mielone - 47549 przepisów (strona:1777/3170)

Satay - kurczak w mleku kokosowym 291

wcześniej przygotowanej marynaty, wymieszać i odstawić na 1 - 2 godziny. Nabić na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki grillować na obie strony po kilka minut, przed podaniem posypać mielonymi orzechami nerkowca. Sałatka: kapusta pekińska cebula czerwona marchewka jabłko natka pietruszki Wszystkie składniki dość drobno posiekać, przed podaniem polać sosem  wafu

Lubię to gotuję
Kaszanka domowa (parzona) 273

wędzarnicza -krew 0,5 litra lub suchej 10 g rozpuszczonej w 0,5 litra wody Przyprawy -sól nie jodowana 18 g/kg farszu -majeranek 1,5 g/kg farszu -pieprz czarny mielony 2 g/kg farszu -ziele angielski 0,5 g/kg farszu -gałka muszkatałowa 0,5 g/kg farszu -czosnek granulowany 1 g /kg farszu -7 liści laurowych dodanych przy gotowaniu mięsa Wykonanie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Podudzia z kurczaka pieczone z kurkami. 208

Składniki: 4 podudzia z kurczaka 250 g kurek 2 łyżeczki koperku suszonego 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej sól, pieprz 1/4 szklanki oliwy 4 małe lub 3 duże ząbki czosnku Podudzia płuczemy wkładamy do miski. Do szklanki wlewamy oliwę i wsypujemy przyprawy - mieszamy. Następnie przygotowaną mieszankę polewamy naszego kurczaka (tak aby z każdej strony był pokryty marynatą. Następnie miskę zakrywamy

Moje-pitraszenie
Naleśniki kokosowe z frużeliną truskawkową 187

całkowity 50 min Naleśniki 500 ml mleka 100 ml wody gazowanej 250 g mąki pszennej 1 całe jajko 1 łyżka oleju szczypta soli Ser 500 g sera białego trzykrotnie mielonego 100 ml jogurtu naturalnego * 5-6 łyżek cukru pudru 25 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego Frużelina truskawkowa 500 g truskawek 60 g cukru 1/2 soku z limonki

Wędrówki po kuchni
Pulpety w sosie koperkowym 187

Ważne jest aby mięso na pulpety nie było zbyt chude, ponieważ wyjdą twarde i niesmaczne. Jeśli mięso jest odpowiednie to pulpeciki będą delikatne i mięciutkie. Gorąco polecam :) Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego lub z indyka 1 cebula 1 jajko garść tartej bułki mąka pszenna do obtoczenia 3 szklanki wywaru warzywnego 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szklanki mleka 2 łyżki

kuchnia doski
Krem Daktylowy z Cynamonem 170

całości nadal nie chce nawet spróbować, więc daktyle będę serwować mu w formie kremu, to już postanowione :) Składniki: 400 g suszonych daktyli 7 łyżek wody 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu Sposób przygotowania: Tu sprawa jest prosta. Jeśli namoczymy daktyle przez kilka godzin w wodzie potem łatwo i szybko uda nam się zmiksować je na gładki krem. Jeśli macie blender

Blondynka Gotuje
Tarta z migdałowym nadzieniem i jabłkami czyli Słodki Czwartek odc.109 204

upiec inne ciasto ale dołozyć do niego jabłka. Efekt zadziwiająco smaczny i wszyscy szczęśliwi :) Przepis wg "Ekonomii gastronomii", znacznie zmodyfikowany. Tarta z migdałowym nadzieniem i jabłkami masa: 120 g mielonych migdałów 100 g masła 100 g cukru 1 jajko dżem malinowy 2 kwaśne jabłka ciasto kruche: 125 g masła 100 g cukru 2 żółtka szczypta soli 250 g mąki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gołąbki tradycyjne z sosem pomidorowym 208

Składniki: -główka kapusty -2 szklanki ryżu -1/2 kg mięsa mielonego, np.karkówki -1 cebula -2 ząbki czosnku -olej -sól, pieprz -plastry boczku do obłożenia gołąbków Na sos: -jedna marchew -pół małej bulwy selera -jedna pietruszka -jedna cebula  -5 dag masła -puszka pomidorów bez skórki -dwa liście laurowe -dwa ziela angielskie -sól, pieprz, odrobina chili

Kulinarne przemyslenia
Bezglutenowe wrapy z ciecierzycy. 319

odżywczy posiłek à la tortilla.  I kto powiedział, że zdrowe gotowanie wymaga czasu? :) Składniki (4 placki): 1 szklanka dobrze zmielonej mąki z cieciorki (140 g) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka gazowanej wody szczypta soli opcjonalnie suszone zioła, czarnuszka, kminek, papryka łyżeczka oleju do smażenia Dodatki: Dowolne warzywa, ja użyłam następujących (wszystkie surowe

Powiedz dietom nie
PIECZONE BURGERY Z INDYKA 202

Składniki na 6 sztuk: 450 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 duże jajko ok. 70 g ze skorupką 1/3 czerwonej papryki ok. 100 g 3 małe ogórki kiszone ok. 150 g 1 ząbek czosnku 1/2 małej cebulki ok. 50 g Zetrzyj ogórka na tarce i odciśnij z nadmiaru wody. Paprykę i cebulę drobno posiekaj (ewentualnie możesz też zetrzeć

Vroblewska-fitlife
Crunchy orzechowe - zdrowe i fit :) 215

nerkowców) 45 g oleju kokosowego  15 g tłuszczu kakaowego (Biolovers) 1 łyżeczka stewi w płynie (Biolovers)  szczypta soli himalajskiej  1 łyżeczka cynamonu  1 łyżeczka mielonej wanilii (Biolovers) 35 g orzechów włoskich (Biolovers) 35 g nerkowców 35 g migdałów  35 g pestek dyni 35 g nasion słonecznika  35 g nasion chia 35 g sezamu

Zdrowie na języku :P
Pikantne fajitas z kurczakiem / Spicy chicken fajitas 440

papryka, pokrojona w paseczki 1 żółta papryka, pokrojona w paseczki 2 cebule, pokrojone w piórka 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 2 limonki 1 garść posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 duże pomidory, pokrojone w drobną kostkę 1 papryczka chilli, drobno posiekana 100 g jogurtu

karmelowy
Pysznie chrupiące pieczarki w panierce 362

pieczarek 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 3 czubate łyżki mąki pszennej (u mnie Młyny Stoisław) 1 jajko mleko duża szczypta bazylii 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki około 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu około 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszamy czubatą łyżkę mąki kukurydzianej z dwoma czubatymi łyżkami mąki pszennej. Następnie wbijamy jajko, dodajemy przyprawy

Słodkie okruszki
Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym - dzieci to lubią! 167

jakaś metoda, oprócz wybierania ości pęsetą przed przyrządzeniem ryby? Oczywiście! Proste i smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉   Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Tahini jasne - domowe masło sezamowe 206

przechowuję w lodówce. Tahini jasne. Składniki 300 g białego sezamu 15 łyżek oleju winogronowego do wersji lejącej lub 12 łyżek do wersji gęstej 1/2 płaskiej łyżeczki soli morskiej drobno mielonej!  Przygotowanie rozgrzej patelnię gdy będzie już bardzo gorąca, wsyp na nią sezam podprażaj sezam, ale tak by nie zmienił koloru - nie ma się w ogóle zrumienić! (patrz

Szybko Szybkowar