsianych  1 miarka (21 g) roślinnego białka czekoladowego (SunwarriorPolska) 1 mały dojrzały banan 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki mielonej wanilii 125 wybranego napoju roślinnego  Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do blendera/malaksera i miksuj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.  Gofrownicę mocno nagrzej. Możesz nasmarować odrobiną oleju kokosowego. Wlej

Zdrowie na języku :P
Kasza pęczak z kalafiorem i kurczakiem 367

kurczaka 1 mały kalafior (400 g) 1 pomidor ok 3 szklanek wody 1/4 szklanki śmietanki 30% 3 łyżki masła klarowanego do smażenia 1 łyżeczka przyprawy curry sól pieprz czarny mielony 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Na dużej patelni rozpuścić masło klarowane i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać skrojony filet z kurczaka, przyprawić i lekko obsmażyć

https:KKuchniaMniam
Hummus z cukinii 175

słonecznika (moczonych 4 godziny) 50 g suszonych pomidorów (użyłam z oleju) 90g tahini 2 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki wody łyżka wędzonej słodkiej papryki łyżeczka mielonego kminu 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki przekłądamy do blendera i miksujemy na gładko. Gotową pastę podałam z nasionami konopii i czarnym sezamem. Smacznego :) Artykuł Hummus z cukinii pochodzi

Mienta blog
Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek 263

skóry 25 g soli peklującej 2-3 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 4-5 kulek pieprzu kolorowego lub czarnego 0,5-1 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 800 ml wrzątku 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Przygotuj duże naczynie z pokrywką lub dodatkowo folię spożywczą do zamknięcia naczynia. Do wrzątku dodaj przyprawy

Anioszek w kuchni
Koktajl bananowo - brzoskwiniowy 248

możecie go śmiało pominąć ;-) SKŁADNIKI 1 banan 1 brzoskwinia 1/2 pomarańczy 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżki otrąb orkiszowych prażonych 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego Wszystkie składniki koktajlu miksujemy razem do momentu aż na wierzchu zacznie się delikatnie pienić. Gotowe

Czary - gary w kuchni