Potrawa bardzo prosta do przygotowania,smaczna i szybka do zrobienia,tania. 5o dag.ziemniaków 2 dag.masła 10 dag.cebuli 16dag.sera żółtego 20g. koncentratu pomidorowego sól papryka słodka mielona ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki kroimy w plastry.Cebulę drobno siekamy,dusimy na maśle,dodajemy ziemniaki i nadal dusimy pod przykryciem na małym ogniu.Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.Wykładamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikońca i trzeba to wykorzystać. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe sok z 1 cytryny 4 łyżki miodu 2 duże cebule 3 łyżki oliwy 8 łyżek jasnego sosu sojowego świeżo mielony kolorowy pieprz sól 0,5 szklanki białego wytrawnego wina 250 g truskawek kilka listków bazylii oliwa Przygotowanie: Z soku z cytryny, sosu sojowego i miodu robimy marynatę łącząc
Lili w kuchnimarchewką 4 średnie cebule 6 małych pieczarek 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki tortowej ½ łyżeczki ziarenek kminku 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1 litr rosołu 4 liście laurowe 1 łyżeczka kolorowego ziarnistego pieprzu 2 ziela angielskie ½ szklanki słodkiej śmietanki 18% sól do smaku Sposób przygotowania: Mięso z szynki myję, kroję
Wanilia i KardamonSkładniki: ryba 1,2 kg, olej rzepakowy 3/4 szklanki, przyprawa do ryb 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki nototenia ma białe mięso, jest smaczne i mięsiste, ma mało ości, można piec, smażyć, zalać zalewą octową czy sosem pomidorowym... olej wlać do miseczki, wsypać przyprawę do ryb, kucharka, pieprz
W Mojej Kuchni Lubięrównież. Te placuszki zrobiłam na bazie ciasta do pankejków. Jeśli wiecie, jak pachną duszone na maśle grzybki z cebulką, to możecie sobie wyobrazić zapach tych placuszków ... Smak wzbogaciłam szczyptą mielonej wędzonej papryki, co dodatkowo podkreśliło ich rumiany kolor. Jedliśmy je z sosem pomidorowym i z kwaśną śmietaną. Bez dodatków świetnie sprawdziły się jako przekąska między posiłkami regularnie cichaczem podjadane
Posadzone i zjedzoneczerwonej soczewicy 1 cebula 3 ziemniaki 3 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu warzywnego 200 ml maślanki 2 łyżki pestek słonecznika 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól pieprz świeżo mielony Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Odstawiamy. Odcinamy różyczki kalafiora. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku zagotowujemy bulion warzywny i dodajemy różyczki kalafiora i pokrojone ziemniaki. Czosnek obieramy
My Chcemy Jeśćlitra octu winnego, u mnie domowy z czerwonego wina - 1/2 litra oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki soli - 10 ziarenek ziela angielskiego - 5 listków laurowych - 3 płaskie łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Przyprawy i dodatki zawsze od sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl . 1. Paprykę myjemy, osuszamy i wycinamy gniazda nasienne. Przy ostrych paprykach bardzo, ale to bardzo uważajcie żeby nie zatrzeć oczu
Apetyczna babeczkapęczka pietruszki, bez łodyżek 2 łyżeczki przyprawy toskańskiej z suszonymi pomidorami Kotanyi ½ łyżeczki suszonego tymianku lub kilka gałązek świeżego 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki oleju rzepakowego mielony pieprz
Karo in the Kitchenbułki tartej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru pudru na krem: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (po 40 g) 2 łyżki cukru łyżeczka sypkiej kawy mielonej 250 g masła na polewę: 125 g masła 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki wrzątku dodatkowo: słoiczek dżemu wiśniowego kilkanaście małych bezików cukrowe kwiatki bita śmietana
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaziemniaki 1 kg, cebula 1 duża, cukinia 1 większa, jajka 2 sztuki "L", mąka pszenna 1 szklanka, bułka tarta 2 łyżki, czosnek 1 główka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba obrane ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków najlepiej wprost na sitko z drobną siateczką, zostawić do odcieknięcia soku z ziemniaków, następnie
W Mojej Kuchni Lubięosób Składniki: burger: 50 g komosy ryżowej puszka czarnej fasoli 2 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego lub bez cukru 2 daktyle 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki słodkiej, mielonej papryki 3 łyżki oliwy sól, pieprz hummus: przepis znajdziecie w poprzednich postach (dział pasty/dodatki) cebulka: 2 cebule 2 łyżki miodu szczypta soli bakłażan: 1 mały bakłażan sól, pieprz dodatki
Jaglusiałyżki mąki orkiszowej 4 łyżki twarogu półtłustego 1 małe jajko sos: 1 duża łyżka miodu 2 łyżki octu balsamicznego 3 garście jarmużu 3 łyżki pestek słonecznika sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Kluski: Wszystkie składniki wsypać do miski i dokładnie zagnieść. Na stolnicy oprószonej mąką formować podłużne wałki a potem kroić w małe kluseczki. Gotować około
Jaglusiajajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki płynnego miodu 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżeczki przyprawy do piernika wykonanie: Mieszam olej z jajkami i płynnym miodem, a w osobnej misce - wszystkie suche składniki. Do suchych składników wlewam mokre, dodaję puree
babka w formieprzyprawiłam do smaku i gotowałam do miękkości. Ugotowane warzywa zmiksowałam, a do miseczki wsypałam dodatkowo pietruchę i dodałam śmietanę (jak nigdy ;)). II Danie 16:00 Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. Jak widać Lila zjadła całą blaszkę babki ziemniaczanej. Na szczęście wymiary naczynia do pieczenia to 9x15, a nie 24x28! :) Podwieczorek 17:30 ........................................................................................ Woda Drugie danie było bardzo syte. Najedzona
lady-och-mistrzyni.blogspot.commarynacie czosnkowo-kuminowej. Składniki na 2 porcje: Ziemniaki: 400g małych ziemniaków 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki kminu rzymskiego Oliwa z oliwek Łosoś: 300g fileta z łososia 1 ząbek czosnku Mielona kolendra Sól Pieprz Oliwa z oliwek Peperonata: 200g pomidorów z puszki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 2 ząbki czosnku Kilkucentymetrowy kawałek pora Kawałek papryczki chili Sól Pieprz
Fabryka pomysłów