mielone - 47549 przepisów (strona:1799/3170)

Chłodnik litewski 209

ogórki, obrane, pokrojone w drobną kostkę  2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sok z 1/2 cytryny 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 płaska łyżeczka cukru sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: jajka ugotowane na twardo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku umieszczamy posiekane liście botwinki, zalewamy odrobiną wrzątku, stawiamy na ogniu

My Culinary Art
Grillowane paprykowe podudzia z talarkami i cukinią 166

łyżki octu winnego z białego wina, 2 łyżki wody niegazowanej, ponadto: 10 szt. podudzi z kurczaka, ziemniaki, młoda cukinia, 1 łyżeczka rozmaryny suszonego, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka cukru trzcinowego, 4 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Marynata: Paprykę oczyszczamy i kroimy na małe części. Miksujemy za pomocą blendera, dodajemy pozostałe płynne składniki i ponownie miksujemy

Moniki Smakołyki
Sernik na zimno z (nie) zwykłym ciastem 221

średnicy 16 cm) Ciasto: 100g masła/margaryny 130g mąki pszennej 70g mąki pszennej graham (może być dowolna) 1 jajko (małe) 35g cukru pudru 1 szczypta soli Masa: 400g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 90g śmietany 1/2 szklani cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo do dekoracji: beziki kulki czekoladowe

Di gotuje
Pulpety z indyka w zielonym sosie 140

się na taki obiad? Na blogu znajdziecie również przepisy na pulpety w sosie pomidorowym, pulpety w sosie serowym i inne   również bardzo smaczne. Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 kajzerka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 300 g mrożonego szpinaku 400 ml śmietany 30% 1 serek topiony 1 l bulionu mięsnego 2 łyżki mąki

O kuchni z uczuciem
Krem z zielonego groszku z mascarpone 146

bulionu warzywnego (3 szklanki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka mascarpone (można zastąpić dwoma łyżkami gęstej śmietanki 36%) 1 łyżka masła duża szczypta cukru sól morska, świeżo mielony pieprz do podania: dodatkowy groszek, grzanki czosnkowe (lub groszek ptysiowy ) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); W garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z łyżką masła. Podsmażamy szalotki

Poezja smaku
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 194

sycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety

Proste-przepisy.pl
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 202

papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka masła 2 kartony/puszki krojonych pomidorów pół szklanki kaszy 2-3 szklanki rosołu lub wody sól, świeżo mielony pieprz Pierś, dużą paprykę, cebule i selera pokroić,   następnie podsmażyć na maśle, na niezbyt dużym ogniu. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory z puszki i ostre papryczki, sól i pieprz wedle

Pora na pora
Pasta z bobu i domowe chlebki pita 166

łyżki soku z cytryny 6 łyżek oleju z pestek winogron 4 łyżki wody 2 łyżki uprażonego białego sezamu 2 łyżki uprażonego czarnego sezamu sól, pieprz opcjonalnie 1 łyżka mielonego ostropestu plamiste go Do melaksera lub blendera wkładamy bób, dodajemy szpinak i miksujemy z dodatkiem wody, oliwy i serka. Nie musimy rozdrabniać tego na gładką masę, my zostawiliśmy drobne, nierozdrobnione

Marder&Marder Manufacture
Poziomkowa pianka sernikowa 214

lekkich i puszystych serników na zimno jakie jadłam. Połączenie serowej pianki, galaretki poziomkowej i czekolady jest po prostu genialne! Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI (tortownica 18 cm) masa: 250g twarogu (trzykrotnie mielonego) 300 ml śmietanki 30% (3-4 łyżki zostawiamy do polewy) 1 galaretka poziomkowa 250 ml wody 2-3 łyżki cukru spód: 80g herbatników 1 łyżka masła 1 płaska łyżka

DefinicjaSmaku
Owoce pod kruszonką z migdałów i płatków owsianych, z chia czyli Weekendowe Łakocie odc.121 164

końcu zasoby zamrażarkowe i wykorzystałam resztkę mrożonych malin, jagód i truskawek) 2 łyżki nasion chia 2 łyżki syropu z agawy lub klonowego kruszonka: 120 ml płatków owsianych 80 g mielonych migdałów po 2 łyżki syropu z agawy i oleju kokosowego (ja zastąpiłam masłem) szczypta soli Składniki kruszonki mieszamy, zagniatamy i chłodzimy w zamrażarce ok 15 minut. Owoce mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM Z MIĘSEM MIELONYM 200

Dziś przedstawiam Wam mój sposób na szybki obiad :) Przygotowuję go zawsze wtedy, kiedy mam mało czasu na zrobienie obiadu. Makaron z sosem pomidorowym z mięsem mielonym. U nas doskonale sprawdza się też ze stopionym serem żółtym. Składniki: * makaron typu spaghetti  * starty na tarce o grubych oczkach żółty ser (u mnie cheddar) * sos pomidorowy

Zrób to smacznie
Sos pieczarkowy 161

pieczarkowy to świetny dodatek to wszelkiego rodzaju mięs i nie tylko. Najczęściej podaję go moim mężczyznom do kotletów schabowych a nawet czasami do kotletów mielonych. Przygotowanie takowego sosu zajmie niespełna 15 minut i najlepiej smakuje na ciepło. Sos pieczarkowy zgodnie z poniższym przepisem charakteryzuje się lekko cierpkim posmakiem dzięki cytrynie – to dzięki niej […] The post Sos pieczarkowy

Magiczny Garnek
Brokuły stir fry z krewetkami 217

łyżka oliwy lub oleju 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego (można użyć winnego) 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego 1 łyżka świeżo startego imbiru (nie zamieniać na mielony) 1 łyżka (okrągła) brązowego cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej albo ziemniaczanej 2-3 ząbki czosnku – zmiażdżone opcjonalnie 1 łyżeczka sosu Sriracha albo Piri-Piri

Pociąg Do Kuchni
Dymne szaszłyki z łososia i cukinii 178

dymnej to cudowna odmiana od mięsnego grilla. Składniki: 1 kg filetów z łososia bez skóry 2 duże cukinie 2 łyżeczki wędzonej czerwonej papryki 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 okrągłe łyżeczki brązowego cukru (nie zamieniać!) 3/4 łyżeczki soli patyczki do szaszłyków Wykonanie: Cukinie umyć (nie obierać) i pokroić w plastry (grubość około 2 mm). Łososia pokroić

Pociąg Do Kuchni
Pulki ze śledziem 296

się da . Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w kawałki – paski lub kwadraty średniej wielkości -dodajemy do cebuli . Wzbogacamy śmietaną , cukrem , solą i porządną ilością pieprzu , najlepiej świeżo mielonego . Odstawiamy do przegryzienia na godzinkę . Ziemniaki , czyli nasze pulki , dokładnie myjemy , nie obieramy i gotujemy takie umundurowane około 15 minut , ale tak naprawdę zależy to od ich wielkości

Ogrodnik w podróży