składników, ponieważ wszystko zależy od naszych apetytów:) POTRZEBUJEMY: kilka młodych ziemniaków szparagi lub fasolka zielona tuńczyk w oleju czarne oliwki musztarda dijon miód ocet winny sól, pieprz grubo mielony szalotka jajka Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Szparagi gotujemy przez kilka minut w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Jajka gotujemy na twardo. Oliwki przekrawamy na pół
WYSPA SZCZĘSLIWADelikatne puree z kalafiora z pomarańczą , oliwą, gałką muszkatołową, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Pyszny dodatek do obiadu, danie całkowicie bezglutenowe, ale dla osób nie stroniących od pieczywa, puree będzie znakomitą kolacja z grzanką z grilla posmarowaną czosnkiem. kalafior oliwa z oliwek szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku skórka otarta z pomarańczy świeży
AZgotuj!zdecydowanie FIT :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 199 kcal) 2-3 jajka 1 łyżeczka masła 4 sztuki zielonych szparagów 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Kroimy na cztery części. Masło rozpuszczamy na małej patelni i podsmażamy przez 4-5 minut na średnik ogniu. Jajka wbijamy
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: filety śledziowe 1 kg, mąka pszenna 5 łyżek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, cukier 2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 2 sztuki, koperek 1 pęczek, ząbki czosnku 2 sztuki duże filety
W Mojej Kuchni Lubięczuć. 1,5 kg surowego boczku około 70 ml żubrówki (alkoholu) 4 ząbki czosnku 2 cebule Przyprawy: 1,5 łyżki majeranku 2,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku mielonego 1/2 papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki lubczyku 1/3-1/4 łyżeczki pieprzu naturalnego Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać. Cebule pokroić w piórka, a czosnek w słupki. Umyty oraz osuszony boczek dokładnie
Di gotujeciasto. Przepis dostałam od kuzynki, wypróbowany i dlatego polecam. SKŁADNIKI Ciasto: 4 białka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag mielonych orzechów włoskich 5 dag, wiórek kokosowych 5 dag. rodzynek Składniki na masę: 2 puszki brzoskwiń 3 łyżki cukru 1 szklanka wody 2 duże budynie śmietankowe 1 łyżka maki pszennej
W kuchennym oknie Ewysilikonowej foremki z drobnymi wzorami. Jeśli szukacie innego przepisu na zimną kawę to zapraszam tu . Dla kogo: dla szukających ochłody dla kawoszów dla lubiących urozmaicać sobie codzienność Składniki: kawa mielona (4 miarki) woda (tyle ile mieści się w kafetierce) cukier - tyle ile zazwyczaj słodzicie swoją kawę mleko (ok. szklanka) Wykonanie: Zaparzyć kawę w kafetierce (lub w ekspresie
Mania Wypiekaniazajęcie narodowe ). Dzięki dodaniu do potrawy boczku, filet z kurczaka nie jest suchy, a całość dopełnia się idealnie. Polecam, wypróbowane. Składniki: Filety z kurczaka Świeży boczek Sól Czosnek Słodka mielona papryka Wykonanie: Z boczku usuwamy skórę a następnie kroimy go na cienkie paski. Przyprawiamy solą, papryką i przepuszczony przez praskę czosnkiem. Pozostawiamy do zamarynowania ( możemy zostawić nawet na kilka
Smaki Ewyładny kawałek tuńczyka (około 800 g), 2 łyżki pieprzu kolorowego grubo mielonego, 1 łyżka soli morskiej gruboziarnistej, 3 łyżki oliwy, 1,5 łyżki masła sos: 100 ml czerwonego wytrawnego wina, 120 jeżyn, miód, Wymieszać sól z pieprzem, oprószyć mieszanką przypraw tuńczyka ze wszystkich stron, odstawić na godzinę. Do garnka wlać wino i gotować, aż wygotuje się połowa objętości płynu
królestwo garówSkładniki: kalafior 1 mniejszy, ziemniaki ugotowane 3/4 kg/młode, przyprawa do pizzy 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, ser żółty 20 dag/zmielony, jajka 8 sztuk, szczypiorek 1 pęczek potrawa na 4 osoby - ziemniaki użyłam ugotowane dzień wcześniej na obiad, kalafior ugotowany na "al dente" w niesolonej wodzie i wystudzony do naczynia
W Mojej Kuchni Lubiężółtka 200 ml mleka 50 g cukru 20 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 75 g masła w temperaturze pokojowej Makaroniki: 30 g + 30 g białek 75 g mielonych migdałów 75 g cukru pudru 75 g + 15 g cukru kryształ 25 ml wody kakao lub barwniki w proszku Dekoracja: makaroniki popcorn draże śmietankowe pralina toffee * PRZYGOTOWANIE
Food Squareparze w łupince i polane olejem lnianym. To danie świetnie smakuje też z maślanką. Składniki: ½ szklanki ciecierzycy ½ małej główki czerwonej kapusty 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego majeranek, mielony kminek, sól, pieprz, chili, cynamon, imbir Ciecierzycę namocz na noc i następnego dnia ugotuj w osolonej wodzie (ja gotuję od razu większą ilość i zamrażam lub robię
Qlinarnie i Qlinarniewychodzi pysznie :-) Dziś podpowiadam jak połączyć kaszankę z jabłkiem :-) To do dzieła... SKŁADNIKI 3 - 4 krótkie kaszanki (w zależności od wielkości) 2 małe cebulki 1/2 dużego jabłka słodka papryka mielona pieprz Kaszanki obieramy ze skórki i kroimy w plastry grubości ok. 1,5 cm. Jabłko i cebulki kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawami, odstawiamy na kilka minut. Następnie
Czary - gary w kuchnitego sera nie musimy zachęcać, a tym, którzy nie próbowali polecamy wypróbować. Składniki 2 krążki sera Camembert w drewnianym opakowaniu (musi być połączony zszywką a nie sklejony) szczypta grubo mielonej papryczka chili grubo zmielony świeży pieprz 2 ząbki czosnku (zmiażdżone) świeży tymianek(ewent. suszony) łyżka oliwy (może być smakowa) bagietka Przygotowanie Piekarnik rozgrzałem do temperatury200 stopni
R'n'G Kitchenpęczek zielonych szparagów 3 szalotki 2 ząbki czosnku 1 cm imbiru 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka sosu sojowego garść orzeszków ziemnych bez soli i oleju sól pieprz świeżo mielony Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Szalotki kroimy w kostkę. Imbir i czosnek siekamy lub ścieramy na tarce na małych oczkach. Na patelni lub w głębokim garnku rozgrzewamy olej
My Chcemy Jeść