łyżki oleju 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 5 łyżek brązowego cukru 5 ząbków czosnku 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka papryki wędzonej słodkiej 1 łyżka papryki mielonej ostrej (ja nie dałam) 1 łyżka majeranku Mięso myjemy, osuszamy. Do miseczki przeciskamy czosnek przez prasę, dajemy resztę składników, mieszamy i tak przygotowaną marynatą nacieramy porządnie mięso. Wkładamy
kruche babeczkibyć jak najbardziej pełnoziarnisty 250 g krewetek koktajlowych 500 g pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 1/2 pęczka bazylii 5 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki masła sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy oliwę i dodajemy obrany i posiekany w plasterki czosnek. Lekko zarumieniamy
Moje Kuchenne Rewelacjewiemy co jest w środku. A w tym dżemie w środku są same pyszne rzeczy, spójrzcie na składniki poniżej. Potrzebujemy: 2,5 kg jabłek 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 2 cytryny 700 g cukru żelującego 3:1 100 ml wody Wykonanie: Jabłka (jeżeli mamy ekologiczne lub niepryskane to nie trzeba obierać
Marder&Marder Manufacturezastąpić owoce oraz smaki galaretek innymi. Jak nas wyobraźnia i kubki smakowe poniosą! Składniki: Na spód: ok. 300g ciasteczek pełnoziarnistych ok. 120 g masła Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu do serników 50 g cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: borówki amerykańskie 2 galaretki brzoskwiniowe Ciasteczka pokruszyć na mniejsze kawałki i zblendować (ale nie na pył!), wymieszać
Simply Foodmakaronu penne 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 średnia główka czosnku 1 duża śmietana 18% 1 mała śmietana 12% przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, curry, mielona gałka muszkatołowa kiełki rzodkiewki do posypania (można pominąć) Brokuła umyć, podzielić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. W dużym garnku ugotować makaron wg instrukcji
Simply Foodjajka 2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki wody gazowanej Farsz: 2 cebule 500 g pieczarek 250 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka i ostra mielona papryka Panierka: 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta Najpierw należy usmażyć naleśniki. Wszystkie podane składniki wymieszać lub zmiksować na gładką masę bez grudek i smażyć trochę grubsze
Simply Foodmąki 25 dag cukru 8 jaj 1 margaryna cukier z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag wiórków kokosowych 10 dag mielonych orzechów 10 dag maku 2 łyżki kakao 4 łyżki kwaśnej śmietany Margarynę ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do niej kolejno po jednym żółtku. Mieszamy
Cynamonowe szczęściewyglądu Smacznego Składniki na pesto: 3 średniej wielkości cukinie 100ml oliwy z oliwek 3 łyżki uprażonego sezamu 3 ząbki czosnku spora garść świeżego szpinaku łyżeczka soli szczypta świeżo mielonych płatków chili 0,5 łyżeczki sosu sojowego 1-2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie pesto: Do kielicha blendera wrzucamy sezam, posiekany czosnek i szpinak. Rozdrabniamy. Cukinię razem ze skórą kroimy
NiePieprz.plduży brokuł 5 jajek 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera, u mnie gouda 5 łyżek majonezu 5 łyżek jogurtu naturalnego 3-4 ząbki czosnku mielony pieprz kolorowy Jogurt i majonez przełożyć do miseczki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz trochę zmielonego czarnego pieprzu do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić aby smaki się przegryzły. Brokuła
Monia miesza i gotujeangielskiego 4 ziarenka pieprzu czarnego ziarnistego Bejca: 1 szklanka piwa 1 łyżka octu winnego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu 4 ząbki czosnku Sól do smaku ½ łyżeczki pieprzu mielonego Sposób przygotowania: Golonki myję, zalewam zimną wodą, dodaję obraną marchewkę, seler, resztę przypraw, sól, doprowadzam do wrzenia i gotuję 2-3 godziny na małym ogniu do miękkości. Odsączam
Wanilia i Kardamonświeży) 2 duże dojrzałe pomidory 1 duża marchewka 1 duży ziemniak 2 łyżki koncentratu pomidorowego (u mnie Dawtona) 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka cząbru 2 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu naturalnego sól do smaku (u mnie
Kuchcik gotujepomarańczą: 1 duża pomarańcza 500 g pure z dyni 130 g cukru 1,5 łyżeczki cynamonu (jeśli nie lubicie możecie dodać mniej lub go pominąć) 1/4 łyżeczki mielonego imbiru szczypta soli 2 jajka 180 g mleka skondensowanego niesłodzonego kandyzowana skórka pomarańczowa Ponadto: Do dekoracji 50 g marcepanu szczypta barwniku spożywczego w kol. zielonym,pomarańczowym
vaniliowoczekoladowatutaj . Składniki: 200g kiełbasy chorizo puszka ciecierzycy (400g) 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka przecieru pomidorowego 4-5 ziemniaków 3/4 łyżeczki mielonej wędzonej papryki 2-3 gałązki tymianku sól pieprz Wolnowar rozgrzać według instrukcji. Czosnek drobno posiekać, a cebulę i kiełbasę chorizo pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwe
kuchnia doskiwody. Wyjąć, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać utartą dynię, olej, wlać pół szklanki wody i gotować kilka minut, dodając przyprawy, ocet oraz śmietanę. Można również dodać mielony kminek, zmiażdżony ząbek czosnku lub szczyptę chili - wszystko zależy od naszych upodobań. Buraczki podawać ciepłe
Czerwień i błękitSkładniki: makaron 10 gniazdek, sos 2 opakowania/carbonara, woda 400 ml, śmietana gęsta 6 łyżek, jajka 4 sztuki "XL", masło - ile potrzeba, sól - do smaku, pieprz czarny mielony - do smaku, kalafior 1 sztuka/fioletowy kalafior Di Sicilia violetto, kalafior fioletowy ma bardziej pikantny smak niż odmiany o białych różach, to także cenne warzywo w diecie odchudzającej tak jak i kapusta
W Mojej Kuchni Lubię