Sos chilli. Pozornie słodki

Sos chilli. Pozornie słodki

Sos chilli. Pozornie słodki

Składniki: 1 kg ostrych papryczek 15 łyżek cukru lub miodu 6 łyżek mąki ziemniaczanej 10 lub więcej ząbków czosnku 2 cebule 5 cm świeżego imbiru lub 2 łyżeczki mielonego 2 łyżeczki cukru 150 ml octu jabłkowego lub innego winnego woda Przygotowanie: Papryczki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Jeśli jesteście zwolennikami wybitnej pikanterii, to zostawcie nasiona. Ja większość usunęłam, bo bałam się, że będzie wypalało aż nadto. Następnie wrzuciłam je do malaksera razem z cukrem i zmiksowałam. Teraz przek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję