obiad Składniki filet z łososia 300 g cukinia 1/2 szt pieczarki 5-6 szt suszone pomidory 2-3 szt pieprz ziołowy przyprawa do ryb sól i pieprz papryka słodka mielona … Czytaj dalej Łosoś duszony z warzywami
czarrna od kuchninaczynia, na wierzchu ułożyć plasterki pomidora. Zapiekankę posypać startą mozarellą. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut lub do ścięcia się masy. Podawać ze świeżo mielonym pieprzem i świeżą bazylią. WARTOŚCI ODŻYWCZE 423 kcal: 21,8B\15,2T\10,2W Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Tetiisherimiodem, a następnie powoli dolewamy oliwę z oliwek ciągle mieszając, aby sos się nie rozwarstwił. 6. Polewamy sałatkę sosem, posypujemy ziarnami słonecznika oraz delikatnie oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
W kuchni Katieprzygotowaniu, przepyszny, nie za słodki, idealny… Nie chwalę swojego przepisu, po prostu kocham serniki Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami Składniki: Około 100 sztuk herbatników 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka
Kocham Czekoladęjest bardzo łatwy w przygotowaniu a tym samym bardzo pyszny. Najgorzej jest czekać aż się schłodzi a zaglądanie do lodówki w niczym nie pomaga. Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych 1 łyżka
Kocham CzekoladęSkładniki: 700 g mięsa mielonego 300 g makaronu cannelloni 2 łyżki startego sera zółtego 2 cebule 2 marchewki 3-4 ząbki czosnku olej /masło oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz sos pomidorowy puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomodorowego czosnek granulowany oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz dodatkowo 200 g sera żółtego 100 g sera mozzarella Wykonanie: Warzywa umyć
magiczna kuchnia Kasiostre i aromatyczne Składniki filet z dorsza 0,5 kg mleko kokosowe 1 puszka pasta curry zielona 50 g cebula 2 szt czosnek 3 ząbki brokuły ok. 30 dkg mielona … Czytaj dalej Ogniste zielone curry z dorszem
czarrna od kuchnimięsa a całość zrobi nam rewelacyjny obiad na świeżym powietrzu. Smacznego! Składniki : * czerwona papryka * cukinia * czerwona cebula * pieczarki * bakłażan * 3 łyżki oleju rzepakowego * łyżeczka oregano * sól, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Olej wymieszać z oregano i pieprzem. Warzywa pokroić na dowolne kawałki i posolić. Wymieszać z olejem i odstawić na 15 minut. Grillować 7-8 minut. Podawać
Magiczne Życie Martyząbki czosnku jelita baranie cienkie do kiełbas ok 1,5 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Jelita baranie moczymy w ciepłej wodzie. Mięso wieprzowe: łopatkę i boczek kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mielenia. Do zmielonego mięsa wieprzowego dodajemy sól, majeranek, pieprz młotkowany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawy dodajemy w takiej ilości jak lubimy, lepiej dać początkowo mniej, (szczególnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: szynka wieprzowa 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżka, czosnek granulowany 2 łyżeczki, cebula 2 sztuki, woda 4 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, woda 2 szklanki, czosnek niedźwiedzi 3 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku szynkę świeżą pokroić
W Mojej Kuchni Lubięwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Były już sajgonki klasyczne z mięsem mielonym ( klik ), więc tym razem przepis na popularne (w Tajlandii i Wietnamie) spring rolls’y, czyli świeże sajgonki, których nie smaży się w oleju. Obie wersje są bardzo smaczne, z tymże ta - oczywiście jest zdrowsza. Sami się przekonajcie, która Wam najbardziej odpowiada
Di gotujeplasterkach, 6 pomidorków koktajlowych, listki świeżej bazylii, kilka rzodkiewek, 1 łyżka sezamu czarnego, kilka liści świeżego czosnku niedźwiedziego, dressing: 70 ml oleju rzepakowego, ½ soku z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, garść świeżego czosnku niedźwiedziego. Przygotowanie: Dressing: Czosnek niedźwiedzi rozdrabniamy za pomocą blendera. Dolewamy olej i miksujemy kilka sek. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem
Moniki Smakołykiczyli główne składniki mojej dzisiejszej propozycji. :) Składniki: 1 duży jogurt naturalny 1 kefir 1 pęczek rzodkiewek 4-6 ogórków gruntowych 2-3 ząbki czosnku świeży koperek świeży szczypiorek świeżo mielony pieprz sól cukier opcjonalnie: sok z połowy cytryny Wykonanie: Umyj i obierz rzodkiewki oraz ogórki. Zblenduj na małe kawałki. Wyłóż na sitko, aby odsączyć nadmiar wody. Posiekaj
Garniec Magalietęskno Wam już za tak przygotowanym mięskiem. :) Składniki - 0.70 dkg mięsa wieprzowego ( szynka, łopatka ) - 3-4 cebule - 2-3 kolorowe papryki - 3 łyżki marynaty staropolskiej Skworcu - 1 łyżeczka czosnku mielonego - olej Dodatkowo - patyczki do szaszłyków Wykonanie Mięso oczyszczam ze zbędnych błonek, czy żyłek, kroję w dość spora kostkę, przekładam do miski. Do mięsa dodaje marynatę staropolską, czosnek, zalewam olejem
Kuchnia z widokiem na ogródziemniaki, pokrojone w kostkę 3 łyżki octu winnego 2 łyżki cukru 1 pęczek koperku, drobno posiekanego 3 czubate łyżki śmietany 18% jajka na twardo do podania sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso, włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie umieszczamy w garnku, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy szumowiny, zmniejszamy ogień
My Culinary Art