mielone - 47549 przepisów (strona:1787/3170)

Zapiekanka Ziemniaczana z Mięsem 511

bardzo smaczna. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zapiekanki ziemniaczanej będziemy potrzebować: Użyłam naczynia żaroodpornego o wymiarach 32 cm x 22 cm około 2 kg ziemniaków 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 700 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 2 marchewki (około 150 g) 2 łodygi selera naciowego (około 150 g) 1 cebula (około 100 g) 100 g sera żółtego

Uwaga Babcia Gotuje
Keczup z cukinii 515

wyszedł bardzo dobry, zdecydowanie polecamy zrobienie.       Potrzebujemy: 1,5 kg cukinii 3 czerwone papryki 0,5 kg cebuli 0,5 szklanki octu jabłkowego 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 800 g przecieru pomidorowego (np. z TEGO przepisu) 10 łyżek cukru 2 łyżki soli Cukinię obieramy, wydrążamy środek z pestkami i ścieramy na tarce

Marder&Marder Manufacture
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 152

się rozpuści, a sos nieco zredukuje. Kluseczki kładzione szpinakowe: Jajka wbijamy do miski, rozkłócamy, dodajemy mąkę i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, solą ziołową i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż masa stanie się jednolita - powinna być gęsta. W garnku gotujemy wodę, lekko solimy i wlewamy łyżkę oleju. We wrzątku maczamy łyżkę, następnie gorącą nabieramy

Kolorowy Przepisownik
Grzanki z twarożkiem, masłem orzechowym, miodem i ostrą papryką 178

trawienie, ale wcale nie musi ich być bardzo dużo.  Składniki: ulubione pełnoziarniste pieczywo masło twaróg śmietankowy (ewentualnie tłusty lub półtłusty) mleko masło orzechowe miód ostra papryka - ja użyłam mielonych płatków Twaróg pognieść widelcem, dodać mleko i wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Kawałki pieczywa posmarować cienko masłem, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury

Codzienna kuchnia niecodzienna
Greckie spaghetti z cukinią, szparagami i marchewką 194

porcje makaronu spaghetti (ok. 80 g), 120 g szparagów białych, 1 marchew (ok. 50 g), ½ średniej cukinii (ok. 50 g), 1 łyżeczka ziół greckich– mieszanka przypraw, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki cukru, świeża bazylia tajska i czerwona. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na  al dente, odcedzamy

Moniki Smakołyki
Szybkie pierogi z białym serkiem i jagodami. 197

szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka gorącej wody 1 jajo płaska łyżeczka soli łyżeczka oleju Farsz: 0,5 kg białego sera zmielonego na drobnym sicie dwa razy, lub już mielonego ale dobrego jakościowo, np. Mój Ulubiony. szklanka jagód leśnych 5 łyżek cukru jajo Wykonanie: Ser zmiksować na gładką masę z dodatkiem jaja i cukru. Mąkę włożyć do misy miksera

Poezja Smaków - blog kulinarny
Leczo prosty przepis na pyszny obiad ! Przepis na danie z wolnowaru. 235

mojego ulubionego z Lidla Freshona Passata di pomidoro) – ale może wymienić na inny 2 łyżki oleju rzepakowego  2 łyżki ziół prowansalskich  pieprz świeżo mielony   Zagotowuję wodę, zalewam ją ponacinane na krzyż pomidory, po chwili przelewam je zimną wodą i ściągam z nich skórkę, kroimy w kawałki i przekładamy do miski. Cebulę należy obrać i kroimy

Kuchnia na wzgórzu
Cukinia raz, cukinia dwa 165

dziś serem feta, komosą ryżową i pomidorem. Cukinia zapiekana z komosą 2 duże cukinie 100 g (lub więcej) sera feta 1 duży pomidor 100 g komosy ryżowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry sól do smaku Cukinie kroimy wzdłuż na połówki, wydrążamy środek z pestkami, solimy, smarujemy olejem kokosowym i pieczemy w 160 st. C przez ok. 10 minut. Komosę ryżową

Kucharzyca
Kotlety z kalafiora 197

obiad dla wegetarian i małych niejadków, bo w tej postaci bez szemrania zjedzą kalafiora. Idealny sposób na wykorzystanie resztek kalafiora i ziemniaków z poprzedniego dnia. Smaczna odmiana dla mięsnych mielonych. Składniki: 1 mały kalafior 3 średnie ziemniaki 1 jajko 2 łyżki kaparów 2 łyżki bułki tartej+ do obtaczania 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz gałka muszkarałowa olej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Nóżki kurczaka w musztardzie i boczku 239

Dijon 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka ostrej papryki 6 listków szałwii, drobno posiekanych 2 gałązki rozmarynu 8 plastrów wędzonego boczku 100 ml białego wina sól, świeżo mielony pieprz szczypiorek do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN +marynowanie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Przygotowania najlepiej zacząć z samego rana. W misce mieszamy oliwę, musztardę, czosnek, ostrą paprykę, listki

My Culinary Art
Jak grillować mięso? 183

Kurczaka nacieramy i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Wówczas mięso przesiąka zapachem i smakiem wybranych przypraw. Wołowina nie potrzebuje marynaty. Po upieczeniu można ją posypać gruboziarnistą solą i mielonym pieprzem . Post Jak grillować mięso? pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wątróbka po indyjsku. 149

prostu bardzo smaczna :) Koniecznie wypróbujecie :) Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pasty imbirowej 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki garam masali 2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 3/4 szkl. wody sól olej Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Podsmażyć na oleju, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać pastę imbirową

zadanie-gotowanie
Risotto cytrynowe 137

łodyga selera naciowego 50 ml białego wina 600-800 ml bulionu z warzyw kilka nitek szafranu (opcjonalnie odrobina kurkumy) 1 żółtko 1 cytryna 50 g parmezanu świeży rozmaryn świeżo mielony biały pieprz * PRZYGOTOWANIE Wstaw bulion na mały ogień tak, aby był cały czas gorący. Wrzuć nitki szafranu lub kurkumę i trzymaj garnek cały czas na ogniu. W osobnym garnku

Food Square
Gulasz wieprzowy z groszkiem 164

Cebule siekamy w pól plasterki, czosnek w cienkie plasterki. Warzywa przesmażamy na tłuszczu do zeszklenia. Dodajemy mięso uprzednio umyte i posiekane w dowolnej wielkości kostkę. Mięso doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodką papryką, ziołami prowansalskimi, majerankiem i odrobiną cynamonu. Przesmażamy aż mięsa się zetnie. Podlewamy bulionem (ja użyłam drobiowego) i zmniejszamy ognień. Dusimy pod przykryciem przez godzinę. Jeśli

Pyry na Gaz
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe 171

białego chleba, pozbawionego skórki 80 ml passaty pomidorowej lub soku pomidorowego 1-1.5 łyżki czerwonego octu winnego 50 ml oliwy garść liści bazylii spora szczypta soli i świeżo mielonego pieprzu do podania: oliwa, pomidorki koktajlowe, listki bazylii, plasterki papryczki chilli (opcjonalnie), pasuje również pokrojony w kostkę ser feta, grzanki z chleba, świeża bagietka Przygotowanie gazpacho pomidorowo-arbuzowego: Pomidory

Chilli Czosnek i Oliwa