mielone - 47549 przepisów (strona:1807/3170)

Rogaliki drożdżowe z pigwą 185

rogaliki: Ciasto: 580 g mąki pszennej 250 ml letniego mleka 1,5 łyżki cukru 20 g świeżych drożdży pół łyżeczki soli 2 jajka 70 g roztopionego masła pół łyżeczki mielonych goździków Dodatkowo:  400g marmolady z pigwy śmietanka Z mleka, cukru, drożdży i łyżki mąki robimy rozczyn. Gdy podrośnie, dodajemy go do reszty mąki, jajek i przypraw. Wyrabiamy gładkie

Wrzosowa Polana
Śledziowa sałatka z żółtymi pomidorami i twarogiem 156

twarogu pieprz do smaku   Przygotowanie : Pomidorki myjemy, kroimy na połówki, dodajemy posiekaną zieloną cebulkę (jasną część) oraz pokrojone w kostkę płaty śledziowe. Następnie skruszamy twaróg, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, dodajemy posiekaną zieloną część cebulki i mieszamy. Sałatkę przekładamy do miseczki podajemy oprószając pozostałą zieloną cebulką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe placuszki z cukinią i selerem 180

cukinią i selerem Składniki :   300 g filetu z kurczaka 1 niewielka cukinia 1 mały seler 2 ząbki czosnku 1 młoda zielona cebulka 1 jajko sól, pieprz, papryka mielona do smaku   Przygotowanie :   Filet z kurczaka myjemy, kroimy w niewielką kostkę. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, seler obieramy i ścieramy na małych oczkach. Wszystko przekładamy do miski Następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Klasyczne leczo. 142

papryki (najlepiej zielonej lub białej, spiczastej, aromatycznej) 1/2 kg dojrzałych pomidorów 3 cebule 400 g kiełbasy (np. śląskiej) 1 łyżka smalcu lub 50 g boczku 3 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 3 szczypty pieprzu 3 szczypty chili sól 1/2 szklanki wody Wykonanie: Paprykę pokroić w paski, pomidory w ósemki lub drobniej, cebulę i kiełbasę w plasterki. Jeżeli używamy boczek

zadanie-gotowanie
WYTRAWNE EKLERY Z KREMOWYM MUSEM Z PASZTETU I CHILI 211

masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka SKŁADNIKI NA MUS: 3 opakowania Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem 125 g kremowego twarożku płatki chili do smaku 1/3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól świeżo zmielony pieprz DO DEKORACJI: ulubione warzywa WYKONANIE: EKLERY: W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę z masłem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego mąkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałatka z ananasem, porem, fasola i dzikim ryżem czyli To nie jest sałatka z robalem! 175

studzimy. Fasolę odcedzamy i płuczemy. Paprykę kroimy w drobna kostkę, pora siekamy. Ananasa odcedzamy i kroimy w drobne kawałki Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, zasypujemy papryką mieloną, mieszamy. W misce łączymy wszystkie składniki. Mieszamy i chłodzimy w lodówce ok godziny przed podaniem

Dzieje kuchennej Wiewióry
kapusta z łopatką... 153

Składniki kapusta 1 główka, przyprawa do bigosu 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, smalec 2 łyżki, łopatka bez kości 1 kg, cebula 2 sztuki, pomidory 5 sztuk, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku średniej wielkości główkę kapusty drobno pokroić, w garnku zalać wodą i gotować z 10 minut, wodę odlać

W Mojej Kuchni Lubię
Sos słodko-kwaśny. 115

dusić około 2 godz. marchew  i paprykę pokroić w słupki(przesmażyć na maśle klarowanym) , sok z ananasa dolać do garnka, dodać ocet, dosypać cukier,sól,pieprz, paprykę mieloną słodką i ostrą, zmiażdżony czosnek, musztardę, wymieszać, gotować 15 min. dodać marchew, paprykę i pokrojonego w kostkę ananasa, sos wlać do słoików pasteryzować 5 min. po zagotowaniu. Przed podaniem dodać

Kuchnia Beaty
Kabaczek smażony z oczkiem jajecznym 221

żółta, jak i zielona. Kabaczek zaś to nazwa cukinii dojrzałej, większej, z pestkami. Składniki: 1 średni kabaczek 3 jajka przepiórcze 3 łyżki mąki 5 łyżek bułki tartej papryka słodka mielona do smaku sól i pieprz do smaku zioła prowansalskie do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Kabaczka umyć, obrać i pokroić w krążki o grubości 2 cm. Wydrążyć

Tradycyjna Kuchnia
Sos pomidorowy na zimę. 95

pomidorów Lima 3 średnie cebule pokrojone w piórka 3 czerwone papryki pokrojone w paski 6 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 4-5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz grubo mielony lub z moździerza przyprawa: zioła włoskie WYKONANIE: pomidory naciąć z jednej strony, zaparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, cebulę i czosnek zeszklić na 2-3 łyżkach oliwy

Kuchnia Beaty
KURKI W ŚMIETANIE, Z BOCZKIEM I CEBULĄ 191

cebulę. Całość smażę do miękkości cebuli. Do wysmażonych skwarek z cebulą przekładam odsączone, obgotowane grzyby, podsmażam kilka minut, mieszając. Do grzybów dodaję śmietanę, dokładnie mieszam, doprawiam solą oraz świeżo mielonym pieprzem (pieprzu daję dość sporo, grzyby lubią bowiem pieprz...). Ja dodaję jeszcze trochę gorącej wody, do uzyskania pożądanej konsystencji. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Boczek pieczony z cebulą i białym winem/żubrówką 133

surowego boczku około 70 ml białego wina wytrawnego lub żubrówki (alkoholu) 4 ząbki czosnku 2 cebule Przyprawy: 1,5 łyżki majeranku 2,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku mielonego 1/2 papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki lubczyku/tymianku 1/3-1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Opcjonalnie: musztarda do podania Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać. Natomiast czosnek obrać i pokroić

Di gotuje
Kalarepa ze Szpinakiem | Pyszna i Zdrowa Sałatka 237

jajka ugotowane na twardo na sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 2 ząbki czosnku sok wyciśnięty z jednej cytryny (około 50 ml) duża szczypta imbiru mielonego (około 1/4 łyżeczki) do smaku sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Sałatka z kalarepą i szpinakiem Przygotowanie: Najpierw przygotuję sos: Do miseczki z majonezem i jogurtem przeciskam przez

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik mocno czekoladowy z lentilkami i budyniem 194

SKŁADNIKI: 1 kg sera mielonego twarogowego 6 jajek 3 łyżki kakao (naturalne- surowe) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki miodu PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ze sobą zmiksowac na gładką masę. Przelać do tortownicy (średnica 22-24 cm). Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 stopni z opcją pieczenia góra i dół termoobieg. Piec godzinę. Wystudzić i następnie zalać

ClauditteMissCooking
Zapiekanka pasterska z cukinią i fasolą (bez mięsa) 180

potrawy i jesteśmy rozgrzani :) Zachęcam do wypróbowania mojej wersji wegetariańskiej. puree: 1 kg ziemniaków 2 łyżki śmietany łyżeczka masła łyżka posiekasnej natki pietruszki spora szczypta pieprzu 0/5 łyżeczki ostrej mielonej papryki nadzienie: duża cukinia mała puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy mała szalotka łyżka oleju rzepakowego szklanka przecieru pomidorowego 1/4 łyżeczki cayenne spora szczypta pieprzu i soli łyżka posiekanej

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania