mielone - 47549 przepisów (strona:1807/3170)

Szaszłyki z łopatki, boczku, cukinii, papryki i cebuli 335

przyprawienia warzyw Składniki marynaty do mięsa: pół płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1/4 płaskiej łyżeczki papryki ostrej pół płaskiej łyżeczki rozmarynu 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego 1 płaska łyżeczka majeranku 4 duże ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 4 -5 łyżek oleju rzepakowego Wykonanie: Mięso na szaszłyki musimy przygotować dzień wcześniej. Dzięki temu będzie kruche i mięciutkie

Smak mojego domu
Ciasteczka z czekoladą i migdałami. 133

Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 120 g miękkiego masła 1 cukier waniliowy 1 jajko 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody 100 g gorzkiej czekolady 80 g cukru 1/2 szklanki mielonych nie do końca migdałów Wykonanie : Do miski przełożyć: masło, cukier, cukier waniliowy i jajko, wymieszać mikserem na gładką masę. Następnie dodać  przesianą z sodą mąkę i posiekaną czekoladę

Sama słodycz i szczypta chili
Chleb z nasion i kaszy (bez mąki i glutenu) 166

oleju kokosowego szklanka letniej wody 1 szklanka ziaren słonecznika 3/4 szklanki siemienia lnianego 1 łyżeczka czarnuszki 2 łyżki maku szklanki orzechów laskowych 2 łyżki nasion chia 10 czubatych łyżek mielonego siemienia lnianego czubata łyżeczka soli Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Można ją ugotować dzień wcześniej. Miód rozpuszczamy w szklance ciepłej wody. Dodajemy płynny olej kokosowy

Pyry na Gaz
Gulasz z karkówki 236

Składniki karkówka wieprzowa 50 dkg pieczarki 20 dkg cebula 2 szt czosnek 4 ząbki szpinak mrożony 10 dkg sambal oelek 1 łyżka papryka słodka mielona pieprz sól koncentrat pomidorowy 2 … Czytaj dalej Gulasz z karkówki

czarrna od kuchni
Polędwiczki wieprzowe smażone 482

osób dbających o swoją sylwetke. Moja propozycja przyrządzenia polędwiczek jest prosta, ale za to bardzo smaczna :) Składniki: dwie polędwiczki wieprzowe 1 łyżka masła 3 łyżki oleju sól świeżo mielony pieprz Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Każdy plaster lekko rozpłaszczyć dłonią i z obu stron posypać solą i pieprzem. Na patelni

kuchnia doski
Udka z kurczaka zawinięte w boczek 209

plastry boczku. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Udka możemy podać z frytkami i surówką.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 9 plastrów boczku, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, 5 łyżek oleju, 3 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie przyprawy razem mieszam. Mięso nacieram każdej strony

Tradycyjna kuchnia Kasi
Papryka marynowana z rozmarynem i miodem do słoików na zimę 126

ząbków czosnku 8 gałązek rozmarynu Składniki na zalewę: 6 szklanek wody 11/2 szklanki octu 200 ml miodu 1 szklanka cukru 4 łyżeczki soli 1 łyżka nasion gorczycy ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki Wykonanie: Paprykę umyć, przekroić i usunąć gniazdka nasienne, następnie pokroić w paski i przełożyć do wyparzonych słoików. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać paprykę, dodać pokrojony czosnek

Tradycyjna Kuchnia
Kapuśniak z młodej kapusty ze stekiem / Steak and cabbage soup 175

czosnku, drobno posiekany 1 x 400g puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki suszonego oregano 800 ml bulionu drobiowego 200 g steka np. z rostbefu, pokrojonegow w cienkie plasterki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 szklanki śmietanki 36 % sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: W średniej wielkości garnku rozgrzej olej i włóż pokrojonego steka. Smaż, mieszając

karmelowy
WIOSENNA BOTWINKA Z FETĄ 169

kostkę seler naciowy, dodajemy także pozostałe warzywa i gotujemy ok.15 minut. Następnie dorzucamy buraczki, gotujemy 5 minut, dodajemy łodyżki, po kolejnych 5 minutach dorzucamy pokrojone liście, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą gdy jest taka potrzeba. Dodajemy także wrzącą wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Gdy dodajemy kwaśną śmietanę musimy ja wcześniej zahartować, tzn. do śmietany dodajemy kilka razy

Smaczne Zdrowe
Lavazza. Dzień dobry! 136

bulgot mokka, z tym charakterystycznym zapachem unoszącym się po domu daje od razu masę energii na dzień dobry... co za uczta dla zmysłów! Ja wybrałam już moją kawę. Kawa mielona do mojej mokka i kawa ziarnista Lavazza Qualita Rossa ze sklepu SKWORCU   Nasza ulubiona na terenie Polski i na terenie Włoch. U Pana Marka w sklepie Skworcu

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z kurczakiem w sosie z suszonych pomidorów 240

łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki chilli w płatkach ok. 40o g makaronu penne (dla 4 osób) garść listków świeżej bazylii (jeśli nie macie można pominąć) sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wino podgrzewamy w małym rondelku. Ze słoika wyjmujemy połowę suszonych pomidorów i dodajemy do wina. Gotujemy ok. 2 minuty

Poezja smaku
Ciasto serowe z rabarbarem (na oleju rzepakowym) 161

Idealnie nadaje się do wypieków, ponieważ zmiana temperatury nie ma wpływu na jego właściwości. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto serowe: 115g twarogu (użyłam w kawałku, ale może być mielony) 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 80 ml mleka 60 ml oleju rzepakowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska

Di gotuje
Dla zdrowia seniora, Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 206

Sposób przygotowania: Jajka i ocet utrzeć na jednolitą, gładką i puszystą masę w kąpieli wodnej. Następnie dodać ciepłe masło klarowane i mieszać do uzyskania konsystencji majonezu. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą pieprzu Cayenne

SzczyptaSmaQ
Zupa grzybowa z pęczakiem i serem korycińskim dosmaczona olejem z ostropestu 165

okien otworzyć nie można. Na szczęście można zrobić coś do jedzenia, dobrego, zdrowego i to bez względu na pogodę. Dziś podaję zupkę, pyszną, aromatyczną. Użyłam do niej suszonych, mielonych grzybów, tak przygotowane wspaniale zagęszczą zupę i dodadzą złotego koloru! Składniki 2 łyżki suszu grzybowego pół szklanki pęczaku por- jego zielona część pokrojona w cieniutkie paseczki marchewka pokrojona w kosteczkę

Z Kuchni Do Kuchni
Młoda kapusta z pieczarkami i tymiankiem 224

razem proponuję jednak młodą kapustę duszoną z pieczarkami, marchewką i groszkiem. Smaku dodaje jej tymianek, który zmienia charakter całego dania. Kapustę podaję zwykle z młodymi ziemniakami i kotletami mielonymi. Składniki dla 2-3 osób: 1 młoda kapusta 2 młode większe marchewki 12 pieczarek ½ szklanki zielonego groszku (mrożonego) 2 szklanki bulionu (może być z kostki lub można go zastąpić wywarem

Trzeci talerz